Start / Hund / Städ & Hygien / Tikskydd & Kisskydd

Tikskydd, Kisskydd & Valpmattor för hund

Tikskydd, Kisskydd hund & Valpmattor: Tikskydd hund vid löpning är nästan ett måste, nu behöver du inte längre torka upp blodfläckar eller vara orolig för att soffan, sängen eller någon annan textil blir nerfläckad under löptid. Hos oss hittar du tikskydd och kisskydd hund som passar allt från den minsta chihuahua till schäfern. När tikarna löper så tenderar hanhundarna att behöva kisskydd för att förhindra från oönskat benlyftande och revirmarkerande. Vi har samlat allt på samma ställe, här hittar du tikskydd, Trixie valpmatta tvättbar och hanhundsskydd. Köp Tikskydd & kisskydd från välkända varumärken så som Trixie, Petnation, Dogman & Karlie online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Valpmattor, kisskydd & Tikskydd

Kort om Tikskydd, kisskydd & valpmattor

Vi vet att rätt hjälpmedel så som t.ex. valpmattor gör rumsrenhetsträningen mycket smidigare och enklare. Likaså att underlöptider använda sig av en löptrosa för att slippa skura golvet i tid och otid liksom att bespara soffans klädsel flera tvättar på grund av blodfläckar. Skvättskydd och hanhundsskydd också något som mycket praktiskt att använda när du vill vara säker på att din hanhund inte skall skvätta eller revirmarkera. Pinkskydden går att tvätta samt användas med ilägg för en bättre hygien.

 

Smarta & smidiga lösningar för att underlätta vardagen

 

Valpmatta & Puppy Pads

Vad är en valpmatta & Puppy Pads?

Valpmattor, Puppy pads och kissmatta hund som de ofta benämns är smarta enkla mattor som underlättar rumsrenhetsträning eller vid inkontinensbesvär. Dessa valpmattor är fuktabsorberande och ofta tillverkade av naturlig cellulosa med en foliebas som förhindrar vidare läkage. Tvättbara valpmattor kan också vara ett alternativ för er som vill återanvända valpmattorna.

 

När & hur är det lämpligt att använda valpmattor & puppy pads?

 • Bästa placeringen av valpmattor - Vart man placerar valpmattan är inte alltid så lätt att veta. Om det är så att din valp har en favoritplats att utföra sina behov på så rekommenderar vi givetvis att du lägger valpmattan där. Det är dock en stor fördel om du placerar valpmattan nära dörren så kommer det bli lättare att träna på att bli rumsren.

 • Välj en lämplig storlek på valpmatta - Det är så klart viktigt att välja en lämplig storlek på valpmattorna beroende på hur stor hund du har. Större hundar kissar betydligt mer än mindre hundar och då gäller det att ha puppy pads som kan absorbera större volymer. Hos oss hittar du flera storlekar på valpmattor.

 • Hur ofta ska man byta ut valpmattan? - Beroende på hur stor hund du har så kommer du snart att märka att valpmattan inte absorberar hundens kiss längre. Då är det god tid att byta ut valpmattan till en ny. Det kan vara en stor fördel att byta ut valpmattan innan det går så långt för att undvika ödörer.

 

Tikskydd hund & Löptrosor - undvik fläckar under löptider

Vad är tikskydd hund?

Tikskydd och löptrosor är en mycket uppskattad produkt för att slippa få blodfläckar på möbler, textilier och golv. Tikskydden är tight åtsittandes med möjlighet för ilägg som enkelt byts ut. Tikskydden och löptrosorna är ofta mycket flexibla och lätta att tvätta för återanvädning. Hos oss hittar du tikskydd och löptrosor från Trixie och Easy Care.

Hur & när är det lämpligt att använda tikskydd?

 • Hur använder man ett tikskydd? - Tikskyddet är lätt att använda. Tikskydden sätts enkelt på hunden och justeras in till rätt storlek. Vi rekommenderar att du köper tikskydd med något justerbar storlek samt stretch och sätter tiskyddet så pass tight att hunden inte kan ta av sig tikskyddet. Tvätta vid behov.

 • Hur ska ett tikskydd sitta? - Tikskyddet ska sitta så pass tight att löptiken inte kan få av sig skyddet själv. Vi rekommenderar att du använder ett tikskydd med stretchigt tyg.

 • Inlägg till tikskydd hund? - För att slippa tvätta tiksskyddet varje dag så är det en god idé att använda inlägg till tikskydden som är lätta att byta ut. Använd giftfria och parfymfria inlägg till tikskydden.

 • Hur ofta ska jag byta inlägg i tikskyddet? - Hur ofta du bör byta tikskyddsinlägget beror till stor del på hur mycket din hund blöder men för att undvika risk för infektioner m.m. bör du byta inlägget minst en gång per dag. Sätt gärna en rutin på att byta direkt när du kommer in efter en promenad så glömmer du det inte.

 • Tikskydd Storlek - Rekommenderade storlekar på tikskydd för olika raser -  Nedan ger vi exempel på vanligt förekommande frågor kring storlekar på olika hundraser.

  • Tikskydd Fransk bulldog - Fransk Bulldog kan variera en del i storlek men vanligtvis passar storlek 40 cm utmärkt.

  • Tikskydd Chihuahua - Precis som många andra hundraser brukar Chihuahuaor variera väldigt mycket i storlek men storlek 20 till 25 cm brukar vara lämpligt för Chihuahua.

  • Tikskydd Mops - Lämplig storlek på tikskydd för mopsar är normalt ca 50 cm.

  • Tikskydd Labrador - Lämplig storlek för labradorer är normalt ca 50-60 cm

Kisskydd hund - Hanhundsskydd & skvättskydd

Vad är hanhundskydd & kisskydd hund?

Många hanhundar småskvätter och markerar gärna för att markera sina revir eller när grannens tik löper. Ett hanhundsskydd och skvättskydd är en smidig lösning för dig och din hanhund. Hanhundsskydden är enkla att sätta på hunden och har ofta plats för absorberande pads som enkelt byts ut för att minska risken för infektioner. Det är viktigt att skvättskydden sitter tight och inte lossnar utan att kännas obehagliga för hanhunden att bära. Hanhundsskydden kan tvättas i tvättmaskin och är lätta att hålla rena. Vet du inte vilken storlek du ska välja så är du varmt välkommen in till oss så hjälper vi dig att prova ut ett hanhundsskydd.

Hur ska man använda ett kisskydd & skvättskydd?

 • Storlek kisskydd - Köp ett kissydd som är anpassat för din hunds mått. Mät hanhunden runt könet och välj ett en omkrets som passar er. Merparten av kisskydden kan justeras ca 10-25% i storlek med kardborreband. Hanhundskyddet ska dock sitta så pass tight att hunden inte får av sig det eller kissar utanför. 

 • Hur ofta byta ut kisskydd & hanhundsskydd - För att undvika infektioner eller inflammationer i förhuden så rekommenderar vi att du byter inlägg i eller tvättar kisskyddet en gång per dag. Enklast är det att använda inlägg som är lätta att byta ut vid behov. 

 

Vanliga frågor om tikskydd, hanhundsskydd & valpmattor

Kan jag tvätta tikskydd & hanhundskydden? Absolut, alla hanhundsskydd och tikskydd i vårt sortiment är tvättbara i tvättmaskin på 40 grader. Tänk på att stänga eventuellt kardborreband för längre livslängd. Komplettera gärna med ilägg för en bättre hygien.


Hur rumsrenstränar jag min valp på bästa sätt? Det finns många tillvägagångssätt för att träna din valp till att bli rumsren. Nedan går vi igenom våra tips för en snabb och enkel träning för valpen att bli rumsren.

1: Många rastningar per dag
Rasta valpen direkt efter sovitd, lektid eller maten. Gör du detta frekvent så kommer du snabbt ha tränat din valp till rumsrenhet.

2: Rasta gärna på samma plats
För att snabba upp rumsrenhetsträningen så välj gärna samma plats för att rasta valpen på. Detta kommer göra att valpen snabbare associerar platsen till att utföra sin behov.

3: Ge valpen lite tid.
Många är otåliga och tycker att valpen skall göra sina behov så snart ni går ut. Ha tålamod, ge valpen några minuter att utföra sin behov. Ett tips är att om du vill slippa frysa eller bli blöt så är det en god idé att ha Jacka, skor och paraply lättillgängligt. Glöm inte att berömma valpen!

4: Valpmatta & Tidningar
Många tipsar om att använda tidningar för att träna rumsrenhet. Vi rekommenderar istället att använda valpmattor då dessa suger upp fukten på ett mycket bättre sätt och riskerar inte att varken färga av sig eller skada golvet så som tidningspapper kan göra.

Hur använder du valpmattor enklast då?
Vi föreslår att du placerar valpmattan nära dörren, om det inte fungerar så placera gärna valpmattan där valpen ofta utför sina behov när ni inte hinner ut. Det kan även vara en god idé att ta med sig valpmattan ut utomhus och placera den där du vill att din valp ska kissa. Att ta med tidningen eller valpmattan ut brukar bara behövas någon enstaka gång.

Behöver du hjälp att välja rätt storlek på hanhundsskydd & tikskydd?

Vet du inte vilken modell eller storlek du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt hanhundsskydd & tikskydd. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut rätt storlek! Hos oss hittar du smidiga, lättvättade hanhundsskydd, tikskydd och valpmattor billigt både online och i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr