Stäng
Start / Smådjur / Kanin / Kaninburar & Transportbur / Transportbur

Transportbur kanin

Transportbur kanin: Måste jag ha en transportbur till kaninen? Kort och gott, ja, med vissa undantag som du kan läsa mer om nedan. En Transportbur är superbra att ha när du ska ut och resa eller göra ett besök hos veterinären eller om ni av andra skäl behöver en transportbur till kaninen så gäller det att köpa en transportbur ni blir nöjda med i längden! Hos oss hittar du praktiska transportburar för kanin från populära varumärken så som Ferplast och Trixie. Våra mest populära transportburar för kaniner är Ferplast Atlas Open 10 & 20.

Läs mer om transportbur kanin

Kort om transportbur till kaniner

En bra transportbur för kaninen är a och o. Precis som för många andra djurslag så regleras det hur kaniner ska transporteras i L80-lagen.

Vad säger lagen om kanin transportburar? Den Svenska lagen som reglerar hur sällskapsdjur och kaniner får transporteras i bil är relativt ny och har uppdateras ett antal gånger. Senaste uppdateringen skedde 2019 gällande transport av kaniner. Lagen reglerar bland annat hur stor en transportbur för en eller flera kaniner minst måste vara, att kaniner inte får transporteras lösa i bil m.m. Mer om vad lagen reglerar kan du läsa nedan under vanliga frågor.
  

 

Att köpa transportbur kanin


Hur stor ska transportburen för kaniner vara?

Precis som för andra djur gäller det att anpassa storleken på transportburen är vill kaninen. Liksom om flera kaniner ska transporteras i samma bur så gäller det att kaninerna har de ytor som krävs för en säker transport. Generellt så gäller följande minsta storlek på transportbur kanin: En kanin under 2,5 kg - Ferplast Atlas 10/Atlas 10 Open (1560 cm2). Två kaniner under 2,5 kg - Ferplast Atlas 20 (2146 cm2). Om kaninerna väger under 2,5 kg ska transportburen vara minst 1000 cm2 per kanin. Se den kompletta tabellen under vanliga frågor och svar nedan.

Transportbur kanin i bilen: 
Tänk på att om du transporterar en kanin i t.ex. bilen så ska det ske på ett säkert sätt. Kaninen får inte riskera att bli skadad eller lida i samband med transporten. Vilket innebär bland annat att kaninen måste vara säkrad vid en inbromsning. Vilket du gör enklast med en bra transportbur till kaninen. Transportburen får förvaras i bagageutrymme, men bara om det går att se till kaninen från bilens personutrymme. 

Du får heller inte lämna kaninen ensam i en varm eller kall bil om det är så temperaturen riskerar att gå över +25°C eller under -5°C. Även om bilen står i skuggan och du lämnar en glipa i fönstret så blir det fort mycket varmt inne i bilen. Enda udantaget för detta är om det är brådskande att t.ex. transportera djur till veterinären. Då är det okej om du inte uppfyller kraven för att transportera djuret säkert.

 

Transportbur kanin två kaniner

Det du behöver tänka på vid transportbur kanin två kaniner är att erbjuda tillräckligt stor transportbur. Liksom att försöka para ihop två kaniner som inte är vana vid varandra kan vara en mindre bra idé. Däremot kaniner som trivs med varandra så är det inga problem att transportera två eller flera kaniner i samma bur så länge storleken på buren anpassas efter antalet kaniner och kaninernas storlek. Längre ner i texten hittar du en tabell för rekommendationer av transportbur.

 

Vad behöver kaninen ha under transport?

Beroende på hur länge kaninen ska transporteras så kan det vara så att du behöver erbjuda kaninen vatten och hö under transporten.  Utöver en mysig dyna så rekommenderar vi följande vid tranporter längre än 1 timme.

  • Hö.
  • Vattenflaska.
  • Mysig filt/handduk.

Vanliga frågor om Transportbur kanin

Hur stor transportbur ska kaniner ha? Storlek Transportbur kanin: Fölljande storlekar på transportburar till kanin rekommenderas:

Kanin Transportbur rekomendationer på storlek
Vikt på djur Antal djur Antal cm2 Rekommendation av burstorlek
Under 2,5 kg 1 ~1550 cm2 Atlas 10/Atlas 10 Open
Under 2,5 kg 2 ~2150 cm2 Atlas 20/Atlas 20 Open
Över 2,5 kg 1 ~3250 cm2 Atlas 30/Atlas 40
Under 2,5 kg ~3250 cm2 Atlas 30/Atlas 40

Väger kaninerna under 2,5 kg så ska transportburen vara minst 1000 cm2 per kanin. Är kaninerna större gäller 2500 cm2.

Vad behöver kaninen ha i transportburen? Det viktigaste är att kaninen transporteras på ett säkert sätt. Självklart vill vi även erbjuda en trevlig resa för kaninen. Vi rekommenderar att du lägger en mysig dyna, filt eller handduk buren liksom hö och vatten vid längre transporter.

Jag behöver en reservdel, hur löser jag det? Om du söker reservdelar så kan vi givetvis beställa hem åt dig. De flesta delar, gångjärn och skruvar kan beställas separat vid behov. Kontakta oss på 08-7020304 eller kundservice@simbi.nu så hjälper vi dig!

Vi funderar på att skaffa kanin, vad behöver vi? Går ni i tankarna på att skaffa en kanin så har vi en utmärkt guide och inköpslista sammanfattad med allt du behöver för att ta emot din kaninunge. Inköpslista & guiden hittar du här.

 

Behöver du hjälp att köpa en transportbur kanin eller kaninunge?

Vet du inte vilken storlek och typ av transportbur som passar dig och din kanin bäst? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek och typ av transportbur för dig och dina kaniner. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta transportbur kanin atlas 10 open liksom, bra, billiga och stora transportburar för kaniner och hemleverans eller hämta i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr