Stäng
Start / Hund / Hud & Pälsvård / Trim & Maskin

Trimbord, Trimmaskiner & Skär för hund

Oavsett om du söker ett trimbord, trimmaskin, trimknivar eller oljor för att underhålla dina trimverktyg så erbjuder vi detta i vårt sortiment. Vi erbjuder trimmaskiner & skär från Andis, Moser, Kiepe och Laube. Givetvis hittar de vanligaste skären och distanskammar till din hundtrimmer hos oss. Behöver du hjälp med att trimma hunden så erbjuder vi full-service hundspa hos oss. Kika in vårt hundspa & hundtrim här.

Läs mer om Trimmaskiner, skär och trimbord för hund

Kort om Hundtrim & trimmaskiner

Att ha rätt prylar när du trimmar och sköter din hunds päls sparar både tid, energi och pengar. Behöver du hjälp att sätta ihop ett trimkit till hemmatrimmet så hjälper vi gärna dig. Kika gärna in vår snabbguide på hur du vårdar din hund päls här.

 

Att tänka på när du köper prylar till ditt hemmatrim.


Trimmaskin

När du ska köpa en trimmaskin så bör du fundera på vad och hur du ska klippa din hund samt hur länge du behöver använda trimmern.

Vid helrakningar av hund så rekommenderar vi först och främst en kraftigare trimmaskin med sladd så som Andis AGCB 2 speed, som är en borstlös hundtrimmaskin med riktigt bra egenskaper.

Vid finputs & fintrim så beror det på hur stor hund du har. För mindre hundar räcker det ofta med en batteridriven trimmaskin för finputs kring ansikte, öron och tassar. Däremot har du en större hund så rekommenderar vi en sladdriven trimmaskin.

Skär till trimmaskinen

När det kommer till val av skär på trimmaskinen så beror det helt på vart på hunden du ska trimma och vilken klippning du önskar att göra. 

Vanliga frågor om Hundtrimning & Trimmaskiner för hund

Vilket skär ska jag använda när jag trimmar min hund? Om du tänker att du skall klippa din hund efter en rastypisk klippning så följer rekommendationerna kring detta. Normalt sett används skär mellan 0,2 mm och 19 mm. Dessa skär benämns oftast med olika siffror och bokstäver. Längre ner kan du se mer vad dessa bokstäver och siffror betyder.

Beroende på vad du ska trimma på din hund så förklarar skären ofta sig själva. Vid finsputs används oftast en kortare distans medan vid klippning av större ytor används oftast ett längre skär.Hur underhåller jag min trimmaskin? De flesta tillverkare rekommenderar att du oljar in både skär och maskin både före och efter användning. Likaså är det väldigt viktigt att göra rent din hundtrimmer efter varje användning och se till att maskinen hålls torr. Säkerställ i manualen hur just din trimmaskin skall skötas.

Hur rengör jag skären? Att ta hand om skären är a och o när det kommer till klipprestanda och hållbarhet. Skären bör oljas efter varje användning. Om du upplever att skäret "tuggar" eller går saktare, brukar detta vara ett tecken på att du behöver olja skäret.

Hur du rengör skäret:
1: Stäng av trimmaskinen och rengör från päls och hårrester.
2: Rengör och desinfektera skäret med lämplig rengöring. 
3: Olja in enligt Andis 5-punktssystem: 3 droppar olja över tänderna på skäret, 1 droppe per rail. Efter inoljning sätter du på trimmaskinen och låter den vara igång i ca 5-10 sekunder. Stäng sedan av och torka bort kvarvarande olja.


Hur länge håller en trimmaskin? Köper du en trimmaskin av välkända varumärken så som Andis och Moser så håller maskinerna många år, så länge du underhåller maskinen. Flera tillverkare erbjuder mer än två års garanti på trimmaskinerna. Hur länge håller skäret? Trimmaskinernas skärs hållbarhet beror mycket på hur länge, hur ofta och hur väl du tar hand om skären. Med ordentligt underhåll så håller skären generellt länge innan de behöver bytas ut eller slipas. Se alltid till att hunden är ren och fri från grus & smuts innan du börjar trimma.

Vad betyder de olika siffrorna och bokstäverna på skär till hundtrimmer?
Skär med bokstaven: F eller FC är en förkortning på "fine cut" eller "fine" vilket innebär att skäret har lika lång tänder och ger en fin och jämn kant. Vilket oftast används vid finklippning och puts runt öron, ansikte och tassar.

Skären med siffrorna 7 till 3 så är varannan tand kortare. Detta fungerar till tjockare eller tovigare pälsar och används ofta för övergångar.

Skär 8½ och högre har lika lång tänder.

Tips: Vid tovig päls så används oftast skär 10 eller 7 för att kunna komma nära inpå huden.

 

Behöver du hjälp att välja rätt prylar till ditt hemmatrim?

Vet du inte vilken skär, trimmaskin, trimbord eller verktyg du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt verktyg för en smidig pälsvård. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du välkända varumärken så som andis, laube, Ozami, Trixie med flera till billiga priser.

Sortering:

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr