Stäng
Start / Hund / Hundleksaker / Kamp & Tugg

Tuggleksaker hund - Kampleksaker, bitleksak & repleksaker för hund

Kamp & Tuggleksaker: Tuggleksaker för hund eller valpar med vassa valptänder är något många hundägare uppskattar. Kampleksaker för hund har ökat i populäritet senaste året och används många gånger för att träna hunden genom positiv förstärkning istället för obehag. Kampleksaker används ofta som både träningsleksaker och belöningsleksak. Kampleksaken liksom tuggleksaker tycker vi bör vara en av standardleksakerna i hundleksakskittet för många hundar. Hos oss hittar du noggrant utvalda tuggleksaker hund, bitleksak hund & hundleksaker för dragkamp för hund från välkända varumärken så som Kong, Trixie, Doggie Zen, Kong & Dogman. Köp online med fri frakt eller besök vår fysiska Butik i Sickla Köpkvarter, Stockholm - Nacka. Varmt välkommen in!

Läs mer om Kamp- & Tuggleksaker för hund & valp

Kort om Tugg- & Kampleksaker för hund

Motiveringsleksaker så som kampleksaker med fårskinn eller kaninskin kan öka din hunds jaktlust. Ofta har kampleksakerna expander för att minska risken plötsliga ryck som kan skada hundens tänder eller dina leder.  Tänk på att anpassa kampleksakens storlek och material utefter din hunds storlek och sätt att leka på. Hos oss hittar du kampleksaker med både äkta skinn och fakepäls.

Tänk på att inte bli för aggresiv i din lek med hunden när det gäller kampandet och blir hunden för uppspelt, ta då gärna en paus och låt hunden lugna ner sig. Kamplek ger även ett utmärkt tillfälle att träna din hund på kommandon som "släpp den" eller "släpp". När du kampar med din hund så tänk på att inte dra kampleksaken vertikalt så hunden står på bakbenen. Detta kan orsaka skador på både käkar, hals och ryggrad. 

 

Varför är kampleksaker & tuggleksaker viktigt?


Tuggleksaker hund - aktiverande & tandhälsofrämjande

En bra tuggleksak kan många gånger ersätta ett tuggben för både valpar och vuxna hundar. Tuggleksaker försedda med gummipiggar masserar både tandkött samtidigt som det ger en mekaniskt nötning av tandsten och plack. Många gånger kliar det även i valpar tänder under tillväxten liksom hos barn. En tuggleksak kan många gånger lindra klådan som uppstår, framförallt om den är kyld eller fryst sedan innan. Flera tuggleksaker kan även fyllas med godis eller blötmat och sedan stoppas i frysen, en utmärkt sysselsättning samtidigt som det kan ge en svalkande effekt varma sommardagar.

Hundar får ofta problem eller tandsten med tiden och detta kan leda till infektioner i tandköttet och till slut tandlossning. Vissa hundägare borstar tänderna på sina hundar frekvent medan andra tycker att tanborstning av hunden är svårt och föredrar hellre ett besök hos veterinären för regelbunden rengöring. För att hålla hundens tänder och munhälsa i gott skick så är det en god idé att ge sin hund leksaker utformade för just att hålla hundens tänder i gott skick. Ofta är dessa dentallesaker för hund tillverkade i gummi med små piggar som rengör tänder och tandköttet medan hunden gnager och tuggar på det. Helt enkelt en mekanisk tandborstning. Tuggleksaker stimulerar även hunden samtidigt som de också har en mekanisk borstningseffekt. Tugg- och dentalleksaker passar även valpar utmärkt.

 

Kampleksak hund - Belönande leksaker för hund

Kampleksaker för hund har ökat i populäritet senaste året och används många gånger för att uppfostra eller träna sin hund genom positiv förstärkning istället för obehag. Kampleksaker används ofta som både träningsleksaker och belöningsleksak. Kampleksaken bör ingå i hundleksakskittet. Motiveringsleksaker så som kampleksaker med fårskinn eller kaninskin kan öka din hunds jaktlust. Ofta har kampleksakerna expander för att minska risken plötsliga ryck som kan skada hundens tänder eller dina leder.  Tänk på att anpassa kampleksakens storlek och material utefter din hunds storlek och sätt att leka på. Hos oss hittar du kampleksaker med både äkta skinn och fakepäls.

 

Populära tuggleksaker hund

Nedan går vi igenom populära och storsäljande tuggleksaker & kampleksaker som är uppskattade av de flesta hundarna och hundägare.

  • Tuggring hund & bitring hund
    Tuggringar är populära val bland hundägare vars hundar inte kan få nog av tuggande. Tuggringar är ofta försedda med tandhälsofrämjande effekt. 

  • Bitleksak hund
    Bitleksaker kommer också i många former och färger. Bitleksaker utmärkta att använda som komplement till tuggsugna valpar eller gnagande vuxna hundar. 

  • Repleksaker & Flosstugg
    Repleksaker är en utmärkt valpleksak och även en utmärkt tandhälsofrämjande leksak. Repleksaker är kanske inte den roligaste leksaken i leksakskittet men kanske den leksak som överlever absolut längst. Utmärkt för sylvassa valptänder och är ofarlig i mindre bitar.

 

Vanliga frågor om Tugg- & Kampleksaker

Hur länge håller en tugg eller kampleksak? Tyvärr håller inga hundleksaker för evigt, räkna med att tuggleksaker till stor del kan bli en förbrukningsvara om det är så att du har en hund eller valp som är benägen till att tugga mycket. För vissa hundar kan en tuggleksak hålla och vara aktuell väldigt länge medan för en annan kan samma tuggleksak tuggas sönder snabbt.


Vilken tuggleksak är bäst för valpar? Vi rekommenderar att du väljer en hundleksak anpassad efter valpen storlek, gärna tillverkad i naturgummi med små masserande mjuka piggar. Även repleksaker kan användas som tuggleksak för valp då de ofta håller väldigt länge.

Givetvis är alla valpar olika och tycker om olika saker. Föredrar din valp hellre ett tuggben så fungerar det givetvis lika bra att bita och gnaga på.

 

Behöver du hjälp att välja rätt typ av kampleksak eller tuggleksak till din hund eller valp?

Vet du inte vilken tuggleksak eller kampleksak du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt tuggleksak utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta många tuggleksaker och kampleksaker för valpar och vuxna hundar, köp billigt online eller i butik.

Sortering:
Trixie Denta Fun Boll
från 39 kr
Slut
Kong Twistz Ring
från 139 kr
Slut
Kong Wild Knots Björnar Mix
från 89 kr
Slut
Trixie Flosstugg flerfärg
från 15 kr
Slut
Trixie 8-armad repboll
79 kr
Slut
Kong Woozles Blå
189 kr
Slut
Trixie Rephantel
59,90 kr
Slut
Julius-K9 Bitkudde Bomull
från 349 kr
Slut
Dogman Leksak DevilPig Rep
69,90 kr
Slut
Kong Wubba Finz
från 109,90 kr
Slut
All For Paws Mighty Rex Däck
från 69,90 kr
Slut
Kong Corestrength Ball
från 119 kr
Slut
1 2 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr