Stäng
Start / Smådjur / Kanin / Burinredning / Matplats / Höhäck & Foderhållare

Höhäck Kanin & Foderhållare

Höhäck Kanin & Foderhållare: Att använda smarta foderhållare för frukter, bär och grönsaker liksom en kvalitativa höhäckar för kanin som håller höet fritt från fukt och smuts är självklart. Höhäcken fästs enkelt fast på burens utsida, vilket gör dem lätta att fylla på varje dag. Hos oss hittar du smarta höhäckar i metall, trä och plast liksom smarta foderhållare i form av grönsaksbollar och fruktspjut som gör det enkelt att hålla grönsakerna och frukten fräsch i buren. 

Läs mer om Höhäck kanin & Foderhållare

Kort om Höhäck kanin

En Höhäck bör du alltid använda till din kanin. Höet håller sig fräscht och slipper att med nedsmutsat av kaninsens tassar vilket gör att det blir mindre spill! Dessutom blir det betydligt enklare att städa och hålla buren fräsch när du använder en bra höhäck. 

 

Tips vid köp av höhäckar för kanin


Hur stor ska höhäcken vara?

Höhäcken för kaniner ska alltid vara så pass stora att kaninens dagsbehov av hö får plats. Kaniner ska alltid ha fri tillgång till hö i sin bur eller hage. Därför är det svårt att säga en exakt storlek, utan det beror på hur stor kanin du har.

Hur ofta ska man fylla på höhäckar?
Kaniner ska alltid ha fri tillgång till hö - därför ska du se till att höhäcken alltid är påfylld med fräscht hö för kaninen. Om du känner att höet inte luktar fräscht så byter du ut det. Hö som hamnar på golvet i buren eller på marken slänger du.

 

Hur placerar jag höhäcken?

De flesta höhäckar för kanin är designade att fästas på utsidan av buren för att kaninen enkelt ska kunna komma åt höet liksom att höet håller sig fräschare längre. Vi rekommenderar höhäckar med lock på för att minska risken för att främmande föremål hamnar i höhäcken. Höhäcken bör vara placerad på ett sådant sätt att kaninen alltid kommer åt den utan att behöva anstränga sig. Har du fler kaniner rekommenderar vi att du erbjuder minst en höhäck per kanin. 

 

Vanliga frågor om Höhäckar kanin

Behöver jag ha flera höhäckar? Har du en kanin brukar det normalt räcka med att erbjuda en höhäck i rätt storlek. Har du flera kaniner i grupp rekommenderar vi att du har flera höhäckar utspridda i buren så att alla kaniner kommer åt.

Måste man ha höhäck till kanin? Kaniner måste inte ha en höhäck. Det fungerar utmärkt att använda andra typer av hållare för höet till kaniner. Däremot brukar de flesta föredra att använda en höhäck då det håller höet renare och fräschare längre liksom att det blir mindre spill.

 

Vet du inte vilken höhäck kanin eller foderhållare som passar din bur?

Vet du inte vilken typ av höhäck som passar dig och din kanin? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt höhäck kanin för dig och dina kaniner. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, billiga, kvalitativa höhäckar och foderhållare både online med hemleverans eller hämta i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr