Stäng
Start / Smådjur / Kanin / Kaninburar & Transportbur / Kaninhagar

Kaninhage för inomhus- & utomhusbruk

Kaninhage & Kaninhage inomhus: Kaninhagar och betesburar för kaniner. Att ha möjligheten att erbjuda en kaninhage inomhus eller utomhus är guld värt för kaninerna. Dels kan hagarna användas som betes hagar eller för att kunna erbjuda en större yta för kaninen att röra sig på. Hos oss hittar du beteshagar, kaninhagar för inomhus och utomhusbruk från välkända varumärken så som Sunnypet och Trixie.

Läs mer om kaninhagar

Kort om kaninhage

Att på sommaren kunna erbjuda en större yte för kaninen att röra sig på eller beteshage uppskattas av nästan alla kaniner. Tänk dock på att ha ett skyddande nät så att rovdjur inte kommer åt kaninerna. Likaså bör du erbjuda kaninen en solskyddad del i kaninhage utomhus så kaninen själv kan välja. 
  

 

Att köpa kaninhage


Hur stor ska kaninhagen vara?

Om du endast planerar att ha kaninen i kaninhagen under kortare stunder så är det inte så mycket du behöver tänka på förutom att kaninhagen bör vara stor nog för att kaninen ska kunna röra sig fritt och obehindrat samt erbjudas en solskyddad plats. 

Planerar du att kaninen ska bo i kaninhagen under sommarhalvåret så är det viktigt att kaninhagen är större än 0,5m2 för kaniner under 2 kg och över 1 m2 för kaniner över 6 kg. Detta är minimimått för kaniner, vi rekommenderar att du erbjuder din kanin en större yta att röra sig på. Tänk även på att kaninen måste erbjudas en väderskyddand plats i hagen.

 

Kaninhage inomhus

Självklart kan kaninhage användas inomhus för att erbjuda kaninen en större plats att röra sig på utan att riskera att gnaga på sladdar eller annat ohälsosamt och farligt i hemmet. Erbjud gärna kaninen en toalett i hagen liksom ett mjukare underlag om du har hårda trägolv.

 

Kaninhage ute & kaninhage utomhus

När det kommer att använda en kaninhage ute så rekommenderar vi en större kaninhage och att du erbjuder kaninen både en solskyddad, vindskyddad och regnskyddad plats att vistas på. Likaså är det en fördel om du lägger ett nät under kaninhagen för att förhindra grävande. 

Planerar du att kaninen ska bo i kaninhagen under sommarhalvåret så är det viktigt att kaninhagen är större än 0,5m2 för kaniner under 2 kg och över 1 m2 för kaniner över 6 kg. Detta är minimimått för kaniner, vi rekommenderar att du erbjuder din kanin en större yta att röra sig på. Tänk även på att kaninen måste erbjudas en väderskyddand plats i hagen.

 

Vanliga frågor om kaninhagar

Hur stor kaninhage behöver jag? Du bör erbjuda kaninen en hage stor nog för att kaninen ska kunna röra sig fritt och obehindrat och med plats för matskål, vattenflaskor m.m. 

Måste jag ha tak på kaninhagen? Du måste inte ha tak på kaninhagen även om det är rekommenderat att både skydda kaninerna från rovdjur liksom sol, väder och vind.

Jag behöver en reservdel, hur löser jag det? Om du söker reservdelar så kan vi givetvis beställa hem åt dig. De flesta delar, gångjärn och skruvar kan beställas separat vid behov. Kontakta oss på 08-7020304 eller kundservice@simbi.nu så hjälper vi dig!

Vi funderar på att skaffa kanin, vad behöver vi? Går ni i tankarna på att skaffa en kanin så har vi en utmärkt guide och inköpslista sammanfattad med allt du behöver för att ta emot din kaninunge. Inköpslista & guiden hittar du här.

 

Behöver du hjälp att köpa en kaninhage till din kanin eller kaninunge?

Vet du inte vilken storlek eller typ av kaninhage som passar dig och din kanin bäst? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek och typ av kaninhage för dig och dina kaniner. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta praktiska kaninhagar billigt för inomhus och utomhusbruk. Köp Online med fri hemleverans eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr