Stäng
Start / Smådjur / Kanin / Leksaker & Aktivering / Sele & Koppel

Kaninsele & Koppel

Kanin Koppel & Kanin Sele: Låt din kanin komma ut på promenader! Att ta kortare promenader för att utforska eran omgivning är ofta både uppskattat och hälsosamt för kaninen. Köp en bra kanin sele och kanin koppel för mysiga promenader tilsammas. Hos oss hittar du både kanin selar & koppel från välkända Varumärken så som Trixie, Flexi och Dogman. 

Läs mer om Kanin Koppel & kanin Sele

Kort om Kanin sele & Koppel

Att börja vänja kaninen vid en sele kan du göra redan vid ca 3 månaders ålder, även om det går bra senare i livet också. Att gå på promenader med kaninen eller för att träna med kaninhinder är ofta uppskattat av kaninerna och en bra kaninsele tillsammans med ett kaninkoppel i lämplig längd för aktiviteten. Nedan går vi igenom olika typer av kaninselar och koppel lämpliga för kaniner. Föredrar du att titta på videos om kaninträning eller selträning för kanin så finns det mängder av informativa och bra videos på Youtube. 

Olika typer av kaninselar

 

Bröstsele kanin

Bröstsele för kanin är en typ av kaninsele som också ofta kallas H-sele. Bröstselen är i princip likadan som en H-sele och erbjuder samma typ av justerbarhet runt hals och  mage.  Bröst & H-Selen är de absolut vanligaste och mest populära valen när det kommer till justerbara och "rymningssäkra" kaninselar. Vi rekommenderar i första hand dessa typer av kaninselar att börja med.

 

Bogsele kanin

Bogselar används inte lika ofta till kaniner som förr då H-selen & Bröstselen ger en större möjlighet till anpassning av storlek. Därför rekommenderas i stort sett bara H-sele och bröstsele till kanin numera. 

 

Olika typer av kaninkoppel

Flexikoppel kanin

Många gånger lämpar sig Flexikoppel till kanin alldeles utmärkt och gör att du slipper oroa dig för ett trassligt koppel när du tränar din kanin. Vi rekommenderar i första hand 3 och 5 meters koppel till kanin men även 8 meters varianten fungerar utmärkt för kanin.

 

Kanin koppel 3 meter

En populär längd på kaninkoppel är 3 meter. En längd som ger din kanin frihet att röra sig relativt fritt utan att hamna för långt från dig. 3 Meters koppel till kanin finns både i fasta nylonkoppel liksom Flexikoppel kanin.

 

Vanliga frågor om Kanin Sele & Kanin Koppel

Selträna kanin? Att träna kaninen eller kaningungen att bära en kaninsele behöver inte vara svårt. Det viktigaste är att du har tålamod med kaninen och inte stressar fram trygghet och viljan att röra sig i en sele. Nedan går vi igenom ett par enkla tips för en smidagare selträning kanin.

Steg 1: Låt kaninen vänja sig vid att ha en kaninsele.
En mjuk och skön sele är första steget i kaninhoppning. Kaninen kommer behöva vänja sig vid ett koppel som stramar och att känna av hur den ska röra sig. Lämpligt är att börja träna vid ca 3 månaders ålder och i en miljö som är lugn.

När kaninen är bekväm med sin sele är det dags att börja vänja den vid att gå i koppel. Dra inte i kopplet utan låt till en början kaninen bestämma. När den har vant sig börjar du försiktigt styra den. Selen och kopplet får inte ge en negativ känsla.När kan man ha kanin i sele? Kaniner kan vänjas relativt tidigt vid att bära en kaninsele. Lämpligast är det att börja vid ca 3 månaders ålder i en lugn och stressfri miljö där kaninen känner sig trygg. Givetvis går det även bra att selträna kaninen senare i livet också även om det kan ta lite längre tid.Hur hårt ska en kaninsele sitta? Att veta hur hårt kaninselen ska sitta är inte alltid så lätt. Ofta är det mycket päls i vägen och svårt att bedömma hur hårt kaninselen ska sitta. H-Selar är ofta enkla att justera in i en passande storlek en gång då de erbjuder snabbspännen i plast som gör dem enkla att ta på och av kaninen. Vi rekommenderar att spänna kaninselen så att du får in ungefär ett finger mellan selen och kaninen. Givetvis kan det behöva anpassas efter din individ.

Sele kaninunge? När det kommer till val av sele till kaninungar så är typen av sele av mindre betydelse. Det viktigaste är att du köper en kaninsele anpassad för kaninungar eller som är så pass justerbar att den passar kaninungar.

Kaninsele Dvärgvädur? Många kaninselar anpassade för kaninungar lämpar sig utmärkt för dvärgväduren liksom de flesta H-Selarna. H-Selar erbjuder en stor justerbarhet och är enkla att sätta på och ta av kaninen.


BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA Kaninsele & kaninkoppel TILL KANINEN ELLER KANINUNGEN?

Är du osäker på vilken typ av kaninsele eller kaninkoppel du ska köpa till din kanin eller kaninunge? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek och typ av kaninsele. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra, billiga och prisvärda kaninselar och kaninkoppel både Online med fri hemleverans och i Butik.
Sortering:

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr