Stäng
Start / Smådjur / Kanin / Kaninburar & Transportbur / Inomhusburar

Kaninbur Inne & Inneburar

Kaninbur Inne & Innebur Kanin: Många kaniner spenderar en stor del av sin dag i kaninburen, därför är valet av en bra, stabil, rymlig och bekväm innebur till kaninen mycket viktigt. Det finns även en hel del regler och lagar att ta hänsyn till när det kommer till valet av kaninbur inne. Därför har vi skrivit en snabbguide på vad du bör tänka på vid köp av innebur till kaninen, liksom några andra tips, råd och tricks när du har en innekanin. Hos oss hittar du kvalitativa, billiga och smarta kaninburar från Ferplast & GD. Läs gärna våra guider om skötselråd för kanin liksom vår kompletta inköpslista för dig som planerar att skaffa kanin.

Läs mer om kaninbur inne

Kort om Kaninbur inne

Idag finns det en mängd olika kaninburar för inomhusbruk på marknaden, vid en första anblick kan kaninburarna se bra och prisvärda ut. Men det är viktigt att kontrollera att måtten på buren håller godkända mått enligt Jordbruksverket och att kaninburen erbjuder lättstädade ytor och bra placerade öppningar. Nedan har vi sammanställt en snabbguide på vad du bör tänka på vid val av inomhusbur till kaninerna och några smarta råd & tips. Har du fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss. 

 

Att köpa Kaninbur Inne - rekommendationer


Vilka mått ska en innebur kanin ha?

Måtten på inneburar för kanin styrs av L80-lagen, uppdaterade regler och mått kan alltid inhämtas på Jordbruksverkets hemsida. I skrivande stund (2021-04) gäller dessa mått:

Tänk på att måtten på buren skall vara anpassade till kaninens storlek. Dessa mått är minimimått och bör gärna vara större för kaninens välbefinnande.

Minsta Höjd på innebur till kanin?
Liksom storlek så ska även höjden vara väl anpassad till kaninens storlek. För exakta mått, se tabell nedan eller under vanliga frågor.

Kaninens vikt

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta yta per avelshona med kull vid grupphållning

Minsta tillåtna yta per avelshona med kull

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Upp till 2 kg

0,5 m²

0,3 m²

0,7 m²

0,7 m²

0,5 m

0,5 m

2 upp till 3,5 kg

0,7 m²

0,35 m²

0,8 m²

0,8 m²

0,6 m

0,6 m

3,5 upp till 4,5 kg

0,8 m²

0,40 m²

0,9 m²

0,9 m²

0,7 m

0,8 m

4,5 upp till 6 kg

0,9 m²

0,45 m²

1,0 m²

1,0 m²

0,7 m

0,8 m

Över 6 kg

1,0 m²

0,5 m²

1,2 m²

1,2 m²

0,8 m

0,9 m 

Placering av inneburen för kanin?

När det kommer till placering av inomhusburar för kaniner så är det ett par saker att ta hänsyn till. Först och främst bör du placera inomhusburen på en lugn och trygg plats där kaninen inte utsätts för stress. Många som har sin kanin inomhus låter även buren stå öppen stora delar av dygnet och låta kaninen kunna gå in och ut ur buren när det passar. Tänk även på att inte placera en innebur kanin på en plats där det drar mycket.

 

Hur ska en inomhusbur för kanin inredas?

En komplett lista på vad du behöver till kaninen hittar du här. Men för att erbjuda kaninen en vettig inomhusbur rekommenderar vi att du har följande i kaninburen inne:

  • Hus - krypin för kaninen att gömma sig i.
  • Bottenmaterial
  • Mat- & Vattenskål.
  • Leksaker.
  • Höhäck.
  • Hyllplan
  • Kanintoalett

 

Rengöring av utebur kanin

Rengöring och renhållning av uteburen är minst lika viktig som inomhusburar. Se därför till att alltid ha en bra städ- och renhållningsrutin även vid städning av uteburen för kaninen. 

 

Vanliga frågor om Kaninbur ute & Utomhusburar

Behöver jag underhålla en inomhusbur för kanin? Inneburar för kanin behöver sällan underhållas mer än den rutinenliga rengöringen. Dock blir de ofta slitna i botten efter en tids användning och då kan smuts och bakterier tränga ner i repor i botten och till slut bli svåra att rengöra. Då är det dags att köpa en ny inomhusbur till kaninen!

Hur monterar jag inomhusburar för kanin? Att bygga ihop en kaninbur är ungefär samma sak som att sätta ihop en Ikeamöbel, med andra ord inte speciellt svårt. Ofta kan det underlätta att ni är två personersom hjälps åt då delarna kan vara ganska stora att hantera själv. 

Tänk på att använda rätt längder på skruvar och beslag för att få en bra hållfasthet i buren.


Jag behöver en reservdel, hur löser jag det? Om du söker reservdelar så kan vi givetvis beställa hem åt dig. De flesta delar, gångjärn och skruvar kan beställas separat vid behov. Kontakta oss på 08-7020304 eller kundservice@simbi.nu så hjälper vi dig!

Vi funderar på att skaffa kanin, vad behöver vi? Går ni i tankarna på att skaffa en kanin så har vi en utmärkt guide och inköpslista sammanfattad med allt du behöver för att ta emot din kaninunge. Inköpslista & guiden hittar du här.

Vilka mått skall en innebur för kanin ha för att vara godkänd? För att en innebur skall vara godkänd måste nedanstående mått vara uppfylda: Dessa mått är hämtade från Jordbruksverkets hemsida 2021-04. Måtten och reglerna kan komma att ändras.

Minimimått för utrymmen där kaniner hålls

Kaninens vikt

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta yta per avelshona med kull vid grupphållning

Minsta tillåtna yta per avelshona med kull

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Upp till 2 kg

0,5 m²

0,3 m²

0,7 m²

0,7 m²

0,5 m

0,5 m

2 upp till 3,5 kg

0,7 m²

0,35 m²

0,8 m²

0,8 m²

0,6 m

0,6 m

3,5 upp till 4,5 kg

0,8 m²

0,40 m²

0,9 m²

0,9 m²

0,7 m

0,8 m

4,5 upp till 6 kg

0,9 m²

0,45 m²

1,0 m²

1,0 m²

0,7 m

0,8 m

Över 6 kg

1,0 m²

0,5 m²

1,2 m²

1,2 m²

0,8 m

0,9 m

 

Behöver du hjälp att Kanin utebur eller betesbur till din kanin eller marsvin?

Vet du inte vilken typ av kanin innebur som passar dig och din kanin? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt kaninbur inne för dig och dina kaniner. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, kaninbur inne billig och stora kaninburar inne med smarta funktioner och hemleverans eller hämta i butik.

Sortering:
Gd Easy 120 Kaninbur
Gd
995 kr
Slut

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr