Start / Hund / Hundgodis & Tugg / Dentaltugg

Dentaltugg & Dentastix hund

Dentaltugg & Dentastix: Dentala tuggben är speciellt utformade för att komma på plack och tandsten mellan tänderna. Dentastix är något som är superbra om man har en hund som är omöjlig att borsta tänderna på. Dentastix och dental tuggben för hund går utmärkt att komplettera med de vanliga hundtuggen. Dentastix finns för stora som små hundar liksom i storpack och provapåpack. Hos oss kan du köpa Dentaltugg hund, dental fresh, hundtandborste tugg och dentastix från välkända varumärken så som Purina, Pedigree Dentastix, Dogman och Whimzees. Köp Dentaltugg och Dentastix smidigt och enkelt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

 

Läs mer om dentaltugg & dentastix

Kort om dentaltugg & dentastix

Det finns många olika sorter av dentaltugg och dentastix för hund och det är bra att variera mellan olika tugg. Både i form och hårdhet. Hundar tuggar på olika sätt på olika tuggben. Fördelarna med dentaltugg är många. De flesta dentaltuggen är dessutom försedda med naturliga tillsatser som främjar en god tandhygien, bryter ner plack och tandsten eller förebygger. 

 

Dentaltugg & Dentastix hund

Varför ska man ge hunden dentastix & dentaltugg?

Dentalstix och dentaltugg fyller en viktig funktion för din hund. Många hundar lider av tandsten, inflammationer i tandköttet och tandlossning. Många problem kan förebyggas genom tandborstning på din hund, men handen på hjärtat, hur ofta borstar du din hunds tänder? Varför då inte ge din hund dentastix eller dentaltugg regelbundet eller dagligen? Hundar älskar att bita och tugga på saker. Det är nästan lika naturligt för din hund att tugga som att vifta på svansen. Varför inte nyttja detta beteende och ge din hund dentastix eller dentaltugg som även förbättrar hundens tandhälsa? 

 

Hur fungerar dentastix & dentaltugg?

Hur dentastix och dental fungerar varierar något mellan de olika varumärkena. Men den generella utgångspunkten är att kalcium är tillsatt för att stärka tänderna inifrån liksom Vitamin-D. Utvalda varianter har även andra naturliga tillsatser som ytterligare minskar mängden och förebygger mängden plack och tandsten i hundens mun. 

 

Hur ofta ska man ge hunden dentaltugg?

Dentasticks är utformade så att de skall ges till hunden en till två gånger dagligen beroende på vilken produkt du väljer. Kombinera gärna med kosttillskott för en bättre tandhygien för en riktigt bra effekt. Kika in alla kosttillskott för starkare tänder här.

 

 

Vanliga frågor om dentastix & dentaltugg för hund

Är dentastix bra för hundens tänder? I stort sett allt mekaniskt tuggande är bra för hundens tänder då detta nöter bort plack och tandsten. I kombination med tandborstning och dentaltugg så förebygger du uppkomsten av plack till stor del.

Är Dentastix farligt? Dentastix är inte farligt för hunden om du följer rekommenderad daglig giva. All överkonsumtion kan vara skadligt i det långa loppet. Detta gäller även dentaltugg och dentastix.

Hur ofta ska man ge hunden dentaltugg? Dentaltugg och dentastix är utformade att ges en till två gånger per dag. Det kan variera beroende på vilket dentaltugg du väljer till hunden.

Kan man ge dentaltugg och dentastix till valp? Dentaltugg och dentastix kan normalt ges till valpar från 6 månaders ålder. Vissa valpspecifika produkter kan ges redan från 12 veckors ålder. Läs mer på respektive produkt.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA RÄTT DENTALTUGG & DENTASTIX TILL DIN HUND?

Vet du inte vilket dentaltugg som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta smaskiga, hälsofrämjande och sysselsättande dentaltugg och dentastix för er. I vårt sortiment hittar du välkända varumärken både online och i butik. Alla tugg är givetvis noggrant utvalda, kontrollerade och giftfria. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra, billig och prisvärda dentaltugg, dental fresh, dentalstix och hundtandborste tugg från välkända varumärken i storpack både Online med fri hemleverans och i Butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr