Start / Hund / Hundkläder / Hundskor

Hundskor, Tasskydd & Hundstrumpa

Hundskor, hundstrumpa & tasskydd hund: Bra hundskor kan behövas av olika anledningar. Vi erbjuder hundskor & tasskydd hund som passar de flesta tillfällen. T.ex Paws hundskor som skyddar mot is, slask, salt, kyla eller skador. Eller om du helt enkelt söker hundskor som sitter kvar, är vattentäta, tål asfalt så hittar du givetvis noggrant utvalda hundskor & hundstrumpor för alla tillfällen från välkända varumärken så som Non-Stop Dogwear, Trixie, Baggen, Hurtta och Pawz. Köp online med snabb leverans eller prova ut passande hundskor i vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt Välkommen in!

Läs mer om hundskor & hundsockor

Kort om Hundskor & Hundstrumpor

Hundskor kan vara en nödvändig skyddande detalj när olyckor eller skador på tass, trampdyna eller klo har skett. Likaså kan hundskor och hundsockor skydda t.ex. båtens deck, trägolvet hemma eller andra ömma ytor från vassa klor. Hundskor kan även skydda hundens känsliga trampdynor från varm asfalt. Många gånger tänker vi inte på hur varm asfalt blir på sommartid, detta kan orsaka brännskador på hundens tassar. Nedan går vi igenom en hel del matnyttiga tips vid köp av hundskor & hundstrumpor för varma, kalla, ömma och skadade tassar!

 

Att tänka på vid köp av hundskor & hundsockor


Hundskor Storlek - Rätt storlek på hundskor

Att köpa rätt storlek på hundskorna är a och o. Ett enkelt sätt att köpa rätt storlek om du inte har möjligheten att prova skorna i vår butik är att mäta hundens tass. Har du inte möjlighet att komma in i vår butik för att prova ut en passande hundsko så kika in vår mätguide för hundens tassar nedan under FAQ. Hos oss hittar du hundskor till liten hund eller hundskor till chihuahua liksom rottweilern.

Materialval på hundskor

Vid val av modell eller material på hundskorna är det viktigt att tänker på hur och när hundskon skall användas. Materialvalen vid tillverkningen av hundskor är ofta anpassad efter användningsområde. T.ex. en hundsko/socka för snö och is lämpar sig ofta mindre bra för asfaltsanvändning och kommer sannolikt inte hålla lika länge. Flera modeller av våra hundskor är vattentäta och passar utmärkt att använda på sommaren liksom vintern.

När ska hundskon användas?

När du väljer hundsko så välj en modell utefter dina och din hunds behov. Är du ute efter en skyddande sko efter en skada på tass eller trampdyna, är det för kortare användning eller ska du och din hund ut i snön för längre turer? Nedan går vi igenom vilka modeller och typer av hundskor vi rekommenderar för olika ändamål.

 

Hundskor vinter - Bästa Hundskon för Snö, is, salt & skare?

Hundskor snö: När det kommer till användning av hundskor och hundsockor för vintertid och på snö, is och skare rekommenderar vi i första hand hundsockor så som Baggens eller Non-Stop Dogwear Long Distance Booties. Dessa hundsockor lämpar sig bäst för skydd mot snö och is. Hundsockorna används många gånger även av professionella långdistanskörare för att skydda hundens tassar. Dessa sockor är väldigt lätta att sätta på och ta av hunden, lätta för hunden att böra och ger ett skydd mot skador på långa distanser. Hundsockorna håller generellt 5-10 mil beroende på märke och modell. Hos oss hittar du ett noggrant utvalt sortiment av tasskydd hund snö.

Tasskydd hund & Hundsko till skadad tass - Bästa hundskon vid skador

Om din hund har en skada på tass, trampdyna eller klor så rekommenderar vi i första hand Pawz vattentäta hundskor som är mycket lätta att hantera. Pawz skyddssockor finns i flera storlekar och levereras i 12-pack. Dessa tasskydd för hund är tillverkade av ett tåligt men flexibelt och giftfritt material. Tasskydden fungerar utmärkt natt använda utanpå t.ex. ett bandage m.m. Även Trixie's Walker hundsko är ett utmärkt val med ett mer skyddande sula och mönster vid skador. 

Hundskor inomhus - Bästa hundstrumpan för att skydda golven

Många hundägare är rädda om golven i huset, båten eller när man är hembjuden till någon annan. Då rekommenderar vi i första hand Trixie's Hundsocka som är försedd med ett praktiskt non-slipmaterial på undersidan. Hundsockan från Trixie låter tassen andas väl samtidigt som den skyddar både tass och klor från att ge märken på golv.

Hundskor sommar & Hundskor asfalt

Hundskor sommar - Även på sommaren kan en hundsko göra stor nytta - många hundägare tänker inte på att asfalten kan vara så pass varm att den faktiskt orsakar brännskador på trampdynorna. För att skydda hundens ömtåliga trampdynor från varm asfalt så rekommenderar vi i första hand tunnare skyddande hundskor & tasskydd. Hundsockor så som Pawz eller Trixie hundsko lämpar sig utmärkt som hundsko på sommaren för skydd mot brännhet asfalt.

Hundsko vandring

Om du ska vandra med din hund så bör du välja hundskor efter underlaget som ni kommer att vandra på. Hundskor är sällan nödvändigt om du går på mjukare underlag och stigar - utan kan snarare vara i vägen. Däremot vet du på förhand att risk för skador m.m. förekommer där ni tänkt vandra så rekommenderar vi att du provar ut ett par väl sittande hundskor med en skyddande gummisula innan vandringen. Tänk också på att träna med hundskorna innan du måste använda dem så hunden är redo när det behövs.

 

Bästa hundskorna?

Förhoppningsvis genom att läsa vår snabbguide vid köp av hundskor så tror vi du nu enkelt kan bestämma vilka hundskor och tasskydd som passar dig och din hund bäst och till vilket tillfälle. Har du fler frågor så är du så klart varmt välkommen att höra av dig till oss - vi bits inte :)

 

Vanliga frågor om hundskor & hundsockor

Hur mäter jag hundens tass enklast?

För att mäta tassen gör såhär:

1: Placera hundens ena framtass på ett papper, lyft den andra framtassen så att hundens tyngd hamnar på tassen som är placerad på ett papper. Upprepa på baktass.

2: Markera med en penna tassens längd och bredd med några enkla streck. Markera tassens yttersta delar fram och bak, samt höger och vänster.

3: Nu kan du enkelt mäta bredd och längd på hundens tass från häl till klospets och från vänster till höger sida. Försök att mäta så noggrant som möjligt.

4: Nu blir onlineköpet mycket enklare när du har hundens exakta mått. Olika märken så som t.ex. Hurtta, Non-Stop Dogwear eller Pawz har ofta olika mått, dvs. storlek small är inte alltid samma mått som storlek small i ett annat märke.

OBS! Tänk på att ta hänsyn till eventuellt bandage om du söker en hundsko för skydd av tass vid skador. 
Hur länge håller en hundsko? Hur länge en hundsko håller beror till stor del hur mycket den används och på vilka typer av hundskor du använder. Att räkna med att det generellt blir ett högt slitage på hundskor och hundsockor.  T.ex. hundsockorna från Non-Stop Dogwear hundsko till draghundar håller normalt i 5-10 mil dock beroende på hund. Hundskorna från Pawz som ofta används vid skador på tassarna håller generellt betydligt kortare.


Hur lär jag min hund att gå i hundskor enklast? Precis som med hundkläder så kan det bli obehagligt för en hund att röra sig i hundskor och kanske inte beté sig som normalt. Ta därför god tid på dig att låta hunden vänja sig hundskorna inomhus till att börja med och uppmuntra gärna med godis och få hunden att "glömma" bort att den har skor på sig. Fördelaktigt att ni övar tillsammans med en sko i taget för att till slut vänja sig vid alla tassar.


 

Behöver du hjälp att välja rätt storlek på hundsko eller hundsocka till din hund eller valp?

Vet du inte vilken hundsocka du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt modell och storlek utefter dina och din hunds behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en hundsko! Hos oss kan du köpa billiga hundskor och hundsockor till bra pris, online eller i butik med hemleverans.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr