Start / Hund / Hundkläder / Hundtäcke / Vintertäcke

Vintertäcke Hund - Värmetäcke & Vinterjacka hund

Vintertäcke hund & Värmetäcke: Många hundar kan behöva ett värmande vintertäcke på vintern. Äldre hundar har många gånger svårare att hålla värmen och kan få ont och bli stel i sina leder när det är kallt. Liksom valpar har också lättare att frysa då deras päls inte är så värmande. Hos oss hittar du noggrant utvalda hundtäcke vinter, vintertäcken och vinterkläder för hund från välkända varumärken så som Hurtta, Back on Track, Dogman och Trixie. Köp Online eller få hjälp att prova ut ett vintertäcke i vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om vintertäcken för hund

Kort om Vintertäcke hund & Värmetäcken

Korthåriga hundar fryser ofta redan vid bara några få minusgrader. De behöver ett hundtäcke vinter som gärna går ner ordentligt på sidorna så att både höftleder och armbågsleder får del av värmen. Hundar som vistas ute merparten av dygnet bygger upp en bra vinterpäls, medan sällskapshundar och andra hundar som är mest inomhus under dygnets 24 timmar, får svårare att få en bra vinterpäls som värmer. Nedan går vi igenom vanliga frågor vi får när vi hjälper till att prova ut vintertäcken till hund i butiken.

 

VARFÖR BEHÖVER HUNDAR VINTERTÄCKE & VINTERJACKA?

Sverige är ett avlångt land med med stora temperaturskillnader från norr till söder, liksom från sommar till vinter. Många hundar och hundraser är inte framavlade för våra vintertemperaturer och vinterväder. Därför är det många hundar som behöver ett värmande vintertäcke. Förutom det mest uppenbara att ett vintertäcke värmer hunden - så skyddar även ett bra utprovat vintertäcke hunden från att få in snö, is och slask inpå kroppen och i pälsen. Äldre hundar som blir blöta och nedkylda kan dessutom bli stela i lederna vid nedkylning, vilket kan leda till inflammationer i muskler och leder. Hundens känsligaste område för både kyla och värme är bringan och bröstkorg, därför är det viktigt att skydda detta område på hunden mot nedkylning.

  

Att tänka på vid köp av vintertäcke för hund


Ett par saker att ta hänsyn när det gäller valet av vinterjacka till hund är dels vilken ras din hund är och hur pass tjock och lång päls din hund har, får din hund ofta snökakor och isbollar i pälsen på magen eller benen? Hur låga temperaturer är det där ni ska använda värmetäcket till hunden? Eller vill du framförallt skydda hundens päls från slask och salt? Nedan går vi igenom funktioner och egenskaper som tål att funderas på innan köp av ett huntäcke för vintern.


RÄTT VINTERTÄCKE TILL HUND TILL RÄTT TILLFÄLLE

Beroende på när, hur och var du har tänkt att använda värmetäcket så bör du anpassa köpet efter detta. Olika raser, pälsar och temperaturer kräver olika lösningar. Det kan även vara en god idé att använda lager på lager principen för olika dagar och behov. 

RÄTT STORLEK PÅ VINTERTÄCKE TILL HUND

Rätt storlek är så klart jätteviktigt när det kommer till vinterjacka hund. Vanligaste problemet vid köp av hundkläder vinter är att det sitter för tight runt framben och bröst. Se därför till att prova ut vintertäcket ordentligt hemma eller i butiken innan köp för att säkerställa att din hund kan röra sig fritt och obehindrat. Är hunden ovan att använda kläder så kan det ta lite tid innan hunden slappnar av. Hur du mäter din hund och exempel på storlekar hittar du längre ner under vanliga frågor. 
 • Att tänka på vid val vinterjacka till liten hund
  När du köper ett vintertäcke och vinterjacka till liten hund så rekommenderar vi att du provar ut det ordentligt hemma innan ni ger er ut på äventyr. Se till att vintertäcket inte är för stelt, utan att det följer hundens rörelser samt inte glider av i sidled och låter hunden röra sig obehindrat. Många små hundar uppskattar även något mer fodrade vintertäcken.


 • Att tänka på vid köp av vintertäcke till stor hund
  När det kommer till att prova ut ett värmade vintertäcke till större hundar så är det ofta i bröstpartiet eller runt frambenen problem kan uppstå. Vissa modeller av vintertäcken kan sitta för tight vid bröstpartiet och framförallt billigare vinterkläder som ofta saknar dragskor och justerbarhet brukar orsaka skav och sitta obekvämt på större hundar. Kika gärna på ett vintertäcke så som Hurtta Expidition Parka som erbjduer stor justuerbarhet och hög krage.Vintertäcke hund - Egenskaper, funktioner & materialval

Beroende på hundras och dina behov så är olika funktioner viktiga på vintertäcket. Alla hundar behöver inte ett värmande täcke kanske räcker det med en regnjacka? Funktioner vi tycker att du ska fundera på innan du köper en värmetäcke till hund är att vintertäcke är försedd med synliga reflexer, bra placerade dragskor, öppning för halsband eller sele samt tillverkad av ett material som både andas och är vattenavstötande och att täcket är försedd med bra och justerbara muddar vid benen. Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och din hund.

 • Vatten- & Vindavvisande - välj ett kvalitativt vintertäcke till hunden
  Givetvis vill vi att ett värmande vintertäcke till hunden ska skydda mot snö, is, slask och regn men kvalité och materialval gör stora skillnader i hur vatten och vindavvisande regntäcket är. Vi rekommenderar att du väljer ett vintertäcke som har minst 2000 mm i vattenpelare för att uppnå tillräcklig vattenavvissande egenskaper för att skydda din hund mot snö och slask.
 • Synlighet - vintertäcke med reflexer
  Ofta kommer regnet i kombination med kyla och mörker därför tycker vi att synligheten på ett vintertäcke för hund är viktigt, välj ett värmetäcke med synliga och bra placerade reflexer. Saknar vinterjackan reflexer rekommenderar vi att du kompletterar med en hundlampa eller väl synliga reflexer.

 • Typ av innerfoder
  Vintertäcken för hund finns det en uppsjö av - alla med olika typer av innerfoder. Beroende på hund så gäller det att matcha tjocklek på innerfodret efter temperatur och pälstyp. Har du en riktigt frusen hund eller äldre hund så rekommenderar vi Hurtta Extreme Warmer och Back on Track vintertäcke som båda har unika egenskaper med att använda sig av ett värmereflekterande innerfoder. Vilket innebär att hundens egen kroppsvärme reflekteras tillbaka mot hunden. Uppskattat av de frusna vovvarna och seniorerna liksom efter intensiv aktivitet.

 • Dragskor & Justerbarhet
  Att kunna justera storleken är något vi har kommit att uppskatta när vi själva väljer vintertäcken till hundarna. Det är svårt att hitta en vinterjacka till hund som sitter helt perfekt från början. I dag erbjuder de flesta vintertäcken väl placerade dragskor som gör att storlekarna är anpassningsbara upp till 20% både ner och upp. Vet du att din hund är mellan storlekar så välj ett vintertäcke med dragskor!

 • Hög krage på vintertäcket
  Har du en hund som älskar att ploga och leka i snön - eller en frusen och kall hund? Då kan vi varmt rekommendera att köpa ett vintertäcke till hunden med en hög krage, gärna med justerbarhet i form av dragskor. Enklare och billiga vintertäcken för hund brukar släppa in snö och slask i bogpartiet - framförallt för mindre hundar.

 • Vintertäcke med Öppning för halsband & Sele
  Ett väl konstruerat vintertäcke för hund tycker vi ska erbjuda luckor eller öppningar för både halsband och sele. Det är en funktion som inte är självklar på många vintertäcken idag men så uppskattad!

 • Täckande & Fodrad maggördel
  Det är lätt att glömma att maggördeln också fyller en värmande funktion - inte bara för att vintertäcket ska sitta på plats. En bra designad maggördel på vintertäcket ger hunden en möjlighet att att röra sig fritt och obehindrat samtidigt som den värmer och skyddar delar av hundens viktigaste partier - bröstet.
 

VINTERTÄCKE HUND BÄST I TEST - ENLIGT KONTORSHUNDARNA

Givetvis kan det bästa vintertäcket för hundar variera beroende på vilka egenskaper ni behöver. I våra egna tester med kontorshundarna, har vi varit överlägset mest nöjda med Hurtta Extreme Warmer vintertäcke tätt följt av Dogman Pom vintertäcke. Båda dessa vinterjackor för hund erbjuder extremt bra egenskaper, stor justerbarhet och sitter riktigt bra på de flesta hundraser - viktigast av allt - Skyddar mot snö, slask och har mycket bra värmande egenskaper.
Vanliga frågor om värmetäcken & vintertäcken för hund

Hur klär man på ett vintertäcke enklast? Är din hund inte van att använda en täcke eller kläder så föreslår vi att du ger hunden god tid att vänja sig vid att använda ett värmetäcke. Många hundar kan tycka att kläder blir stela och prasslar mycket vid rörelse och därför inte vill gå i dem. Om så är fallet så använd gärna lite hundgodis för att locka hunden till att röra sig eller gör något som hunden tycker är lustfyllt så kommer hunden snart att glömma att den har ett värmande täcke på på sig.

När det kommer till påklädnaden värmetäcket så beror det lite på vilken modell du väljer att köpa men ett generellt tips är att trä täcket över huvudet först och sedan spänna maggördeln. Efter ett par gånger så har din hund vant sig och påklädnaden kommer vara enkel.


Att välja rätt storlek på värmetäcket? Att välja rätt storlek på värmande täcket är viktigt, vi vill inte att täcket riskerar att glida runt eller sitta för tight så att hunden inte kan röra sig fritt. 

De flesta tillverkarna av vintertäcken och värmetäcken anger mått i centimeter och då syftas det generellt på hundens ryggmått. Ryggmåttet mäts från hundens nedre början av nacken till svansroten. 

Mät din hund såhär:

1: Rygglängd: Rygglängden mäts från nedersta delen i hundens nacke ända bak till svansroten. Det är viktigt att hunden står rakt och neutralt när du mäter rygglängden så du får ett korrekt mått på ryggen.

2: Halsomkrets: Halsomkretsen mäter du enkelt runt halsen där den är som tjockast (närmast bröstet).

3: Bröstomkrets: Bröstomkretsen mäts runt bröstet precis bakom frambenen där bröstet på hunden är som bredast.

Några exempel på storlekar på olika raser:
Typ av hund Rygglängd Bröst Ras Exempel
Små hundar 20 cm 25-50 cm Chihuahua, Russkiy Toy 
Små hundar 25 cm 30-55 cm Chhuahua, Toy Pudel, Papillon
Små & mellanstora 30 cm 30-55 cm Jack Russel, Dvärgpincher
Små & mellanstora 35 cm 35-65 cm Borderterrier, Bichon, Dvärgschnauser
Mellanstora hundar 40 cm 45-75 cm Setland Sheepdog, Cocker
Mellanstora hundar 45 cm 45-80 cm Tollare, Pumi
Stora hundar 50 cm 50-90 cm Bordercollie, Irish Softcoated
Stora hundar 55 cm 55-96 cm Australian Shepherd, Welsh Springer
Stora hundar 60 cm 55-100 cm Labrador, Golden, Bearded Collie
Stora hundar 65 cm 55-100 cm Rottweiler, Risenschnauzer
Hur tvättar man ett värmetäcke? Tvättråden kan skilja sig en del mellan olika märken men generellt gäller 40° i tvättmaskin. Är värmetäcket försedd med kardborre rekommenderar vi att du stänger dessa för att skona mot onödigt slitage. Täcket bör lufttorkas. Vissa vintertäcken likt goretexkläder för humanbruk kan torktumling 15 minuter av torrt plagg återaktivera den vattenavvisande effekten. Säkerställ dock tvättråden den modell du väljer.BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA & PROVA UT ETT VINTERTÄCKE TILL HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilken typ och storlek av vintetäcke du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta ett värmande vintertäcke och varma hundkläder som passar dig och din hund. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i Stockholm, Sickla så hjälper vi dig att prova ut ett vintertäcke till din hund eller valp! Hos oss kan du köpa bra, tåliga, snygga, regntäta värmetäcken för hundar & valpar, vintertäcke hund billigt och prisvärt både Online och i butik!

 

Sortering:

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr