Start / Katt / Godis & Tugg / Sticks & Tugg

Tuggpinnar & Sticks för katt

Tuggpinnar katt: Många katter och kattungar har ett tuggbehov. Har du funderat på varför katten tycker om att gnaga på ditt finger, sladd eller ett stolsben? Det beror sannolikt på att din katt har ett behov av att tugga och gnaga. Hos oss hittar du givetvis tuggben & tuggpinnar  för katt med bland annat matatabi och kattmyna. Alltid med ett innehåll som är säkert för din katt.

Läs mer om Tuggpinnar för katt

Kort om Tuggpinnar för katt 

Upplever du att din katt eller kattunge tuggar på allt? Det kan bero på flera saker. Många gånger beror tuggandet på understimulans, dvs. att katten behöver stimuleras mer i hemmet både mentalt och fysiskt. Detta kan göras genom att erbjuda aktiveringsleksaker, klöspelare m.m. Ofta är det något som är övergående så länge du erbjuder stimulans. När det kommer till tuggpinnar för katt så kan det vara en god idé att erbjuda tuggpinnar eller tuggsticks för katten att gnaga på. Dessa tuggpinnar är inte bara för att stimulera katten utan också för att främja en god tandhälsa.  Tänk på att tuggpinnar för katt inte ersätter behovet av att ta hand om kattens tänder genom tandborstning, tandgel och rätt foder

 

Vad är tuggpinnar för katt gjorda av?


Tuggpinnar av Matatabi för katt

Tuggpinnar av Matatabi är utmärkta sticks och tugg som nästan alla katter uppskattar. Tuggpinnarna ger katten både stimulans och belöning genom den positiva reaktion katten upplever när den tuggar på Matatabituggpinnar. Tuggpinnarna av Matatabi finns i flera olika former och storlekar och är helt giftfria och generellt ofarliga för katt. Tänk dock på att plocka bort tuggpinnar så är så pass små att katten kan sätta i halsen.

Tuggpinnar av Kattmynta för katt

Liksom tuggpinnar av Matatabi så finns det också tuggpinnar av kattmynta eller "catnip" som det ofta också benämns. Katterna uppskattar de torkade kattmyntsticksen ofta lika mycket som tuggpinnar av matatabi. Dessa tuggpinnar erbjuder katten en stimulans liksom en tandrenande effekt med den mekaniska borstningen som uppstår vid gnagandet.

 

Vanliga frågor om Tuggpinnar för katt

Min katt tuggar på sladdar, vad kan jag göra? Ofta beror tuggande på understimulans av olika slag. Säkerställ att din kan har allt den behöver för att få utlopp för sina naturliga behov så som att klösa, klättra, leka och jaga. Kattungar är ofta nyfikna på sin omvärld och kan därför gärna prova på att bita på både det ena och det andra. Är du orolig att din kattunge ska tugga på något ohälsosamt så prova gärna bitterspray eller citron m.m. på ytor du vill att katten inte skall tugga på. 

Sist men inte minst, erbjud ett alternativ att tugga på. Se alltid till att du har tuggpinnar av antingen Matatabi eller kattmynta att erbjuda istället. Alternativt erbjud katten dentalleksaker som också är fördelaktiga för kattens munhygien. Vad matatabi? Matatabi är en växt som ursprungligen kommer från bergiga områden i Korea, Japan och Kina och kallas också Silvervine. Växten har används inom medicin och matlagning i århundraden.

Matatabi och Silvervine är kanske mest känd för våra katter för sin starka effekt. Inte bara på våra tamkatter men också vildkatter. Matatabi är ett potent alterantiv till kattmynta och uppskattas av nästan alla tamkatter. Stammarna utgör utmärkta tuggpinnar för katt. 


Vad kattmynta? Kattmynta är en blommig växt som förekommer naturligt i södra och östra europa samt mellanöstern, centralasien och delar av kina. Kattmynta har tidigare använts som doft och smaksättare till mat och dryck. 

Kattmyntan är kanske mest känd för våra katter för sin starka effekt. Inte bara på våra tamkatter men också vildkatter. De aktiva kemiska ämnet som finns i kattmyntan påverkar katten att öka utsläppet av bland annat endorfin som ger katten en lyckokänsla. Kattmynta används idag vanligtvis både i kattgodis, tuggpinnar och leksaker för katt.


Vilken tuggpinne för katt är bäst? Vilken tuggpinne som är bäst för din katt är omöjligt att säga på förhand. Katter är individer och kan vara mycket olika till vad de föredrar för lukt och smaker. Vi rekommenderar att du provar dig fram på vilka smaker och typer av tuggpinnar och kattgodis sticks din katt föredrar. Hos oss hittar du Tuggpinnar med smaker av bland annat, nöt, lamm, anka, kyckling, lever och lax med flera.

Hälsosamma tuggpinnar för katt, finns det? Nyttigt tuggpinnar existerar! Men precis som med allt annat bör inget överkonsumeras utan ges i mindre portioner då och då. Hos oss hittar du tuggpinnar för katt med hälsofrämjande fördelar så som för en bättre tandhälsa och mental stimulans av helt naturliga råvaror.

 

Behöver du hjälp att välja rätt tuggpinne till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilke tuggpinne som passar dig och din katt eller kattunge? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra tuggpinnar för katt billigt online eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr