Stäng
Start / Smådjur / Kanin / Hygien & Hälsa / Pälsvård

Borste, karda, kammar & Schampo för kanin - Allt för pälsvården

Pälsvård för kanin - Borste, Karda, Kam & Schampo för kanin: Även om kaniner ofta inte kräver speciellt mycket pälsvård så händer det att tovor uppstår eller annat där det kan en god idé att bada kaninen med schampo, använda karda eller en utredningskam m.m. Hos oss hittar du noggrant utvalda produkter för kaninens pälsvård från välkända varumärken så som Beaphar, Trixie, Ozami, Ferplast med flera! Har du frågor så är du varmt välkommen att höra av dig!

Läs mer om Pälsvårdsprodukter för kanin

Kort om att Kaniners pälsvård

Kaniner med normal pälslängd brukar sällan behöva badas även om det kan vara en god idé att någon gång i veckan borsta igenom pälsen med en borste eller karda för att hålla pälsen ren. Men ibland så händer det att kaninen får något i pälsen som kräver ett bad eller tovutredning - nedan går vi igenom ett par tips för att underlätta tvätt, bad och pälsvård för kanin.

 

Tips för pälsvård på kanin


Borste kanin - Hur reder jag ut tovor på kanin?

Beroende på hur tovan sitter så kan det vara så att du måste klippa eller raka bort den. Är den inte nära huden så kan det räcka med att försöka reda ut tovan med en borste, karda eller kam. Alternativt så går det också givetvis bra att klippa bort den. Sitter tovan väldigt nära huden så kan en trimmaskin vara att föredra.

Tvätta Kanin - Behöver kaniner bada?

Kaniner med normal längd på päls brukar sköta sin päls på egen hand men om din kanin ofta är utomhus eller har lång päls kan du behöva borsta och bada kaninen. Att bada kaninen bör vara en sista utväg för att få bort eventuell smuts eller tovor i pälsen. Försök först och främst reda ut tovor eller använda en fuktig trasa om du behöver tvätta kaninen. Sista utvägen är att använda schampo och bada kaninen. Använd ett milt kaninschampo och ljummet vatten. Massera försiktigt in schampot och skölj sedan ur pälsen noggrant.

 

Behöver du hjälp att köpa rätt karda, kam eller borste till din kanin eller kaninunge?

Vet du inte vilken typ av karda, kam eller borste du ska välja eller hur du ska reda ut kaninens tovor? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta köpa en rätt pälsvårdsprodukter. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, billiga, kardor & kammar för kanin både online med möjlighet till fri hemleverans eller hämta i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr