Start / Hund / Hundens Apotek / Kosttillskott / Mun & Tänder

Kosttillskott för hundens Mun & Tänder

Kosttillskott för bättre munhygien, dålig andedräkt eller tandsten hos hundar, finns det? Vi erbjduer flertalet kosttillskott som både minskar mängden tandsten, plack och allmänt förbättrar munhälsan hos hundar. Populära kosttillskott som PlaqueOff från ProDen och Svenska djureapoteket Anti-Plack används flitigt på våra kontorshundar med goda resultat.

Läs mer om kosttillskott för bättre munhygien hos hund

Hundar och katter som börjar äta sämre bör undersökas i munnen för att se hur tandkött och tänder mår. Det kan även vara en god idé att undersöka din hunds tänder mer regelbundet och göra det det till en naturlig del i vardagen.

Blödande tandkött gör riktigt ont och om din hund inte äter ordentligt är risken stor för ett flertal bristsjukdomar. Att försöka borsta tänderna på en motsträvig hund eller katt resulterar mer ofta än sällan i rivsår, irritation och en mindre bra rengöring.

Att resa till veterinären för rengöring kan vara dyrt, och att söva din hund för borttagning av plack i värsta fall livshotande om det är en senior. Att förebygga uppkomsten av plack och tandsten är enklare.

Ett vanligt sätt att främja munhälsan är att ge hunden dentaltugg vilket minskar uppbyggnaden av plack och tandsten. Det finns även hundkosttillskott som stärker djurens saliv och arbetar tillsammans med kroppen för att orenheter och bakterier inte ska få fäste på tänderna.

  • Kalk - Förhindrar benförlust kring tänderna och gör dem starka.

  • Zink - Är bakteriedödande och motverkar dålig andedräkt.

  • Vitamin C - Främjar kollagenbildning vilket stärker tandköttet.

  • Blåstång - Främjar en god salivproduktion och motverkar beläggningar på tänderna

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr