Stäng
Start / Katt / Kattens Apotek / Hud & Sårvård

Hud & Sårvård för katt

Hud & Sårvårdsprodukter för Katt. Hos oss hittar du allt från solskyddsfaktor, första hjälpen kit, självhäftande bandage till koksaltlösning, förhudsrengöring och aloe-verakrämer. Allt för att underlätta när olyckan är framme och skador har skett. Behöver du hjälp eller råd och tips är du varmt välkommen att höra av dig till oss eller besöka oss i butiken!

Läs mer om Vanligt förekommande hudproblem hos katt

Kort om Sår- & hudproblem hos katt.

Att skador och sår uppstår på katter är inte ovanligt, framförallt utomhuskatter som kanske skyddar sitt revir eller har varit på besök någon annanstans och fått ett sår. Många gånger är det svårt att unvika, det viktiga är att du tar hand om kattens sår innan de eventuellt blir infekterade. Klorhexidinspray liksom bandage och en skyddande tratt är tre bra saker att alltid ha hemma! 

Vanliga typer av sår hos katt och vad du kan göra själv:

  • Bit & rivsår.
    Kanske den vanligaste orsaken till sår hos katter. Har din katt fått bitsår eller rivsår ska du vara snabb och noggran med att tvätta rent och skydda såret. Om såren har gått igenom huden, kan dessa leda till infektion och bör behandlas.

  • Hudproblem & sår - kan vara tecken på underliggande sjukdomar.
    Hudsår kan i vissa fall vara tidiga tecken på att underliggande sjukdommar finns. Om spontana sår som inte självläker relativt fort uppstår så bör du uppsöka hjälp för en undersökning av katten.

  • Insektsbett
    Insektsbett från t.ex. fästingar är inte ovanligt hos katter. Såren som uppstår efter dessa typer av bett kan enkelt omhändertas hemma med koksaltlösning och klorhexidinspray tillsammans med en läkande salva så som Ekholm Prob super cream - som ofta gör läkningsprocessen snabbare.

 

Hur kan jag göra själv?

Tvätta alltid rent såret ordentligt och mycket. Spola rent eller tvätta med koksaltlösning. Ibland kan det underlätta att klippa bort päls runt såret för en snabbare läkningsprocess.

Använd tratt eller bandage. En tratt till katten liksom bandage säkerställer att katten inte kommer åt såret och skapar irritation. 

 

Vanliga frågor om Sår- & hudvårdsproblem hos katt

Min katt har torr hud och kliar sig, vad kan jag göra? Torr hud hos katt kan bero på många olika orsaker. Allt från parasiter, till foderintolerans, infektioner, övervikt och allergier. 

Om torr hud nyligen tillkommit utan till synes några skador eller andra reaktioner så kan det vara en god idé att borsta igenom kattens päls. Om problemet kvarstår under en längre period och du vet att katten inte har några underliggande sjukdomar som orsakar detta så kan det vara en god idé att prova ett annat foder till katten. Många gånger påverkar kvaliten på kattmaten kattens hud och päls till stor del.


Förebygga hudproblem hos katt? Att förebygga hudproblem handlar framförallt om att utfodra katten rätt tillsammans med att förebygga övervikt. Läs gärna mer om vad kvalitativ kattmat kan göra för dig under kategorin kattmat

 

Behöver du hjälp att köp sårvårdsprodukter till katten?

Vet du inte vad du behöver för att ta hand om kattens sår? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt bandage, sårrengöring och skydd efter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa sårtvätt, bitterspray och bandage till katten både i butik och online med fri hemleverans.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr