Stäng
Start / Katt / Kattunge / Koppel för kattungar

Kattunge Koppel

Kattkoppel kattunge: Att Köpa ett kattkoppel till kattungen är självklart tycker vi! Det finns många aspekter att ta hänsyn gällande val av kattkoppel till kattungen. Nedan så går vi igenom de vanligaste frågorna kring val av koppel till kattunge. Tänk även på att du kan förfina ditt urval av koppel till din kattunge genom att välja färg, längd och bredd. Hos oss hittar du smidiga, praktiska och snygga kattkoppel till kattungen från välkända varumäken som Flexi, Dogman, Trixie med flera.

Läs mer om Kattkoppel kattunge

Kattkoppel till kattungar

Är det dags att börja fundera på kattungens första utomhusvistelse eller promenad? Att välja ett bra kattungekoppel skall vara enkelt! Oavsett om du skall gå på promenad med kattungen eller om ni ska ut och resa så är det en god idé att köpa ett bra koppel till kattungenl! Nedan går vi igenom de vanligaste frågorna vi får relaterade till koppel för kattungar. Vi hoppas att detta kan göra ditt val enklare, har du fler frågor är du välkommen att höra av dig till oss!

Att tänka på vid köp av kattkoppel till kattungar

Längd på kopplet

Kanske det viktigaste att ta hänsyn till när det kommer till att köpa ett koppel till kattungen är längden. De flesta kattungekoppel som inkluderas i setten med både kattsele och koppel är inte längre än 120-140 cm, vilket sällan räcker långt till ett kattkoppel. Vi föredrar kattkoppel mellan 2 till 5 meters längd för att ge katten lite frihet när vi är ute.

Vikt på kattkoppel

Givetvis bör även kopplets bredd, storlek och tyngd på hake vara anpassat för kattungar och inte överdrivet stora och tunga. Koppel med stora hakar och vältilltagna bredder avsedda för större hundar lämpar sig mindre bra för kattungar.

 

Typ av kattkoppel till kattungar?

När du köper ett koppel till kattungen bör du även fundera på om det är en löplina eller om ett långt kattkoppel lämpar sig bäst för er. Vi gillar flexikoppel även för kattungar då de inte är för tunga och ger din kattunge en större frihet att röra sig utan att du släpper loss kattungen.

 

Vanliga frågor om kattkoppel till kattungar

Flexikoppel eller ett fast koppel?
Att välja ett "fast" koppel eller flexikoppel till din kattunge handlar mycket om smaksak och hur du tänkt att använda kopplet. Fördelarna med ett flexikoppel för kattunge är att de går att anpassa i storlek, generellt har lätta hakar och ger din kattunge friheten att röra sig relativt fritt och obehindrat.

Hur koppeltränar jag min kattunge?
Koppelträning för kattungar: Att koppelträna en kattunge är inte helt olikt valpar, dock gäller det att ha lite mer tålamod och låta kattungen ta det i sin takt. Säkerställ att din kattunge är vaccinerad och gärna väntat ett tag efter att ha anlänt till sitt nya hem. 

Många gånger blir första promenaden med kattungen relativt kort. Försök att skapa en positiv upplevelse att både använda sele och koppel för första gången, undvik att dra eller pusha kattungen innan den är bekväm att ta sina första steg i kattkoppel. Belöna kattungen med godis och försök att stärka självförtroendet.

Börja inomhus: Låt gärna kattungen bekanta sig med kopplet redan innan ni går ut. Börja med att både låta kattungen prova selen för sig och sedan när kattungen är bekväm med detta kopplar du på ett kattkoppel.

Tålamod med din kattunge: Hitta en lugn och ostörd plats för koppelträningen, där det inte finns andra djur, bilar eller människor. Bli inte förvånad om kattungen står stilla en bra stund, men låt det ta tid och ha tålamod. Kattungen kommer så småningom bli nyfiken och börja nosa sig runt. Till slut tar nyfikenheten över och kattungen kommer att känna sig trygg att fortsätta utforska sin omgivning i kattkopplet. Träna succesivt upp kattungen att gå i koppel och gör längre och längre promenader.

Belöna positivt beteende. Tänk på att vara uppmärksam på din kattunge i kopplet. Många glömmer eller missar att belöna kattungen vid önskat beteende, till en början så kan det vara en god idé att belöna med godis och verbalt, för att till slut endast behöva verbal belöning. 

Olika typer av kattkoppel för kattungar?
Kattkoppel finns i alla möjliga olika modeller. Nedan går vi igenom många vanliga modeller av hundkoppel och vad dem passar bäst till.

Flexikopel & Rullkoppel för kattungar

Flexikoppel har funnits i många år och är populära hos många hund- och kattägare tack vare dess flexibilitet. Flexikopplet för katt finns från flera tillverkare men originalet Flexi är det mest populära. 

Flexikoppel finns i flera olika modeller och längder. Flexikoppel med lina finns i längder från 3 meter till 5 och 8 meter. Flexikoppel finns garanterat i en färg som passar dig. De mindre flexkopplena finns både i lina och med band samt i färger så som rosa, rött, blått och svart. Flexikoppel finns i anpassade storlekar beroende på kattens vikt. Eftersom att katter generellt inte drar i kopplet så lämpar sig de allra minsta flexikopplen bra till katt.

Tänk på att inte låta flexikopplet släpa på marken eller fastna i buskar och träd då detta ofta sliter ut kopplet i förtid och riskerar att gå av samt att bromsa linan i tid utan att dra flexikopplet i botten då detta riskerar att dra sönder fjädern som rullar in bandet eller linan. När du använder ditt flexikoppel tänk även på säkerheten och förutsätt inte att cyklister, mopeder eller motionärer ser den tunna linan som lät kan snubblas på. 

Löplinor & Spårlinor för kattungar

Vad är en löplina?
Löplina för kattungar är ett samlingsnamn på linor och vajrar som kan användas för att fästa kattens koppel på. Löplinorna är består ofta av plastklädda metallvajrar som spänns upp mellan två träd, krokar eller tjuderstolpar. Löplinan för katt ger en mycket stor frihet att upptäcka uteplatsen, trädgården eller din tomt utan att behöva hägna in. Tänk dock på att alltid ha uppsikt över katten när när du använder löplinor så katten inte fastnar eller olyckor händer. 


Populära kattkoppel för kattungar Våra mest populära kattkoppel för kattungar är kattkoppel 10 meter och löplina för katt liksom Flexikoppel katt och Dogman kattkoppel.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA ETT KATTKOPPEL TILL DIN KATTUNGE?

Vet du inte vilken typ av kattkoppel eller vilken längd du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta ett kattkoppel som passar dig, din kattunge och era aktiviteter. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut ett koppel på plats! Hos oss kan du köpa bra, snygga kattungekoppel, billigt och prisvärt både Online och i butik!

Sortering:

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr