Start / Katt / Kattbädar & Igloos / Bäddar & Dynor

Kattbäddar, Kattsängar & Kattkorgar

Kattbädd, Kattsäng & kattkorgar: Kärt barn har många namn: Katter & kattungar älskar att sova! Katter sover gärna mer än 16 timmar per dygn. Därför vill katten ha en skön plats att sova på! Katten vill gärna ha flera trevliga kattbäddar antingen öppna och högt belägna eller små krypin för ökad trygghet. Hos oss hittar du kattsängar, kattkorgar och elementsäng för katter från välkända varumärken så som Trixie och Dogman

Läs mer om Kattsängar, Kattkorgar & Elementsängar

Kort om Kattsängar & Kattkorgar

Att välja en kattkorg ska vara kul! Givetvis finns det en del att tänka på när det kommer till inköp av en kattsäng. Dels vill vi köpa en kattkorg eller säng som katten tycker om att sova i liksom en korg som passar in i våra hem. Katter är individer precis som oss människor och två olika katter kan ha två helt olika preferenser när det kommer till val av sovplats och kattsäng. Nedan går vi i igenom populära val av kattbäddar om kattens själv får välja.

Kattsäng om katten själv får välja

 

Placering av kattkorgen - Vart katter gärna sover

Katter har gärna fler sovplatser i hemmet, därför är det bra att erbjuda katten flera sköna sovplatser så som kattsäng, kattkorg eller elementsäng att sova i. Katter är något av enstöringar och väljer gärna sovplats för att kunna sova avskilt eller sover gärna på högt belägna platser dels för att de ger katten en trygghet liksom en riktigt bra utskikt och koll på sin omgivning. Trygghet är en viktig faktor för katten när det kommer till val av kattsäng eller elmentsäng. Om katten inte vill sova i kattkorgen så kan det vara för att den är placerad på fel plats. Värme har också stor betydelse för vart katten väljer att sova, undvik därför att placera kattbäddar där det är kyligt och drar kallt.

 

Gillar alla katter att sova i kattsängar?

Katter är individer och därför är det inte säkert att just dina katter föredrar att sova i en kattsäng eller elementsäng. Om katten undviker att sova i i kattkorgen du köpt så föreslår vi att du provar att flytta på den till en plats som katten gärna sover på annars. Alternativt så kan en mjuk och skön kattfilt att lägga i kattkorgen göra susen.

 

Storlek på kattsäng

När det kommer till valet av storlek på kattsängen så beror det på en rad olika faktorer. Dels hur din katt brukar sova (t.ex. om katten som ligger som en boll eller ligger på rygg och stretar ut med alla ben och tassar). Valet av storlek bör reflektera hur katten föredrar att ligga i sin kattsäng. Vanligt misstag många gör vid köp av en mysig kattkorg eller elementsäng är att välja en alldeles för stor korg, vilket i slutändan gör att katten föredrar att ligga i hörnan på soffan eller någon annan mysigare och trängre och tryggare plats. 

 

Olika typer av kattsängar

Kattdynor - Vissa katter föredrar att sova på en mysig dyna eller madrass. Madrasser och dynor för katter är utmärkta att placera på en stol eller någon högre belägen plats där katten gärna ligger och myser.

Kattkorgar -  Kattbädd rotting: Klassiska rottingkorgar är också populära val bland katterna. Kattkorgar finns i flera färger med mjuka, mysiga och tvättbara dynor. Kattkorgar finns även i grovstickade moderna varianter.

Elementsäng katt - Klassiska Elementsängar för katt har funnit länge och erbjuder katten både en upphöjd sovplats liksom en varm och skön plats att mysa på. Katt elementsäng finns i flera varianter, storlekar och mått för att passa både din katt och element. Elementbäddarna för katt brukar också erbjuda ett avtagbart plyschöverdrag som gör de enkla att rengöra och underhålla.

Kattbädd till fönster - Kattbäddar till fönsterbrädor är ett smidigt och smart alternativ till de klassiska elementsängarna och är smart konstruerade för att kunna sättas på i stort sett alla fönsterbrädor. Katten får en perfekt, trygg och säker utkiksplats.

Hängande Kattbädd - Kattbädd för väggmontering är ett smidigt alternativ för dig som har brist på golvyta eller vill bygga in en mysig kattbädd på väggen tillsammans med ett väggmonterat klätterträd.

 

 

Vanliga frågor om Kattsängar & Kattkorgar

Vilken storlek på kattsäng ska jag välja?
När det gäller storlek på kattkorgen så beror valet av storlek mycket på hur och vart din katt föredrar att sova. Vi rekommenderar att du väljer en kattsäng som är lika bred/lång som katten mäter från nacke till svansfäste för att säkerställa att katten får plats. Många gör misstaget att köpa en kattsäng som är för stor. Vilket kan resultera i att katten föredrar att sova någon annanstans där det är trängre och mysigare.

Tvättråd för kattsängar
Tvättråden för kattsängar varierar stort, en grundregel om din bädd saknar tvättråd är att handtvätta den och sedan låta den lufttorka. 

Högkvalitativa kattsängar går oftast bra att tvätta antingen i maskin i 40°c eller ett mildare handtvättsprogram. Titta alltid efter tvättråden på din bädd. Många gånger räcker det med att torka av bädden med en våt trasa, damsuga eller roller för att ta bort katthår och ytsmuts.


Bästa placering av kattsängar?
Den bästa placeringen av kattsängen är den placering där katten vill sova! :) . Men ett par tips som kan vara värda att fundera på är om du har flera katter: Att erbjuda minst två sovplatser per katt. Placera helst kattsängarna på platser där katterna normalt sover, är trygga på eller högt belägna.

 


Min katt sover för mycket?
Tycker du att din katt sover för mycket? Katters behov av sömn varierar från individ till individ men en vuxen katt brukar normalt sova 12-18 timmar och en kattunge sover ca 16-20 timmar per dygn. 

Är du orolig och tycker att din katts sömnbeteénde har förändrats och att katten sover mycket mer mot tidigare så kan det beror på sjukdomar, stress eller andra  faktorer. Är du orolig kan ett samtal till veterinären vara en bra start.


Vilken är den bästa Kattsängen?
Vilken kattsäng eller kattkorg som är den bästa för dig och din katt beror på form, smak, färg och tycke. Enligt oss finns det ingen kattsäng som är den bästa för alla katter, utan anpassa valet av bädd efter kattens storlek, ålder och behov och hitta sedan en design, färg och form du gillar.

Hundbädd till katter?
Givetvis går det utmärkt att använda hundbäddar även till katt. Välj och vraka bland alla hundbäddar här.

Olika typer av kattsängar?
Det finns en rad olika varianter på kattsängar. Nedan går vi igenom några av de vanligaste formerna och typer av kattsängar och korgar.

Rundbädd

Rundbäddarna är precis som de låter, kattsäng som är rund. Passar bäst till mindre katter och har ofta höga kanter som katten kan mysa ner sig i, som även finns i större storlekar för riktigt stora katter. En av våra mest populära rundbäddar för katt är Trixie Harvey långhårig rundbädd.

Fyrkant- & rektangulärbäddar

Fyrkant- rektangulärbäddarna är nog vad de flesta ser framför sig när man pratar om b äddar. Rektangulärbäddarna finns i en mängd olika varianter, färger och typer. Rektangulärbäddarna passar i stort sett alla katter.

Kattdynor & madrasser

Kattdynor & madrasser lämpar sig utmärkt till kattburen eller i bilen. Madrasserna finns även i smutsavvisande varianter liksom värmande dynor som lämpar sig bra till äldre och stela katter. Dynor & madrasser för katt hittar du här.

Soffa till katten

Har du en katt som bara älskar att ligga i soffan? Då kanske det är dags att katten får en helt egen kattsoffa att sova i? Kattsoffor finns i flera varianter och färger. Vårt sortiment med kattsoffor varierar beroende på tillgång. 

Kattigloo, kattitut eller kattbädd med tak

Många katter är betydligt tryggare med att sova i en bädd, bur eller något annat med tak ovanför sig. I vårt sortiment finner du flera varianter av kattbäddar med tak och kattigloo. Du hittar alla kattigloos här.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA UT EN Kattbädd, Kattigloo eller kattkoja till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilket typ av kattbädd, kattigloo eller kattkoja du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en passande bädd till dig och din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta snygga, smarta, smidiga och sköna kattbäddar! Hos oss kan du köpa bra, tvättbara och snygga kattbäddar, billigt och prisvärt både Online och i butik!

Sortering:

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr