Start / Katt / Kattunge / Kattmat Kattunge

Kattungemat, torrfoder, blötmat & färskfoder till kattungar

Kattmat Kattunge & blötmat kattunge: Att välja rätt Kattmat till din kattunge oavsett om du söker till torrfoder för kattunge eller blötmat kattunge, är inte alltid så lätt. Kattungar har ett stort näringsbehov som är viktig att tillgodose under den viktiga tillväxtfasen. Därför är det viktigt att köpa kattmat anpassat för den växande kattungen. Hos oss hittar du noggrant utvalda produkter med kattmat för kattunge liksom blötmat för kattunge. Allt från välkända varumärken så som Royal Canin, Carnilove, Hills liksom Svensktillverkade Bozita blötmat. Nedan tror vi att du kommer att hitta en kattmat som passar din jattunge bra. Hos oss hittar du ett stort urval av kattmat för kattungar både online med fri hemleverans & i butik. Besök gärna vår fysiska butik - vi älskar besök!

Genvägar: Torrfoder för kattungar - Blötfoder & Blötmat för kattungar - Färskfoder & frysfoder för kattungar

Läs mer om kattmat & kattfoder för kattungar

Kort om kattmat för kattungar

Att anpassa kosten till kattens ålder är självklart tycker vi! Kattens näringsbehov förändras ständigt från första dagen till ålderns kant. Kattmat anpassat till kattungar och juniora katter är framtagna för att säkerställa att kattens matsmältningsysstem, hud & päls, immunförsvar och allmänt välbefinnande skall få så bra förutsättningar som möjligt.

Att ge den växande kattungen ett torrfoder, blötmat eller färskfoder som är riktigt bra är viktigt! Oavsett om du söker Svensktillverkat, billigt, kvalitativt eller spannmålsfri kattmat till din kattunge så hittar du detta hos oss från välkända varumärken så som Royal Canin Kattunge, Bozita Kattungemat och Hill's kattungefoder. Alla dessa finns givetvis både som blötmat och torrfoder.

 

Att tänka på vid val av torrfoder & blötmat för kattungar.

Välj gärna kattungemat som är anpassad för:

  • Hög energiåtgång
  • Känslig mage & tarm
  • Immunförsvarstärkande.
  • Innehåller örter, vitaminer & mineraler.

Vanliga frågor om kattmat kattunge

Min kattunge vägrar äta, vad kan vara fel? Katter är bestämda djur och det är inte alltid de äter vad som serveras. Om kattungen inte äter gäller det att vara bestämd. Ofta är det svårt att se katten "svälta" och vi serverar den gärna vad den vill ha. Kattungar matvägrar inte av elakhet och det finns oftast en bakomliggande orsak. Kattungar kan även vara så nyfikna och intresserade av allt den nya världen har att erbjuda att det inte alltid hinner med att äta, liksom att det är lätt att glömma att kattungar liksom vuxna katter är nattätare och gärna äter när det är mörkt.

Kattmaten doftar inte tillräckligt

Kattens luktsinne är känsligt, men inte lika känsligt som hundars. Därför är det viktigt att kattfodret för kattungen doftar gott. Torrfoder, jämfört med färsk- och blötfoder, doftar ofta mindre vilket gör det mindre intrssant för katten. Olika märken har också olika doft och smak vilket gör att det kan ta ett tag att hitta rätt torrfoder för just din kattunge. Liksom om du köper en för stor förpackning av torrfoder för din katt: Torrfodret tappar tyvärr aromen succesivt efter att du öppnar förpackningen för första gången, därför är det viktigt att inte köpa för stora förpackningar och att förvara torrfodret svalt, mörkt och i lufttäta behållare även om torrfoderförpackningen har ett zip-lås.

Ge inte för kall mat

Många gånger när vi serverar blötmat till katten så är den kall direkt från kylen. Kattungar föredrar rums- eller kroppstempererad mat och därför kan det vara en god idé att låta blötmaten för kattungen stå framme en stund innan servering.


Kattungar äter ofta och lite

Katter är djur som inte lagrar energi utan därför har ett behov av att småäta ofta och lite. Framförallt kattungar äter ännu mer ofta och därför är det bra om kattungematen finns lättillgänglig för kattungen när det passar att äta. 

Vilken kattmat till kattunge 12 veckor? En 12 veckor gammal katt har troligtvis precis landat i ett nyt hem med allt vad detta innebär. Kattungen kan lätt bli stressad och det är viktigt att maten finns lättillgänglig och står framme när det passar kattungen att äta. Kattungen kan utfodras med både torrfoder, blötmat och färskfoder redan från 12 veckor. 

Alla kattungefoder är anpassade från 12 veckors ålder och är på så sätt säkra att använda. Kombinera gärna med blötmat anpassad för kattungar.

Hur mycket ska en 12 veckor gammal kattunge äta per dag? Mängden kattmat kattungen skall äta per dygn vid 3 månaders ålder varierar stort mellan olika märken. Generell regel är att desto billigare ett foder är, desto sämre ingredienser har det. Vilket ofta resulterar i att kattungen behöver äta en större mängd foder för att få i sig rätt mängd näring per dygn. De kattmater för kattungar vi säljer erbjuder alltid en utfodringstabell som är ett riktmärke på hur mycket din katt skall äta. Dock bör mängden kattungemat anpassas efter ålder, hur aktiv din katt är och eventuella sjukdomar. En kattunge har gärna tillgång till mat dygnet runt.

Min kattunge är nu kastrerad, vad ska jag ge för foder? Vanligtvis kastreras kattungar tidigast vid sex månaders ålder och då är det även viktigt att anpassa kattmaten för kattungen efter dessa. Flertalet varumärken så som Royal Canin erbjuder Kattungemat som är anpassad för kastrerade kattungar. I annat fall så rekommenderar vi att du håller koll på kattens vikt och märker du tendenser till viktuppgång reducerar du mängden foder per dygn.

Varför är det viktigt att anpassa kosten efter kastrering hos kattungar?
Liksom vuxna katter så händer det mycket i kroppen efter kastrering. De hormonella förändringarna som sker brukar innebära en ämnesomsättningsminskning upp till 30-40%. Risken är att om du inte justerar mängd eller kattungematssort efter kastrering är övervikt. Övervikt är ett av de vanligaste negativa hälsotillstånden hos katter i Sverige idag.

Varför spannmålsfri mat till kattungar? Katter är karnivorer, det vill säga köttätare. Därför bör kattungens kost bestå till störst eller endast av kött och köttråvaror. Därför är det en god idé att utfodra din kattunge med ett spannmålsfritt foder även om små mängder spannmål kan vara helt okej. Eftersom att just termen "spannmålsfritt" har blivit populär så har även många varumärken i dagligvaruhandeln anammat detta. Bara för att ett kattungefoder är spannmålsfritt betyder det inte per automatik att det är ett bra foder. Det finns några fallgropar.

Baljväxter

Många spannmålsfria foder för katt innehåller istället baljväxter. Baljväxter är ett gruppnamn på växter så som ärtor, kikärtor, kidneybönor, sojabkönor, mungbönor, linser med flera. Baljväxter innehåller ofta mycket protein men det finns också risker med överkonsumtion av dessa för både hundar och katter. Välj därför ett torrfoder med så stor del animaliskt protein som möjligt.

Vilken är den bästa kattungematen? En vanlig fråga vi får är också: Vilket är den bästa maten för kattungar? En fråga som inte har ett enda enkelt svar. Vad som är det bästa kattmaten för din kattunge beror på din kattungens ras, aktivitetsnivå, eventuella känsligheter mot kost eller råvaror och hälsotillstånd så som kastration. Att köpa kattmat till din kattunge katt efter att ha läst "bäst i test" är absolut ingen garanti för att just din kattunge kommer att må bäst av detta torrfoder. Är du osäker på vad som passar dig och din kattunge så är du varmt välkomen att höra av dig till oss!

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA KATTMAT TILL DIN KATTUNGE?


Är du osäker på om du ska utfodra din kattunge med torrfoder, blötmat eller färskfoder eller vet du inte vilket märke av foder du skall välja till din kattunge? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta det bästa kattungematen för dig och din kattunge. Vi erbjuder de flesta varumäken både billigt online och i butik, varav många av varumärkena som Hills kattungemat och Acana kattunge har fått goda omdömen av våra egna katter. Föredrar du svensktillverkade kattungemat så hittar du även Bozita Kitten hos oss. Letar du efter storsäljare så som Royal Canin Kitten, billigt så har vi givetvis detta också. Vi hjälper dig helt enkelt att hitta det bästa kattfodret för din seniora katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra, billig och prisvärd kattungemat både Online med fri hemleverans och i Butik.

Sortering:
Bozita Kitten Chicken
från 65 kr
Bozita Feline Kitten Bitar i Gelé
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Orijen Cat & Kitten
KAMPANJ
från 89 kr
Slut
Brit Premium Cat Kitten
från 55 kr
Slut
Core Cat Kitten Salmon & Turkey
från 55 kr
Slut
Carnilove Cat White Muscle Meat Turkey & Salmon Kitten
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Carnilove Cat Pouch Rabbit enriched with Marigold for Kitten
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Hill's Sience Plan Kitten Chicken & Ocean Fish Multipack
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Hill's Sience Plan Kitten Chicken & Turkey Multipack
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Hill's Sience Plan Kitten mousse
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Mush Vaisto® Cat Rosa Kyckling-Gris
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush Vaisto® Cat Vit Nöt-gris
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush Vaisto® Cat Gul Kyckling-Nöt
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Purina Pro Plan Cat Kitten Turkey Multipack
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Eukanuba Cat Kitten
från 269 kr
Slut
Bozita Kitten Bitar i sås
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
13,90 kr
Slut
Brit Premium Kitten Chicken
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Brit Care Cat Pouch Fillets Jelly Salmon Kitten
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Brit Care Cat Pouch Fillets Gravy Turkey Kitten
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Brit Care Cat Cans for Kitten with Tuna Fillets
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST
Brit Care Cat Kitten
från 59 kr
Slut
Brit Care Cat Kitten Chicken & Cheese
PICK'N MIX: 5% RABATT >12ST

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr