Stäng
Start / Smådjur / Kanin / Burinredning / Hus & Bohålor

Kaninhus, Bohålor, Hyllor & Grävlådor för kanin

Kaninhus, Bohålor & hylla kanin: Ett mysigt kaninhus bör finnas i alla kaninburar, oavsett om kaninhuset är för utomhusbruk eller inomhusbur så behöver kaninerna ha ett kaninhus som är tillräckligt stort utan att behöva trängas i grupp. De flesta kaninen föredrar att ha tillgång till ett eget hus där de kan dra sig undan vid behov. Köp gärna ett hus kanin med flera in- & utgångar om du har flera kaniner. Hos oss hittar du kaninhus i klimatsmart trä från välkända varumärken så som Ozami, Trixie och JR farm. 

Läs mer om kaninhus & hyllplan

Kort om kaninhus & Kaninhyllor

Att erbjuda kaninen ett mysigt kaninhus eller hyllplan tycker vi är självklart. Att inreda buren med kul burinredning, kaninhus och bohålor är en av de roligaste delarna med att köpa kaningrejer (förutom den mysiga kaninhungen så klart!). Visste du att det är lag på att kaniner måste ha tillgång till en sitthylla i sin bur? Samt att kaninerna ska kunna sitta tillsammans utan att behöva trängas. Kaninhyllan kan vara ett hyllplan, taket på ett trähus eller liknande. 

 

Tips vid köp av kaninhus


Hur stort kaninhus behöver en kanin ha?

Kaninerna ska erbjudas ett kaninhus eller sitthylla som är stor nog för alla kaniner att sitta på utan att behöva trängas. Det kan även vara en god idé att erbjuda flera kaninhus och hylllpan om du har flera kaniner även om de ofta myser ihop tillsammans i grupp. 

Bästa placering av kaninhus?
Beroende på vilken modell av kaninhus du väljer så gäller det att placera huset så att kaninerna erbjuds en större fri yta i buren. På så sätt är hörnhus och hörnyllorn för kanin populära då de erbjuder både hus och hylla i ett utan att ta så mycket plats i buren. 

 

Kaninhus Utomhus

När det gäller kaninhus ute och för utomhusbruk i kaninhagar eller i en större kaninbur så finns det en hel del kul att välja på. Om kaninhuset står fristående så rekommenderar vi att en liten läpp på taket sticker ut på både framkant och bakkant för en bättre avrinning. Tänk även på att underhålla kaninhus utomhus för en lång hållbarhet.

 

Kaninhus inne

Kaninhus inne kan behöva bytas ut med jämna mellanrum. Dels gillar ju kaninerna att gnaga på trä - så bli inte förvånad om kaninhuset får nya öppningar allt eftersom. Till slut blir även kaninhuset inne så pass slitet och smutsigt att det inte går att hålla efter längre. Då är det dags att införskaffa ett nytt kaninhus.

 

Bygga kaninhus

DIY kaninhus har blivit mer och mer populära. Det finns en mängd olika ritningar på nätet på att bygga eget kaninhus. Tänk på att använda giftfria material och färger om du ska bygga ett eget kaninhus. Likaså bör du undvika tryckimpregnerat virke m.m. då det inte alls är bra för kaninerna att få i sig! 

 

Vanliga frågor om Kaninhus & bohålor

Behöver kaninen ha flera kaninhus? Vi rekommenderar att du erbjuder dina kaniner ett kaninhus som alla kaniner får plats i samtidigt och gärna flera kaninhus om du har kaniner i grupp. En kanin behöver sällan ha flera kaninhus.

Vad säger lagen om kaninhus? Enligt L80 måste kaniner erbjudas en sitthylla inuti burien där alla burens kaniner ska kunna sitta tillsammans utan att behöva trängas. Sitthyllan behöver inte vara en hylla utan kan också vara taket på ett hus eller plattform. 

Kaninhus trä? När du köper kaninhus i trä, oavsett om det är för utomhusbruk eller inomhusbruk så säkerställ att alla material så som trä och lim är helt fria från gifter. Kaniner gnager gärna på sina hus och då gäller det att vara helt säker på att helt giftfria material används.

 

Vet du inte vilket kaninhus, bohåla eller kaninhylla som passar din kanin och bur?

Vet du inte vilken typ av kaninhus eller bohåla som passar dig och din kanin? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt kaninhus och bohåla för dig och dina kaniner. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, billiga, kvalitativa kaninhus utomhus och kaninhus inne både online med möjlighet till fri hemleverans eller hämta i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr