Stäng
Start / Hund / Hundbur & Transport / Bilsele & Bälte

Bälte & Bilsele till hund

Många gånger kan en bilsele eller bälte till hunden vara ett smidigare och enklare alternativ än att använda en bilbur. Oavsett så är det viktigt att hunden transporterar säkert i bilen. Bilselar och bälten till hundar kommer i många former, modeller och storlekar. Allt från MIM allsafe bilsele som är krocktestad till smidiga och funktionella bilselen Dog Protect från Trixie.

Läs mer om Bälten & Bilselar till hund

Kort om bilselar & bilbälten för hund

Flera modeller av bilselar och bilbälten för hundar är i dag krocktestade och riktigt smidiga att använda utan att ge avkall på säkerheten. Många bilselar kan även smidigt nog användas som promenadselar, även om komforten inte är lika hög som en riktig hundsele. Att använda bilsele eller bältessele för kortare rastningar under längre bilresor fungerar alldeles utmärkt. 

Vanliga frågor om bilbälten & bilselar för hund 

Vilka bilselar är krocktestade?

Vilka bilselar & bilbälten till hund är krocktestade?


Krocksäkerhetn kanske är den viktigaste funktionen när det kommer till bilselar för hund. Alla bilselar vi säljer är givetvis noggrant testade men inte alla är krocktestade. Mim Allsafe bilsele är krocktestad av tyska TÜV och godkänd för de kriterier som ställs.


Vilka bilmodeller fungerar hundbälten & Bilsele till hund i?

Vilka bilmodeller fungerar bilselar och bilbälten till hund i?

Det man ska vara lite försiktig med när det gäller bilselar i bilen är att inte alla medföljande adaptrar per automatik fungerar i alla bälteshållare i alla bilar. I värsta fall om du försöker tvinga ner en bilseleadapter så kan den fastna och sedan inte gå att få upp. Vi rekommenderar att du använder en adapter till bilselen som är universell, dvs. en bälteshållare som använder de befintliga bilbältena i bilen.

Vilka bilmodeller fungerar bilselar och bilbälten till hund i?

Vilka bilmodeller fungerar bilselar och bilbälten till hund i?

Alla bilar som har ett normalt bälte fungerar bilselarna i. Var dock noggran och kontrollera om medföljande adapter fungerar till just din bil och bälten/bälteshållare.

Hur mäter jag vilken storlek på bilsele min hund ska ha?

Hur mäter jag vilken storlek på bilsele min hund ska ha?

Det är viktigt att bilselen sitter bra på hunden. Bilselen fyller en helt annan funktion mot en vanlig sele och kommer därför aldrig att vara fullt lika ergonomisk som en vanlig sele att gå promenader i, även om kortare promenader inte är ett problem med en bilsele. 

I stort sett alla bilselar är förstärka runt bröstparti och ringar för att klara av de påfrestningar som sker vid en krock, därför kan bilselarna vara lite stelare och klumpigare för hunden att bära.

De flesta bilselar både från Trixie och Mim är något justerbara i storleken. Respektive artikel har en storleksguide som bör följas. Måtten som anges är magomfång eller bröstomfång.

Bröstomfånget/Magomfånget mäts runt hundens bröstkorg på det bredaste stället.  Enligt bilden nedan är det 3:an.

hur du mäter din hund för rätt storlek på bilsele
Generell storleksguide för bilselar för hund
Magomfång Ras
40-50 cm Westie
50-65 cm Bordercollie
65-80 cm Golden Retriever
80-100 cm Rottweiler

Behöver du hjälp att prova ut rätt modell & storlek av bilsele till din hund eller valp?

Vet du inte vilken bilsele du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek och modell utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du krocktestade och funktionella bilselar för hund prisvärt, köp billigt online eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr