Stäng
Start / Hund / Hundens Apotek / Ögon- & Öronvård

Ögon- & Öronvård för hund

Att ta hand om hundens ögon och öron är viktigt, därför har vi samlat produkter som vi själva använder på våra hundar. Hos oss hittar du det mesta i Öron och ögonvård för hund och valp. Allt från ögonwipes till öronrengöring för hund från välkända varumärken som Espree, Beaphar, Diafarm och Jean Peau. Behöver du tips och råd hur du tar hand om hundens öron eller ögon är du varmt välkommen att höra av dig till oss! 

Läs mer om Vårdprodukter för hundens ögon & öron

Kort om Öron- & ögonvård för hund

Ibland händer det att skräp hamnar i hundens ögon eller att ögonirritationer uppstår. Likaså kan irritationer eller inflammationer uppstå i hundens öron. Oavsett om du vårdar din hund ögon och öron i förebyggande syfte eller i behandlande syfter så gäller det att använda rätt produkter. Vi tror på att behandla förebyggande. Det vill säga genom god omvårdnad och rengöring av hundens öron och ögon så som tårkanaler.

 

Vi har vårdande produkterna för dig och din hund

 

Ögonvård för hund:


Rinnande ögon hos hund - rengöra ögon på hund

Vanligt förekommande problem hos hund är rinnande ögon eller missfärgningar runt ögonen. Detta kan bero på flera saker och är inte alltid tecken på att något är tokigt. Det du ska ha koll på är om det eventuellt har hamnat främmande föremål så som sandkorn eller jord i ögat och behöver spolas ut. Vid behov av att spola valpen eller hundens ögon rekommenderar vi Espree Optisoothe Eye Wash eller Diafarm ögonbad som effektvt rengör. Vill du få bort missfärgningar runt ögonen på hunden så rekommenderar vi Espree Tear stain wipes eller Tear Stain remover från Beaphar som båda effektivt tar bort missfärgningar runt hundens ögon.

 

Öronvård för hund:

 

Rengöra hundens öron

Att rengöra hundens öron bör vara en del av den normala rengöringsrutinen liksom kloklippning om än kanske inte lika ofta. Rengör du hundens öron regelbundet så förebygger du många gånger infektioner och inflammationer som annars kan uppkomma på grund av bristande rengöring. Rengör dock inte öronen alltför ofta då du kan rubba hundens naturliga balans och i värsta fall skapa problem.

Vi rekommenderar att först och främst torka av hundens ytteröra vid behov med exempelvis Espree Ear Care Wipes, om det finns smuts längre in i hundens öra (vilket är relativt vanligt) så rekommenderar vi att du droppar en öronrengöring så som Espree Ear Care eller K9 Ear cleaner i hundens öra och lätt masserar in med rengöringen kvar i örat. Låt sedan hunden skaka ur vätskan själv eller torka rent med en bomullstuss. Om det fortfarande sitter mycket smuts kvar i vecken kan en bomulspinne också används försiktigt.

 

Vanliga frågor om kring vård av hundens ögon & öron.

Varför kliar sig hunden i örat? Att hunden kliar sig i örat kan ha flera orsaker, vanligen är det inget du behöver oroa dig för. Däremot om hunden under en längre tid eller kliar väldigt intensivt så är det en god idé att undersöka varför. 

Orsaker till att hunden kliar sig i örat:
1: Hundens öron är smutsiga och behöver göras rent.

2: Olika parasiter så som skabb med flera kan orsaka klåda runt och i öronen på huden.

3: Svamp i örat kan också förekomma vid mer frekvent kliande i örat.Hur vet jag om hunden har en öroninflammation? Tecken på en öroninflammation brukar vara att hunden uppvisar tecken på smärta eller att när du rör vid hundens öra kan hunden gå snett och luta de inflammerade örat nedåt. 


 

Behöver du hjälp att välja rätt produkt för att vårda hundens ögon eller öron?

Vet du inte vilken produkt du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig gärna att hitta förbättre din hund hälsa. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du ögon- och öronvårdsprodukter från välkända varumärken så som Beaphar, Espree, Jean Peau, Krussem K9 och Diafarm. Köp billigt online eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr