Start / Hund / Hud & Pälsvård / Trim & Maskin / Trimmaskin & Tillbehör

Hundtrimmer, Klippmaskin hund & Tillbehör

När det är dags att trimma hunden så gäller det att använda rätt verktyg! En kvalitativ och robust hundtrimmer eller klippmaskin hund är a och o för att få ett bra resultat när du timmar hunden. Är du nybörjare eller inte trimmar din hund så ofta kanske en mindre trimmer hund är mer lämplig eller om du vill ha det bästa så rekommenderar vi en borstlös klippmaskin hund. Tillgängliga tillbehör kan också ha en stor betydelse, att använda både rätt skär på rätt päls liksom att använda ett högkvalitativ skär till hundtrimmer kommer påverka resultatet! Vi erbjuder kvalitativa hundtrimmers och tillbehör från välkända varumärken så som Andis, Moser, Wahl och Kiepe. Köp hundtrimmer, skär och distanskammar enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in! Behöver du hjälp med att trimma hunden så erbjuder vi full-service hundspa hos oss. Kika in vårt hundspa & hundtrim här.

Läs mer om hundtrimmer, skär & distanskammar

Kort om hundtrimmer & klippmaskiner

Att ha rätt prylar när du trimmar och sköter din hunds päls sparar både tid, energi och pengar. Behöver du hjälp att sätta ihop ett trimkit till hemmatrimmet så hjälper vi gärna dig. Kika gärna in vår snabbguide på hur du vårdar din hund päls här. Nedan hittar du en snabbguide som gör valet av hundtrimmer enklare och snabbare. Liksom sammanfattat hur du ska underhålla din hundtrimmer för bästa hållbarhet och reslutat på trimningen! har du fler frågor kring hund klippmaskin så hör gärna av dig, vi svarar mer än gärna på frågor.

Vad ska man tänka på när man köper en hundtrimmer?

Att köpa en hundtrimmer innebär som mycket annat en hel del olika val och anpassningar. Dels när det kommer till effekt på motor, typ av motor, ljudnivå, hastigheter, vilka skär som passar med mera. De viktigaste sakerna att fundera på när du köper en hundtrimmer är:

 • Ska du trimma mindre områden eller hela hunden?
 • Hur kraftfull maskin passar er?
 • Vilka skär är lämpliga för din hundras päls?
 • Med eller utan sladd?

 

 

Vilken hundtrimmer & klippmaskin passar dig bäst?

När du ska köpa en trimmaskin hund så bör du fundera på vad och hur du ska klippa din hund samt hur länge du behöver använda trimmern per gång. Hundtrimmers med högre hastighet klipper generellt bättre men tenderar också till att snabbare bli överhettade - vilket resulterar i att maskinen blir för varm och om skäret är slitet eller av sämre kvalitet så kommer det att slita av päls snarare än att klippa. 

 

Professionella hundtrimmer & klippmaskiner

En rekorderlig hundtrimmer passar dig bra som har höga krav på kvalitet och resultat. Antingen som professionell hundtrimmer, hemma hundtrimmare eller för dig som helt enkelt vill ha det bästa resultatet. Dessa klippmaskiner för hund är försedda med sladd, utbytbart skär och en väl tilltagen motor som klarar att köras under längre stunder. Nyare modeller är försedda med borstlösa motorer som både är tystare och inte kräver något underhåll så som byte av kol. Dessa klippmaskiner så som Andic AGC eller Moser Max 45 är hundtrimmer som klarar av att raka alla delar på hunden utan problem och är konstruerade för att användas dag in, dag ut. Kvalitativa klippmaskiner för hund karaktäriseras även av att vara mycket tysta vid gång, vilket minskar risken för att hunden upplever trimningen negativt eller stressande. De högpresterande klippmaskinerna är dessutom försedda med flera hastigheter som underlättar klippningen.

Vid helrakningar av hund så rekommenderar vi först och främst en kraftigare trimmaskin med sladd så som Andis AGCB 2 speed, som är en borstlös hundtrimmaskin med riktigt bra egenskaper, oavsett pälstyp.

Skär till hundtrimmer

Att välja rätt skär till trimmaskinen kan också påverka resultatet av klippningen i stor utsträckning. Om du tänker att du skall klippa din hund efter en rastypisk klippning så följer rekommendationerna kring detta. Normalt sett används skär mellan 0,2 mm och 19 mm. Dessa skär benämns oftast med olika siffror och bokstäver. Längre ner kan du se mer vad dessa bokstäver och siffror betyder.
Beroende på vad du ska trimma på din hund så förklarar skären ofta sig själva. Vid finsputs används oftast en kortare distans medan vid klippning av större ytor används oftast ett längre skär.

 

Distanskamm till klippmaskin

Distanskammarna används sällan vid professionell trimining utan används i större utsträckning för dig som använder trimmer hund hemma. Med ett distanskamsset så kan du på ett enkelt och billigt sätt påverka klipplängden och slutresultatet. Distanskammarna sätt enkelt ovanpå det vanliga skäret på klippmaskinen.

 

Sladdlös klippmaskin - Pälstrimmer & Trimmer hund för nos, tassar & öron

De sladdlösa trimmaskinerna används främst för mindre ytor och kortvariga användningaar. För mindre hundar räcker det ofta med en batteridriven trimmaskin för finputs kring ansikte, öron och tassar. Däremot har du en större hund så rekommenderar vi en sladdriven trimmaskin. De batteridrivna klippmaskinerna klarar sällan en heltriming av hund utan bör endast användas på mindre områden så som runt öron, nos och tass liksom kantputs. Har du en hund med kraftig päls kan krävas en kraftigare trimmer även för dessa områden.

När passar sladdlös hundtrimmer?

 • Mindre ytor.
 • Områden så som öron, nos & tass.
 • Finsputs.

 

Glöm inte underhålla din hundtrimmer! 

Med regelbunden underhållning av din pälstrimmer för hund så kommer maskinen och skäret att hålla mycket längre liksom ge ett bättre resultat. De viktigaste delarna i maskinens underhåll är:

 • Byta kol regelbundet (om din trimmer är utrustad med sådana).
 • Rengöra skären efter varje användning. 
 • Torka allt rent skären från vatten då det gör skären slöare.
 • Slipa skären vid behov (för att undvika att det kan göra ont vid klippningen).
 • Olja in skären med rekommenderad olja för minskat slitage.

 

Vanliga frågor om Hundtrimning & Trimmaskiner för hund

Vilket skär ska jag använda när jag trimmar min hund? Om du tänker att du skall klippa din hund efter en rastypisk klippning så följer rekommendationerna kring detta. Normalt sett används skär mellan 0,2 mm och 19 mm. Dessa skär benämns oftast med olika siffror och bokstäver. Längre ner kan du se mer vad dessa bokstäver och siffror betyder.

Beroende på vad du ska trimma på din hund så förklarar skären ofta sig själva. Vid finsputs används oftast en kortare distans medan vid klippning av större ytor används oftast ett längre skär.Hur underhåller jag min trimmaskin? De flesta tillverkare rekommenderar att du oljar in både skär och maskin både före och efter användning. Likaså är det väldigt viktigt att göra rent din hundtrimmer efter varje användning och se till att maskinen hålls torr. Säkerställ i manualen hur just din trimmaskin skall skötas.

Hur rengör jag skären? Att ta hand om skären är a och o när det kommer till klipprestanda och hållbarhet. Skären bör oljas efter varje användning. Om du upplever att skäret "tuggar" eller går saktare, brukar detta vara ett tecken på att du behöver olja skäret.

Hur du rengör skäret:
1: Stäng av trimmaskinen och rengör från päls och hårrester.
2: Rengör och desinfektera skäret med lämplig rengöring. 
3: Olja in enligt Andis 5-punktssystem: 3 droppar olja över tänderna på skäret, 1 droppe per rail. Efter inoljning sätter du på trimmaskinen och låter den vara igång i ca 5-10 sekunder. Stäng sedan av och torka bort kvarvarande olja.


Hur länge håller en trimmaskin? Köper du en trimmaskin av välkända varumärken så som Andis och Moser så håller maskinerna många år, så länge du underhåller maskinen. Flera tillverkare erbjuder mer än två års garanti på trimmaskinerna. Hur länge håller skäret? Trimmaskinernas skärs hållbarhet beror mycket på hur länge, hur ofta och hur väl du tar hand om skären. Med ordentligt underhåll så håller skären generellt länge innan de behöver bytas ut eller slipas. Se alltid till att hunden är ren och fri från grus & smuts innan du börjar trimma.

Vad betyder de olika siffrorna och bokstäverna på skär till hundtrimmer?
Skär med bokstaven: F eller FC är en förkortning på "fine cut" eller "fine" vilket innebär att skäret har lika lång tänder och ger en fin och jämn kant. Vilket oftast används vid finklippning och puts runt öron, ansikte och tassar.

Skären med siffrorna 7 till 3 så är varannan tand kortare. Detta fungerar till tjockare eller tovigare pälsar och används ofta för övergångar.

Skär 8½ och högre har lika lång tänder.

Tips: Vid tovig päls så används oftast skär 10 eller 7 för att kunna komma nära inpå huden.

 

Behöver du hjälp att välja ut en passande hundtrimmer?

Är du osäker på vilken hundtrimmer, skär till klippmaskin du behöver, eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt verktyg för ett bra resultat på trimningen. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du hundklippare från välkända varumärken så som andis, laube, Ozami, Trixie med flera till bra priser både online och i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr