Stäng
Start / Katt / Kattens Apotek / Rehab & Kragar

Kragar & Efteroperationsdräkter för katt

Katt krage: Många associerar trattar, kattkrage & skyddskragar med något negativt och behindrande. Idag finns det dock flera smarta lösningar för att minska kattens dagliga påverkan av en kattkrage. Operationsbody för katt eller skyddande body är också ett smidigt alternativ om din katt tar av sig tratten. Beroende på vilken typ av skada eller operation så erbjuder vi olika typer av lösningar för dig och din katt. 

Läs mer om katt krage & operationsbody för katt

Kort om Kattkrage & Operationsbody katt

Kattkragar är många gånger ett nödvändigt ont för att sår ska läka, irriterad hud få återhämta sig med mera. Om du vet att din katt kommer att behöva använda en krage inom kort så är det en god idé att vänja din katt redan innan för att underlätta.  Nedan kan du kortfattat läsa om de olika typerna av katt kragar som vi erbjuder.

Olika typer av kattkrage


Uppblåsbar kattkrage

Ett bra alternativ till de klassiska kattkgragarna är de populära uppblåsbara kragarna från bland annat Comfy collar och Trixie. Dessa kragar är lätta att blåsa upp och förvara när du inte behöver dem. Uppblåsbara kragar skyddar framförallt mot att katten skall nå sår eller hudirritationer nära huvudet då de inte hindrar kattens rörelse fullt lika mycket som en klassisk skyddskrage. 

Kattkrage i plast

De klassiska kattkragarna i plast är fortafande den mest populära lösningen för att förhindra att katten kommer åt operationssår m.m. Vi rekommenderar i första hand att använda dig av skyddskragar för katt med en mjuk plyschkant som ofta är betydligt bekvämare för katten att bära under längre perioder.

 

Operationsbody för katt

Ibland kan det underlätta att använda en efter operationsdräkt på katt istället för de klassiska kragarna. Operationsbodysarna är ofta smidiga att använda och hindrar inte rörelser lika mycket som andra alternativ. Bodyn för katt kommer fortfarande att skydda operationssår eller skador. Operationsdräkten till katt är också väldigt bra att använda för de katter som har lärt sig att ta av sig en tratt.

 

Vanliga frågor om Kattkragar & Operationsbody för katt.

Hur tight ska en kattkrage sitta? Kattkragen skall sitta så pass tight att den inte går att dra av över kattens huvud. Många katter, framförallt om de inte är vana vid att använda en skyddskrage eller tratt försöker direkt få av sig den. Mer om hur du vänjer din katt att använda en krage kan du läsa nedan.


Vad finns det för alternativ till tratt & kattkragar? Det finns egentligen inte så många alternativ till halskragar på katten. Antingen använder du en klassisk halskrage eller tratt, alternativt en uppblåsbar kattkrage eller body suit för katt.

Hur vänjer jag katten med en kattkrage ? Det är väldigt viktigt att du vänjer katten vid en krage långsamt redan innan den måste användas. Det inte många katter som accepterar att bära en krageför första gången och det kan krävas en del invänjning för att katten skall acceptera tratten.

Börja därför att använda kragen kortare stunder om 5-10 minuter åt gången och belöna gärna ofta och mycket.  Till slut kommer katten säker inte ha något emot att ha på sig en krage.

 

Behöver du hjälp att välja rätt storlek eller typ av katt krage till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilken typ av krage eller tratt du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du kattkragar med mjuk kant, uppblåsbara kragar från välkända varumärken så som Trixie, Karlie och buster. Köp billigt online eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr