Stäng
Start / Hund / Matplats / Foderaktivering

Foderaktivering & Go-Slow skålar för hund

Att göra utfodringen rolig och aktiverande för hund kan både minska hetsätningen, ge mental stimulans och helt enkelt göra det roligare att ge hunden eller valpen mat liksom ge en lugnande effekt.

Läs mer om Foderaktivering & Go-slowskålar för hund

Kort om Foderaktivering & Eat-slow skålar för hund 

Att använda en go-slow matskål, Fun-feeder eller lickimat aktiveringsplatta har många fördelar. Det ger inte bara en lugnande effekt för hetsare utan ger även mental stimulans till både vuxna hundar som valpar. Foderaktivering kan användas både med blötmat, torrfoder och frysfoder. Sommartid kan du med fördel fylla matskålarna med fryst blötmat eller väl kyld för att ge hunden en svalkande effekt.  Go-Slow-skålarna lämpar sig bra för hundar som glufsar och kastar i sig maten på nolltid. Här får hunden lösa ett problem samtidigt som det tar längre tid att äta upp maten.

 

Fördelarna med en bra foderaktivering


Lickimat

Likckimat är utvecklad och framtagen för att förhindra trisstess hos både hund och katt. Bred ut hunden eller kattens favoritmat på mattan och låt dem sedan jobba med tungan. Slickande är rogivande och ökar även smaksinnet.  Lickimat är tillverkad av helt giftfria material (TPR-Gummi) som håller livsmedelskvalitet. Lickimat kan frysas och bör diskas för hand. Lickimat Playdate har fyrkantiga fickor som lämpar sig utmärkt till lite större bitar av kött eller fisk.

 

Outward Hound Fun-feeder Slo-Bowl

Outwar Hound Matskål Fun Feeder Slow-Bowl är en matskål och aktivering i ett, passar både hundar och katter! Fun feeder finns i flera modeller och varianter som både aktiverar och förlänger måltiderna.

Fun feeder passar utmärkt för dig som har en glups hund eller katt som gärna kastar i sig maten. Med denna aktiveringsskål får djuret tänka till och jobba för att få i sig sin mat. 

 

Northmate Aktiveringsplatta

Aktiveringplattan i stabil och diskmaskinssäker grön plast består av flera mjuka plasttoppar som gör att djuret måste gräva och krafsa för att komma åt sina foderbitar. 

Topparna gör att djuret äter långsammare vilket är bra för matsmältningen och djur som har en tendens att hetsäta. Att hudnen eller katten samtidigt får kämpa och belönas stärker dess självkänsla och ger en härlig tillfredsställelse. 

 

Klassiska Go-Slow & Eat-Slow matskålar för hund

Go-Slow Matskålen, också benämnd Eat-Slow matskål passar hundar och katter som har bråttom att äta eller är överviktiga. Upphöjningarna i skålens botten ser till att hunden bara kan äta några kulor i taget och att den får kämpa lite mer för sina godbitar. Perfekt för vikten och för hundar som hetsäter.  Skålen finns i flera olika storlekar, samtliga är lätta att rengöra och står stabilt på plats. 

 

Vanliga frågor om Foderaktivering & Eat-Slowskålar för hund

Hur ska jag rengöra på bästa sätt? De flesta foderaktiveringsplattor eller go-slow matskålar kan diskas i diskmaskin. Hur du diskar och rengör just din platta framgår i instruktionsmanualen.


Kan jag ha fryst eller blöt mat i go-slowskålarna? Det går alldeles utmärkt att använda blötmat som sedan läggs i frysen tillsammans med plattan för att ge en svalkande effekt varma sommardagar. 

 

Behöver du hjälp att välja rätt typ av foderaktivering för din valp eller hund?

Vet du inte vilken foderaktivering  du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt typ av foderaktivering utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du välkända varumärken så som Outward Hound, Lickimat, Kong och DogIT, köp billigt online eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr