Start / Katt / Hud & Pälsvård / Kattkard & Borstar

Borstar & Kardor för katt

Kattborste & Kardor för katt: Kattborstar är ett utmärkta pälsvårdsverktyg för katt och bör finnas i alla kattägares pälsvårdskit (kanske inte nakenkatter). Kattborstar och kardor finns i många smarta varianter med allt från plastklädda piggar som inte river i huden till självrensande kardor. Kattborstar är framtagna för att användas dagligen för att minska fällpäls eller för att hålla kattens päls ren från barr eller annan smuts. Med bra pälsvårdsverktyg och regelbundet underhåll av kattens päls blir det lättare! Hos oss hittar du bra pälsvårdsverktyg så som kattborstar, kardor för katt och underullskardor så som Furminator eller den smarta pälshandsken, helt enkelt det mesta för den regelbundna pälsvården för katt.

Läs mer om Kattborstar & kardor för katt

Kort om borstar & kardor för katt

Rätt verktyg för rätt ändamål! Att välja rätt pälsvårdsverktyg när det kommer till kattborstar och kardor är inte alltid lätt som nybörjare. Oavsett pälsvårdsproblem så tror vi att vi har lösningen för er. Kika gärna igenom vår snabbguide nedan, har du fortfarande frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig i pälsvårdsdjungeln! Behöver du hjälp med pälsvården så är du givetvis varmt välkommen att boka en tid till vårt hundtrim & hundspa som också tar emot katter!

 

Hur och när ska de olika pälsvårdsverktygen användas?


Kattborstar

Kattborstar finns i en rad olika modeller och varianter med mjuka strån, hårda strån, täta piggar eller glesa piggar. Har du en katt som är känslig i hud och päls kan det vara en fördel att välja en kattborste med mjukare och rundade piggar. Borsten används primärt för att reda ut lättare tovor och borsta ur pälsen från smuts eller andra orenheter som följt med från utevistelsen eller innan badet.

Kardor för katt

Kardan är ett utmärkt utmärkt pälsvårdsverktyg för att karda bort lös päls eller tovor. Kardor för katt är dessutom mycket effektiv när det kommer till att få bort smuts och mjäll samt göra pälsen mjukare. Många använder en karda tillsammans med en bra kattkam för tovutredning. Kardor för katt finns i en mängd olika modeller så som flexkarda, fast karda och underullskarda där antalet piggar och storlekar varierar stort. Har du en känslig katt så använd med fördel en karda med plastklädda piggar. Ska du endast använda kardan för att ta bort lös päls eller fällpäls så rekommenderar vi i första hand att du använder dig av en gummikarda eller pälshandske som även ger katten en skön massage. Dessa typer av kattkardor ökar även cirkulationen i huden. 

Vanliga frågor om Kattborstar & Kardor för katt. 

Hur ofta ska borsta min katt?

Hur ofta ska jag borsta kattens päls?

Det är svårt att ge en rekommendation om ett fast intervall, utan borstning bör ske så pass regelbundet att kattens päls hålls ren och fri från tovor. Vissa pälsar kräver betydligt mycket mer borstning än andra. Är kattens päls tovig kan det vara smärtsamt för katten. Om tovorna inte går att reda ut så är pälsvårdsverktyg som tovskärare eller  trimmaskin för katt att föredra.  

När du borstar eller kardar din katt så lyssna gärna på ljudet, om det låter mycket är det troligtvis små eller stora tovor kvar. När kattens päls är tovfri så är kardan eller borsten i stort sett ljudlösHur fungerar en underullskarda, underullskam eller tovutredare för katt?

Hur fungerar en underullskarda för hund?

Underullskarda är ett pälsvårdsverktyg som effektivt tar bort underull eller skär sönder tovor som inte kan redas ut. Underullskardan består av täta eller mindre täta blad. Där tätheten mellan bladen anpassas efter tjocklek på päls. En tätare underullskarda lämpar sig till exempel bättre på semilånghåriga katter.
Hur fungerar kattborste i handskemodell?

Hur fungerar kattborste handske?

Den populära kattborste i handskemodell eller handborste som den också kallas är ett bra pälsvårdsverktyg när det kommer till att få bort ytlig smuts eller fällpäls hos både hund och katt. Pälshandsken är lätt att göra rent och är effektiv på att ta bort fällpäls.
Vad är Furminator för katt?

Vad är Furminator för katt?

Furminator är ett välkänt varumärke och en smart vidareutveckling på underullskammen. Furminator tar effektivt bort underull och lös fällpäls hos både hund och katt. Utmärkt att använda under fällsäsonger.
 

Behöver du hjälp att välja rätt kattborste eller tovutredare till katt?

Vet du inte vilken typ av kattborste, tovuredare katt eller katthårs borste du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en bra kattborste eller karda utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa prisvärda, billiga och bra kattborstar, tovutredare för katt och kardor för katt från välkända varumärken så som Trixie, Ozami, Dogman och Furminator till din katt!

Sortering:

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr