Stäng
Start / Smådjur / Kanin / Kaninburar & Transportbur

Kaninburar & Transportburar till kanin

Kaninburar: Oavsett om du söker innebur, transportbur, hagar eller uteburar för kanin så har du hittat rätt. I vårt sortiment hittar du kvalitativa, billiga, kompletta kitt och burar för kaniner i alla olika storlekar och åldrar. Hos oss hittar du kaninburar från välkända varumärken som Sunnypet, Trixie och Ferplast. Läs gärna mer om kaninburar nedan.

Underkategorier: Inomhusburar - Uteburar - Transportburar - Kaninhagar

Läs mer om kaninburar

Kort om kaninburar

Att köpa rätt kaninbur tycker vi är viktigt, därför har vi försökt att göra valet lättare. Nedan har vi samlat matnyttig information som kan vara bra att tänka på vid val av kaninbur - Kaninburen är trots allt en stor del av kaninens liv, då tycker vi att buren ska vara stor, erbjuda kaninen utrymme att röra sig på och trivas i. 
  

 

Att köpa en kaninbur


Hur stor ska kaninburen vara?

Beroende på storlek och vikt på kanin så ska kaninburen anpassas efter detta. Lagen som styr storlek på kaninbur kallas L80. Nedanstående mått och ytor är det som gäller att erbjuda din kanin som minsta mått. Vi tycker att du ska erbjuda din kanin större ytor än så för att trivas ordentligt. Nedanstående information är hämtad från Jordbruksverkets hemsida 2021.

Minsta mått kaninbur enligt L80

Kaninens vikt

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta yta per avelshona med kull vid grupphållning

Minsta tillåtna yta per avelshona med kull

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Upp till 2 kg

0,5 m²

0,3 m²

0,7 m²

0,7 m²

0,5 m

0,5 m

2 upp till 3,5 kg

0,7 m²

0,35 m²

0,8 m²

0,8 m²

0,6 m

0,6 m

3,5 upp till 4,5 kg

0,8 m²

0,40 m²

0,9 m²

0,9 m²

0,7 m

0,8 m

4,5 upp till 6 kg

0,9 m²

0,45 m²

1,0 m²

1,0 m²

0,7 m

0,8 m

Över 6 kg

1,0 m²

0,5 m²

1,2 m²

1,2 m²

0,8 m

0,9 m

 

 

Kaninbur - inomhus

Planerar du att kaninen ska bo inomhus så bör minsta höjd vara 50cm i kaninburen. En bra kaninbur för inomhusbruk erbjuder allt kaninen behöver i form av yta, hus, toalett, vattenflaska och matskål. Det är också viktigt att tänka på hur luckor är placerade på kaninburen liksom andra små detaljer som gör buren lättare att underhålla. Alla inneburar för kanin hittar du här.

 

Kaninbur - Utomhus

Precis som vid valet av inneburar så ska uteburar erbjuda minsta tillåtna yta och höjd per kanin enligt L80. Dessutom är det viktigt att tänka på placeringen av kaninburen ute liksom att kaninen erbjuds en väderskyddad del oavsett årstid. Glöm inte att underhålla kaninburen så håller den i många år! Alla uteburar för kanin hittar du här.

 

Hage

Om du endast planerar att ha kaninen i kaninhagen under kortare stunder så är det inte så mycket du behöver tänka på förutom att kaninhagen bör vara stor nog för att kaninen ska kunna röra sig fritt och obehindrat samt erbjudas en solskyddad plats. 

Planerar du att kaninen ska bo i kaninhagen under sommarhalvåret så är det viktigt att kaninhagen är större än 0,5m2 för kaniner under 2 kg och över 1 m2 för kaniner över 6 kg. Detta är minimimått för kaniner, vi rekommenderar att du erbjuder din kanin en större yta att röra sig på. Tänk även på att kaninen måste erbjudas en väderskyddand plats i hagen. Alla kaninhagar & kanin galler hittar du här.

 

Stor kaninbur

Har du stora kaniner eller flera kaninburar så bör en stor kaninbur passa er! Hos oss hittar du både stora kaninburar för inomhusbruk liksom utomhusbruk. Titta gärna på minsta tillåtna mått och ytor per kanin och vid grupphållning innan du köper en bur.

 

Vanliga frågor om kaninburar & kaninhagar

Hur ska man inreda en kaninbur? Kaninburen ska inredas på ett sätt som gör att kaninen trivs, får utlopp för sina behov och möjlighet att röra sig.

Lämplig inredning i en kaninbur:
  • Matkskål.
  • Vattenskål.
  • Hus att gömma sig i.
  • Toalett.
  • Bekvämt bottenmaterial.
  • Leksak.

Kolla gärna in vår guide för skötselråd för kanin & komplett inköpslista för kanin här.Storlek på bur till dvärgvädur?? Minsta tillåtna storlek på bur till dvärgkaniner och dvärgvädurar är 0,5 m2 och 0,3 m2 per kanin vid grupphållning. Tänk även på att kortaste sidan inte får vara mindre än 50 cm liksom höjden måste vara 50 cm.

Hur stor bur till två kaniner? Beroende på storlek på kaninerna så rekommenderas olika mått: Se minsta tillåtna mått enligt L80 nedan.

Kaninens vikt

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta yta per avelshona med kull vid grupphållning

Minsta tillåtna yta per avelshona med kull

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Upp till 2 kg

0,5 m²

0,3 m²

0,7 m²

0,7 m²

0,5 m

0,5 m

2 upp till 3,5 kg

0,7 m²

0,35 m²

0,8 m²

0,8 m²

0,6 m

0,6 m

3,5 upp till 4,5 kg

0,8 m²

0,40 m²

0,9 m²

0,9 m²

0,7 m

0,8 m

4,5 upp till 6 kg

0,9 m²

0,45 m²

1,0 m²

1,0 m²

0,7 m

0,8 m

Över 6 kg

1,0 m²

0,5 m²

1,2 m²

1,2 m²

0,8 m

0,9 m

 Jag behöver en reservdel, hur löser jag det? Om du söker reservdelar så kan vi givetvis beställa hem åt dig. De flesta delar, gångjärn och skruvar kan beställas separat vid behov. Kontakta oss på 08-7020304 eller kundservice@simbi.nu så hjälper vi dig!

Vi funderar på att skaffa kanin, vad behöver vi? Går ni i tankarna på att skaffa en kanin så har vi en utmärkt guide och inköpslista sammanfattad med allt du behöver för att ta emot din kaninunge. Inköpslista & guiden hittar du här.

 

Behöver du hjälp att köpa en kaninbur till din kanin eller kaninunge?

Vet du inte vilken typ eller storlek av kaninbur som passar dig och din kanin bäst? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek och kaninbur för dig och dina kaniner. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta en bra kaninbur, billigt för inomhus och utomhusbruk. Köp Online med fri hemleverans eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr