Stäng
Start / Smådjur / Kanin / Burinredning / Bottenmaterial & Burspån

Bottenmaterial, Burspån, halm & Naturströ till Kanin

Spån,Halm & Strö till kanin: Att hitta rätt bottenamaterial oavsett om du föredrar spån, halm eller något annat strö för att täcka botten på kaninburen kan vara knepigt. Vi vill gärna ha ett bottenmaterial till kaninburen som har hög uppsugningförmåga, håller sig fräscht längre och inte luktar illa! Hos oss kan du köpa spån kanin, halm och Alspån till kaninburen från välkända varumärken med giftfria och säkra innehåll.

Läs mer om Spån, Halm & Strö till kanin

Kort om Spån & halm till kanin

Många kriterier ska burspånet eller bottenamterialet till kaninburen hålla. Vi vill gärna att burspånet ska vara dammfritt, ej lukta, hålla sig fräscht länge och givetvis vara bra för kaninen! Vi rekommenderar att du har ca 3-5 cm strö i burbotten så att kaninen får ett naturligt underlag att gå på. Variera gärna underlaget i kaninburens botten med spån, halm, strö och hampamatta. Nedan går vi igenom ett par läsvärda tips om olika typer av bottenmaterial och spån till kaninburen.

 

Tips vid köp av Bottenmaterial till kaninburen


Alspån

Alspån är ett riktigt bra alternativ för dig som är känslig mot vanligt spån eller dammet från spån. Alspån fungerar också riktigt bra till långhårskaniner och fastnar inte i pälsen lika lätt. Alspånet har bra egenskaper, dammar lite och håller lukt borta länge!

Hampamatta

Hampamatta är ett mjuk och absorberande underlag som är nästintill dammfritt. Hampamattan som bottenmaterial lämpar sig väldigt bra även till långhårskaniner då det inte fastnar i pälsen! 

 

Halm

Enligt lag måste kaniner ha halm i sin bur. Halm, grässtrån m.m. är naturligt för kaniner att använda sig av i naturen när de bygger bo. Detta är för att det naturligt skyddar bra mot fukt och kyla från marken. Halmen ger också mycket mys för kaninen och är helt okej om kaninen äter den även om det inte tillför någon näring för kaninen.

 

Spån

Spån finns i en mängd olika varianter och kvaliteer. Vi föredrar att sälja svenskt spån i så stor utsträckning som möjligt från lokala producenter. Det är viktigt att giftfritt spån används, dvs. spån som inte kommer från behandlat eller tryckimpregnerat trä då detta är giftigt för kaniner. 

 

Vanliga frågor om Spån & Halm för kanin

Hur ofta behöver jag byta ut bottenmaterialet? Hur ofta du behöver byta ut bottenmaterialt, burspån eller halm beror på dels hur många kaniner du har liksom hur mycket kaninen vistas i buren men ett riktmärke är att byta ut allt bottenmateril baserat på hur mycket det luktar eller ca en gång i veckan.

Hur ofta ska jag göra rent kaninburen? Den dagliga rutinen bör innefatta att göra grovrent i buren, dvs ta bort bajs m.m. Läs gärna vår kompletta guide för skötselråd för kanin.

 

Är du osäker på vilket burspån, halm eller bottenmaterial som passar dig och din kanin?

Vet du inte vilken typ av burströ, halm eller spån som passar dig och din kanin? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt typ av bottenmaterial för er. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, billigt burspån och halm både online med möjlighet till fri hemleverans eller hämta i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr