Stäng
Start / Katt / Kattens Apotek / Ohyra / Fästingar

Fästingmedel & Fästingverktyg för katt

Fästingmedel katt & Fästinghalsband katt: Att skydda dig och din katt från fästingar är inte alltid så lätt. Vi främjar naturliga lösningar för att hålla fästingarna på tryggt avstånd från oss själva och våra katter! Hos oss hittar du ett brett urval av lösningar för att bekämpa fästingar hos katt med fästinghalsband katt och fästingmedel katt. Upptäck även naturliga och giftfria sprayer och kosttillskott för katter. Alltid till bra pris och snabb leverans. Från välkända varumärken som Fixodida, Ozami, Beaphar med flera.

Fästinguide Under våra Tips & Råd

Läs mer om Fästingmedel & fästinghalsband för katt

Kort om Fästingmedel & fästinghalsband för katt

Det finns en mängd olika fästingpreparat och tabletter för katter mot fästingar och ohyra på marknaden. Gemensamt för många av dem är att de är baserade på bekämpningsmedel. Dessa gifter eller bekämpningsmedel är nästan alltid skadliga för våra djur, natur och miljö. Vi förstår att många upplever fästingar som ett stort problem för våra katter och oss som kattägare. I denna kortare köpguide för fästingprodukter för katt kommer vi att ge svar på många av de frågor som vanligtvis dyker upp i samband med köp av fästingprodukter så som fästinghalsband och fästingmedel för katt.

 

Vilken metod fungerar bäst mot fästingar för min katt?

Att välja rätt fästingprodukt till sin katt är inte alltid så lätt. Vi hoppas att du genom denna snabbguide kan underlätta vilken eller vilka produkter och fästingskydd katt som passar dig och din katt bäst. 


Fästinghalsband för katt

Vi rekommenderar endast giftfria fästinghalsband. Vissa fästinghalsband så som Petwise står det på förpackningen att de innehåller en kemikalie samt en varningstext. Vilket inte är fel, men denna aktiva ingrediens eller olja återfinns i naturen i bladen hos Eucalyptus Citriodraträdet. Dessa naturliga oljor kan ge en reaktion hos känsliga djur, därför måste denna varningstext finnas. Dock är det enligt vår erfarenhet väldigt ovanligt jämfört mot fästinghalsband för katt med gifter i. 

Vet du att du har en mycket känslig katt så undvik att använda fästinghalsband med gifter och prova istället Ozami dofthalsband för katt som endast innehåller oljor från eucalyptus och citrus. Tänk på att alltid ta av katten halsbandet om den badar i och med att effekten försvagas vid bad. (Fästinghalsband för katt baserade på miljögifter ska absolut inte användas i vatten då det riskerar att skada mikroorganismer m.m. i vattnet).

Fästinghalsbanden fungerar genom att en doft/ämne lägger sig i pälsen som på så sätt agerar som en skyddande barriär då fästingar undviker att hoppa på katter.

Kosttillskott mot ohyra och fästingar för katt

Det finns en rad olika kosttillskott som har en god funktion mot fästingar för katt. Ett av våra storsäljande kosttillskott är ZX Fixodida som är en naturprodukt som har en bevisad effekt mot fästingar. Kosttillskotten så som Fixodida är utmärkta att använda i kombination med ett fästinghalsband eller fästingdroppar på katter. 

Tänk på att vissa huskurer innehållandes vitlök eller andra ätbara saker kan vara direkt skadliga för katt och kattunge. 

 

Elektroniska fästingvakter

Elektroniska fästingvakter för katt: Det finns ett par olika elektroniska fästingvakter på marknaden så som Dogmans Fästingvakt för katt. Dessa fungerar genom att avge ett högfrekvent ultraljud som verkar avskräckande mot fästingar men också mot annan typ av ohyra och insekter. Dessa är med andra ord helt fria från gifter och kemikalier. Fästingvakter tål generellt inte vatten och bör därför inte användas om katten badar.

Fästingvakten går givetvis utmärkt att kombinera med andra produkter så som fästinghalsband, spray eller droppar för en dubbelverkande effekt.

De elektroniska fästingvakterna förhindrar att fästingen hoppar på katten helt och hållet. 

 

Bärnsten & Tic-clips för katt

Tic clip och bärnsten fungerar i princip likadant. Det vill säga genom att bygga upp ett magnetfält i pälsen och på så sätt skyddar mot fästingar, loppor och andra insekter i upp till två år. Tic Clips effekt påverkas inte av vatten.

Tic-clip och andra magnetfältsprodukter mot fästingar kräver dock att de sitter på katten dygnet runt och kan ta upp till 14-20 dagar innan full effekt fås. 

 

Antifästingspray & Fästindroppar för katt

Givetvis erbjuder vi också droppar och sprayer för katt mot fästingar. Framförallt är det Beaphars Dimethicare som fungerar utmärkt mot fästingar och annan ohyra. Det som skiljer Dimethicare från många andra produkter är att de är baserade Dimethicone. Dimethicone är ett organiskt silikon som används i både spray och droppform och bildar ett skyddande organiskt silikonlager i kattens päls.

Detta skyddande lager förhindrar inte att fästingar eller ohyra hoppar på katten men gör att de inte kan röra sig och så snart de kommer i kontakt med behandlad päls. Vilket i sin tur leder till att ohyran och fästingarna ramlar av eller dör innan de hinner bita katten.

Dessa produkter finns både som spray och droppar.

 

Vanliga frågor om Fästingprodukter & ohyrebekämpning för katt

Vilka fästinghalsband är säkra för kattungar? Alla antifästingpreparat baserade på Dimethicone är säkra att använda på kattungar från 12 veckors ålder. Även Ozami Dofthalsband är säker att använda på kattungar. 

Var alltid uppmärksam på om kattungen uppvisar något tecken på allergi i samband med användning av antifästingpreparat. Vissa djur kan vara känsliga.


Hur länge räcker ett fästinghalsband för katt? Hur länge ett fästinghalsband räcker beror på en rad olika faktorer så som om katten badar eller vistas ute i kraftigt regn, sitter på det på katten hela tiden? 

Generellt brukar ett fästinghalsband vara aktivt så länge det doftar - ofta varar de ca 3 månader.


Hur fungerar fästingsprayer katt? Fästingsprayer för katt fungerar ofta på samma sätt som fästinghalsband. Dock kan de vara baserade på olika aktiva ingredienser. Fördelen med sprayen är att det är lätt att spraya fästing eller ohyresprayer direkt i pälsen och på så sätt mer direktverkande jämfört med andra alternativ.

Vi rekommenderar Dimethicare spray och Renons mygg & fästinspray.


Kan jag kombinera flera olika fästingpreparat för katt? Självklart kan du kombinera flera olika fästingpreparat för en bättre effekt. Vi rekommenderar ofta att använda kosttillskott så som ZX Fixodida tillsammans med fästinghalsband eller andra antifästing/ohyrepreparat för att få ett riktigt bra skydd mot fästingar.


Hur tar jag bort en fästing på min katt på bästa sätt? Fästing katt: Det finns en mängd olika metoder för att plocka bort fästingar och lättast är det att kika på en video för exempel. Här nedan har flera videos som visar hur du enkelt tar bort en fästing från din katt med antingen en fästingpenna eller den populära kofoten från O'Tom. 

Behöver du hjälp att välja rätt fästingmedel eller fästinghalsband till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilken produkt du ska välja i djungeln av anti-fästingpreparat eller fästinghalsband för katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt produkt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du bra, prisvärda, funktionella och giftfria fästinghalsband katt, fästingsprayer katt och ohyrebekämpning. Hos oss hittar du fästingpreparat från Ekholms Prob, Beaphar, Dogman, Tic-Clip, Fixodida, Petwise & O'Tom Tick twister med flera både online och i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr