Stäng
Start / Katt / Hud & Pälsvård / Kattkammar

Kattkam & Mirakelkam för katt

Kattkam: De flesta katter, framförallt långhåriga katter behöver kammas ibland. Då är det bra att ha en bra tovkam, kattkam eller underullskam för katt till hands. Hos oss hittar du kattkammar för alla olika pälstyper hos katt. I vårt sortiment av kattkammar hittar du bland annat underullskam från varumärken så som Furminator, KW och Trixie samt kattkammar från Ozami, KW Smart med flera.

Läs mer om kattkammar

Kort om Kattkam

Kattkammar används primärt vid tovutredning eller avlusning. När det kommer till val av kam för utredning rekommenderar vi i första hand en kam med roterande tänder då dessa gör det betydligt lättare att reda ut tovor. Beroende på pälstyp bör även val av tändernas täthet anpassas för att underlätta tovutredning. Vid problem med löss så rekommenderar vi riktigt täta luskammar för katt.

 

Olika typer av kattkammar och vad de passar bäst till


Tovutredning för katt

Tovkam katt: Kammar med färre och tätare tänder används primärt på täta pälsar med mindre underull. Kammar med många och täta tänder används oftast på tätare päls med mindre underull. Kattkammar med färre och mindre täta tänder används till störst del till pälstyper med längre päls och tjockare underull. T.ex. vid tovutredning av en silkespäls utan underull bör en tätare kam användas tovkam katt. 

Kamma katten i förebyggande syfte

Att kamma katten bör ingå i den veckliga pälsvårdsrutinen. När du kammar kattens så minskar du inte bara risken för hårbollar utan också får en möjlighet att känna och klämma på katten och på så sätt kan upptäcka fästingar, ohyra eller om katten kanske har fått i sig lite för mycket mat på senare tid. Många katter uppskattar även att bli omhändertagna, vilket skapar ett starkare band mellan dig och katten.

 

Vanliga frågor om kattkammar & underullskamm för katt

Vad är en underullskam för katt? En underullskam katt är en kam med längre piggar, ofta kombinerad med kortare piggar som gör att du kommer längre ner i palsen och kommer åt underullen. Underullskammar finns i många olika skepnader och kan även kallas mirakelkarda eller underullskarda. 


Vad är en mirakelkam för katt? Mirakelkam för katt är ett brett begrepp för kattkammar i metall med två olika tätheter mellan tänderna i samma kam. Mirakelkam för katt är mycket uppskattad av många kattägare och gör pälsvården enklare. Mirakelkammen lämpar sig utmärkt till kattraser så som exempeliv Maince Coon.


Vilken kam ska jag använda till långhårig katt? Om det är dags att kamma din långhåriga katt så föreslår vi att du införskaffar en kattkam med lite längre tänder och inte alltför täta. En mirakelkam fungerar utmärkt för långhåriga katter men det går bra med andra kattkammar som har dessa egenskaper. 


Bästa tovutredaren för katt Vilken som är den bästa tovutredaren för din katt beror lite på hur tovorna ser ut och vart de sitter. Sitter tovorna lång in mot huden kan det vara så att du måste klippa bort tovorna för att få bukt med dem. Är tovorna lättåtkomliga och ytliga kan det räcka med en bra och semigles borste alternativt en kattkam med roterande tänder för att enklare reda ut kattens päls.

När ska jag börja kamma katten? Vi rekommenderar att du börjar så tidigt som möjligt för att vänja kattunge och katten vid att bli kammad. 

Hur ofta ska jag kamma katten?
Hur ofta du behöver kamma katten kan vara individuellt, men utgå från att du bör kamma eller borsta katten varje veckan även om du har en korthårig katt för att dels känna på din katt och se att allt står rätt till men också för att undvika hårdbollar och tovor.

 

Behöver du hjälp att välja typ av kattkam till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilken kattkam du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta typ av kam eller underullskam efter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig på plats! Hos oss hittar du kattkammar, tovkammar, underullskammar och mirakelkam för katt, billigt online och i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr