Stäng
Start / Katt / Kattens Apotek / Klo- & Tassvård

Klo- & Tassvård, klotänger & filar för katt

Klippa klor katt: Hos oss hittar du allt för det dagliga underhållet av klor och tassar hos katterna och kattungar. Allt från Klosaxar, klotänger, klofilar till vårdande tassalvor och tassvax för torra, såriga och besvärliga trampdynor. Läs gärna våra tips om hur du underhåller och klipper kattens klor. Hos oss hittar du klotänger, klofilar och elektriska klofilar från välkända varumärken så som Resco, Miller, Ozami, Dogman, Ferplast & KW Smart.

Läs mer om Klotänger, klofilar & tassvård för katt

Kort om Att ta hand om kattens klor 

Att klippa och ta hand om din katts klor och tassar är något som böringå den veckliga hälsorutinen. Utebliven kloklippning kan resultera i skador och obehag för katten - framförallt inomhuskatter. Därför är det av yttersta vikt att tidigt börja lära både dig själv och kattungen att klippa klorna tillsammans. Börja tidigt i kattunges ålder så kommer kloklippningen gå fort och smidigt i framtiden.

 

Tips för att klippa & ta hand om kattens klor


Rätt klotång - klotång katt

Att välja rätt klotång är a och o när det kommer till att kunna klippa kattens klor lätt och smidigt. Säkerställ inför varje kloklippning att kattens tassar är rena och fria från grus och sand som annars lätt gör klotången slö i förhand. Välj en klotång som storleksmässigt är anpassad efter din katt. En för liten klotång riskerar att krossa kattens klo snarare än att klippa, likaså om klotången är för slö. Är du orolig för att klippa kattens klor för mycket så läs gärna vår guide om att klippa klor på katt liksom klippa klor kattunge.

När det kommer till val av modell på klotång så är det mycket efter smak och tycke. Vanligaste modellerna är idag de som ser ut som vanliga tänger och giljotinmodellen. Vilken man föredrar att använda är högst personligt och subjektivt. Resco och millers är två välkända varumärken som du kan vara säker på att hålla riktigt länge, så länge du underhåller dem.

Använd klofil

Avslutningsvis brukar en klofil vara utmärkt att använda för den sista putsen av klorna. Framförallt för att få bort eventuellt vassa kanter som finns kvar efter klippningen. 

Elektriska klofilar har blivit väldigt populära i och med att många kattägare och katter upplever det som ett enklare sätt att hålla ordning på klorna än att klippa. När du väljer en elektrisk klofil så vill du gärna ha en klofil som går tyst och möjligheten att komplettera med nya slipstenar/slippapper.

 

Vanliga frågor om kloklippning, klotänger & klofilar för katt

Kan man slipa en klotång? Absolut, alla klotänger kan slipas. Antingen lämnar du in klotången för slipning eller gör det själv. 

Vill du slipa kattens klotång själv så kan du göra såhär:
Det du behöver för att slipa är en rund mindre fil. Slipa skäret i rätt riktning mot den böjda delen av klofilen. Hur klipper jag klor på kattunge enklast? Det är väldigt viktigt att du redan i tidig kattunges ålder, vänjer kattungen vid att du pysslar och "leker" med tassar mycket. Försök att göra detta när katten är avslappnad och kelar i soffan eller liknande. Desto mer du vänjer kattungen vid att du tar på och pysslar med tassar och klor, desto lättare kommer det att bli när du väl ska klippa klorna. Den tid du lägger ner på detta under kattungetiden kommer vara väl värt mödan när katten blir äldre.

När det väl kommer till sjävla kloklippningen är det också viktigt att du väljer att göra detta när katten eller kattungen har varit fysiskt aktiv och är avslappnad eller trött. Klipp gärna ofta (varje vecka till att börja med) för att göra det till en vana.

Med rätt rutin så kommer du upptäcka att det är superenkelt att klippa kattens klor!


Klippa klor på katt med nagelklippare eller nagelsax? Att klippa kattens klor med en nagelklippare är inget vi rekommenderar. Risken är stor att du krossar kattens klor eller orsakar andra skador vid användning av en nagelsax eller nageklippare på katt. En klotång för katt är inte speciellt dyr och en dum sak att snåla på!


Behöver du hjälp att välja rätt klotång, klofil eller tassbalsam till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilken typ av klotång eller klofil du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt rätt modell utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta det perfekta klovårdskittet! Hos oss hittar du vanliga klotänger, elektriska klofilar och tassbalsam från välkända varumärken så som KW, Ozami, Trixie, Dogman med flera. Köp din klotång billigt online eller i vår butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr