Stäng
Start / Hund / Hud & Pälsvård / Borste, Karda & Kam

Hundborstar, Kardor, kammar & pälsvårdsverktyg

I stort sett alla hundar och pälsar behöver någon form av pälsvård. Pälsvården beståendes av kamning, borstande, kardande eller underullskardande är något som ibland glöms bort eller inte görs regelbundet. Med bra pälsvårdsverktyg och regelbundet underhåll av hundens päls blir det lättare! Hos oss hittar du bra pälsvårdsverktyg så som hundborstar, hundkardor, kammar och underullskardor så som Furminator eller den smarta pälshandsken, helt enkelt det mesta för den regelbundna pälsvården för hund.

Genvägar: Hundborstar | Hundkardor | Hundkammar

Läs mer om Borstar, kardor, kammar & pälsvårdsverktyg för hund

Kort om Pälsvård

Rätt verktyg för rätt ändamål! Att välja rätt pälsvårdsverktyg när det kommer till hundborstar, kardor och kammar är inte alltid lätt som nybörjare. Oavsett pälsvårdsproblem så tror vi att vi har lösningen för er. Kika gärna igenom vår snabbguide nedan, har du fortfarande frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig i pälsvårdsdjungeln! Behöver du hjälp med pälsvården så är du givetvis varmt välkommen att boka en tid till vårt hundtrim & hundspa!

 

Hur och när ska de olika pälsvårdsverktygen användas?


Borstar

Hundborstar finns i en rad olika modeller och varianter med mjuka strån, hårda strån, täta piggar eller glesa piggar. Har du en hund som är känslig i hud och päls kan det vara en fördel att välja en hundborste med mjukare och rundade piggar. Borsten används primärt för att reda ut lättare tovor och borsta ur pälsen från smuts eller andra orenheter som följt med från skogspromenaden eller innan hundbadet.

 

Kammar

Hundkammar används primärt vid tovutredning eller avlusning. När det kommer till val av kam för utredning rekommenderar vi i första hand en kam med roterande tänder då dessa gör det betydligt lättare att reda ut tovor. Beroende på pälstyp bör även val av tändernas täthet anpassas för att underlätta tovutredning.

Kammar med färre och tätare tänder används primärt på täta pälsar med mindre underull. Kammar med många och täta tänder används oftast på tätare päls med mindre underull. Hundkammar med färre och mindre täta tänder används till störst del till pälstyper med längre päls och tjockare underull. T.ex. vid tovutredning av en silkespäls utan underull så som Yorkshire Terrier bör en tätare kam användas. 

 

Kardor

Kardan är ett utmärkt utmärkt pälsvårdsverktyg för att karda bort lös päls eller tovor. Hundkardan är dessutom mycket effektiv när det kommer till att få bort smuts och mjäll samt göra pälsen mjukare. Många använder en karda tillsammans med en bra kam för tovutredning. Hundkardor finns i en mängd olika modeller så som flexkarda, fast karda och underullskarda där antalet piggar och storlekar varierar stort. Har du en känslig hund så använd med fördel en hundkarda med plastklädda piggar. Ska du endast använda kardan för att ta bort lös päls eller fällpäls så rekommenderar vi i första hand att du använder dig av en gummikarda eller pälshandske som även ger hunden en skön massage. Dessa typer av hundkardor ökar även cirkulationen i huden. 

Vanliga frågor om borstar, kardor & kammar. 

Hur ofta ska borsta min hund?

Hur ofta ska jag borsta hundens päls?

Det är svårt att ge en rekommendation om ett fast intervall, utan borstning bör ske så pass regelbundet att hundens päls hålls ren och fri från tovor. Vissa pälsar kräver betydligt mycket mer borstning än andra. Är hundens päls tovig kan det vara smärtsamt för hunden. Om tovorna inte går att reda ut så är pälsvårdsverktyg som tovskärare eller trimmaskin att föredra.  

När du borstar eller kardar din hund så lyssna gärna på ljudet, om det låter mycket är det troligtvis små eller stora tovor kvar. När hundens päls är tovfri så är kardan eller borsten i stort sett ljudlösHur fungerar en underullskarda, underullskam eller tovutredare för hund?

Hur fungerar en underullskarda för hund?

Underullskarda är ett pälsvårdsverktyg som effektivt tar bort underull eller skär sönder tovor som inte kan redas ut. Underullskardan består av täta eller mindre täta blad. Där tätheten mellan bladen anpassas efter tjocklek på päls. En tätare underullskarda lämpar sig till exempel bättre på spanielsraser.
Hur fungerar hundborste i handskemodell?

Hur fungerar hundborste handske?

Den populära hundborste i handskemodell eller handborste som den också kallas är ett bra pälsvårdsverktyg när det kommer till att få bort ytlig smuts eller fällpäls hos både hund och katt. Pälshandsken är lätt att göra rent och är effektiv på att ta bort fällpäls.
Vad är en Pudelkam?

Vad är en pudelkam?

Pudelkammen är en klassisk kam när det kommer till pälsvårdsverktyg för hund. Pudelkammen är en glesare kam särskilt anpassad till tjock och lång päls. Pudelkammen passar även utmärkt till hundar med en tät underull för tovutredning.
Vad är Furminator för hund?

Vad är Furminator för hund?

Furminator är ett välkänt varumärke och en smart vidareutveckling på underullskammen. Furminator tar effektivt bort underull och lös fällpäls hos både hund och katt. Utmärkt att använda under fällsäsonger.
 

Behöver du hjälp att välja rätt borste, karda eller kam till din hund eller valp?

Vet du inte vilket pälsvårdsverktyg du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt hundborste, karda och kam utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa prisvärda, billiga och bra kardor, kammar och borstar från välkända varumärken så som Trixie, Ozami, Dogman och Furminator till din hund!


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr