Stäng
Start / Hund / Hundkläder / Hundoveraller

Hundoveraller

Hundoverall: Hundoveraller fungerar både som värmande och smutsavstötande, framförallt för hundar som har lurvig eller långhåriga pälsar. Kombinera gärna en regnoverall till hunden med en stickad tröja eller en fleeceoverall för att få ett riktigt bra skydd mot både väta och kyla. En overall skyddar även utmärkt för de hundar som tenderar att alltid få stora snöansamlingar kring benen. 

Läs mer om hundoveraller

Kort om hundoveraller

Hundoveraller är underskattade hundkläder, en regnoverall till hunden är många gånger mer praktiskt än ett täcke. Har du en långpälsad pälskling som gärna leker i snö och lera eller alltid drar med sig halva skogen hem i pälsen? Overallen skyddar så klart mot både regn, snö, lera och smuts. En hundoverall kan även kombineras med en varmare tröja eller underställ till hunden vid riktigt kalla vinterdagar. 

Att tänka på vid köp av hundoverall Att tänka på vid köp av hundoverall

När det kommer till att välja kläder till hund eller en hundoverall så är det bra om du funderat ut på hur, när och vart du och din hund behöver en overall.


Ett par saker att ta hänsyn när det gäller valet av overall och kläder generellt till din hund är dels vilken ras din hund är och hur pass tjock och lång päls din hund har, blir din hund genomblöt, i bilen eller vill du slippa duscha av din hund efter varje promenad i vinterslask?

RÄTT HUNDKLÄDER TILL RÄTT TILLFÄLLE

Beroende på när, hur och var du har tänkt att använda regnoveraller eller värmeoverallen så bör du anpassa köpet efter detta. Olika raser, pälsar och temperaturer kräver olika lösningar. Det kan även vara en god idé att använda lager på lager principen för olika dagar och behov. 

RÄTT STORLEK

Rätt storlek är av yttersta vikt när det kommer till regnoveraller och hundoveraller. Vanligaste problemet vid köp av hundkläder är att det sitter för tight runt framben och bröst. Se därför till att prova ut overallen ordentligt hemma eller i butiken innan köp för att säkerställa att din hund kan röra sig fritt och obehindrat. Är hunden ovan att använda en overall så kan det ta lite tid innan hunden slappnar av. 

Hur du mäter din hund och exempel på storlekar hittar du längre ner under vanliga frågor. 


FUNKTION & Material

Beroende på hundras och dina behov så är olika funktioner viktiga. Alla hundar behöver inte en värmande overall, kanske räcker det med en regnoverall? Funktioner vi tycker att du ska fundera på innan du köper en overall till din hund är att overallen är försedd med synliga reflexer, bra placerade dragskor, öppning för halsband eller sele samt tillverkad av ett material som både andas och är vattenavstötande och att overallen är försedd med bra och justerbara muddar vid benen. Vi gillar även dragkedjans placering på Hurttas populära Downpour overall. med en dragkedja placerad snett på ryggen blir påklädnanden mycket lättare! Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och din hund.


Vanliga frågor om hundoveraller

Vanliga frågor om hundoveraller Nedan har vi samlat vanliga frågor vi får om hundoveraller. Saknar du svar på din fråga så är du givetvis varmt välkommen att höra av dig till oss, vi lovar att inte bitas!

Hur klär man på en hundoverall enklast? Är din hund inte van att använda en overall så föreslår vi att du ger hunden god tid att vänja sig vid att använda en overall. Många hundar kan tycka att en overall blir stel och prasslar mycket vid rörelse och därför inte vill gå i den. Om så är fallet så använd gärna lite hundgodis för att locka hunden till att röra sig eller gör något som hunden tycker är lustfyllt så kommer hunden snart att glömma att den har en overall på sig.

När det kommer till påklädnaden av overallen så beror det lite på vilken modell av hundoverall du väljer att köpa men ett generellt tips är att trä på frambenen först och sedan dra igen delar av dragkedjan på ryggen för att sedan trä ner även bakbenen. Efter ett par gånger så har din hund vant sig och påklädnaden kommer vara enkel.


Att välja rätt storlek på hundtäcket & hundkläderna Att välja rätt storlek på hundoverallen är viktigt, vi vill inte att overallen riskerar att glida runt eller sitta för tight så att hunden inte kan röra sig fritt. Att prova ut en overall med rätt benlängd är viktigt. Har hundoverallen för långa ben finns det risk för att hundens ben hamnar på insidan av overallen när hunden springer och hoppar. 

De flesta tillverkarna av hundoveraller och täcken anger mått i centimeter och då syftas det generellt på hundens ryggmått. Ryggmåttet mäts från hundens nedre början av nacken till svansroten. 

Mät din hund såhär:

1: Rygglängd: Rygglängden mäts från nedersta delen i hundens nacke ända bak till svansroten. Det är viktigt att hunden står rakt och neutralt när du mäter rygglängden så du får ett korrekt mått på ryggen.

2: Halsomkrets: Halsomkretsen mäter du enkelt runt halsen där den är som tjockast (närmast bröstet).

3: Bröstomkrets: Bröstomkretsen mäts runt bröstet precis bakom frambenen där bröstet på hunden är som bredast.

Några exempel på storlekar på olika raser:
Typ av hund Rygglängd Bröst Ras Exempel
Små hundar 20 cm 25-50 cm Chihuahua, Russkiy Toy 
Små hundar 25 cm 30-55 cm Chhuahua, Toy Pudel, Papillon
Små & mellanstora 30 cm 30-55 cm Jack Russel, Dvärgpincher
Små & mellanstora 35 cm 35-65 cm Borderterrier, Bichon, Dvärgschnauser
Mellanstora hundar 40 cm 45-75 cm Setland Sheepdog, Cocker
Mellanstora hundar 45 cm 45-80 cm Tollare, Pumi
Stora hundar 50 cm 50-90 cm Bordercollie, Irish Softcoated
Stora hundar 55 cm 55-96 cm Australian Shepherd, Welsh Springer
Stora hundar 60 cm 55-100 cm Labrador, Golden, Bearded Collie
Stora hundar 65 cm 55-100 cm Rottweiler, Risenschnauzer


Hur tvättar man en hundoverall? Tvättråden kan skilja sig en del mellan olika märken men generellt gäller 40° i tvättmaskin. Är din overall försedd med kardborre rekommenderar vi att du stänger dessa för att skona mot onödigt slitage. Hundoverallen bör lufttorkas. Vissa hundoveraller likt goretexkläder för humanbruk kan torktumling 15 minuter av torrt plagg återaktivera den vattenavvisande effekten. Säkerställ dock tvättråden den modell du väljer.BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA & PROVA UT EN HUNDOVERALL, TILL DIN HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilken typ av hundoverall eller vilken storlek du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en hundoverall som passar dig och din hund.
Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i Stockholm, Sickla så hjälper vi dig att prova ut en overall till din hund eller valp! Hos oss kan du köpa bra, tåliga, snygga, regntäta overaller för hundar & valpar, billigt och prisvärt både Online och i butik!

 


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr