Stäng
Start / Smådjur / Hamster / Hamsterleksaker / Hamsterhjul & Bollar

Hamsterhjul & Hamsterboll

Hamsterhjul & Hamsterboll: Ett bra hamsterhjul är något som alla hamstrar bör erbjudas i sin bur. Vi rekommenderar att du väljer att hamsterhjul i naturmaterial som är tillräckligt stor för din hamster. Hamsterboll är också ett kul sätt att släppa ut din hamster på äventyr under kontrollerade former. Hos oss kan du köpa hamsterhjul och hamsterboll från välkända varumärken så som Ricco, Trixie & Ferplast.

Läs mer om Hamsterhjul & Hamsterboll

Kort om Hamsterhjul & hamsterbollar

När du köper ett hamsterhjul eller hamsterboll så finns det en del saker att tänka på. Dels vilket material hamsterhjulet är tillverkat av liksom att köpa rätt storlek för att hamstern inte ska skada sig. 

Ett hamsterhjul är något vi rekommenderar att du alltid erbjuder din hamster. Hjulet är ett utmärkt sätt för hamstern att få springa av sig - bli inte förvånad om hamstern använder hjulet mest på nattentid. Köp därför ett hamsterhjul som är tyst eller smörj det lite med matolja?

 

Hamsterhjul

Hamsterhjul finns i en mängd olika varianter och material. När det kommer till hamsterhjul så rekommenderar vi i första hand att köpa ett hamsterhjul som är tillverkat i trä - hamstrar gillar ju trots allt att gnaga på det mesta.  Storleken på hamsterhjulet är också viktigt för hamsterns rygg. Köper du ett för litet hamsterhjul så riskerar hamstern att skada ryggen.

Rekommenderad storlek på Guldhamster hjul:

Vi rekommenderar att du köper ett hamsterhjul för guldhamster med en diameter om minst 28 cm för att inte skada guldhamsterns rygg.

 

Rekommenderad storlek på Dvärghamster hjul:

Till dvärghamstrar rekommenderar vi att du köper ett hjul som är minst 18 cm i diameter. Men köp gärna ett som är 20-22 cm.

 

Hamsterbollar

Givetvis är storleken på hamsterbollen också viktig för att inte belasta eller skada hamsterns rygg när den är ute på äventyr. Men för att hamstern ska få en positiv upplevese av hamsterbollen så rekommenderar vi att du styr bollen genom att lägga ut ett par snören eller sladdar som bollen kan rulla vid. Hamstrar har inte så bra syn och kan därför springa in i väggar och andra saker om du inte styr bollens riktning.

 

 

Vanliga frågor om Hamsterhjul & hamsterbollar

Hur ofta behöver jag rengöra en hamsterboll? Hur ofta du behöver rengöra hamsterboll beror på hur mycket ni använder den. Inspektera efter användning och rengör efter behov.

Hur ofta ska jag hamsterhjul? Om du upptäcker att hamsterhjulet är skadat eller gnagt på så kan det vara en god idé att byta ut det till ett nytt.

 

Är du osäker på vilken storlek eller variant av hamsterhjul & hamsterboll du ska välja?

Vet du inte vilken typ av hamsterboll eller hamsterhjul som passar dig och din hamster? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek på hamsterhjul för er. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, billigt hamsterhjul och hamsterbollar både online med möjlighet till fri hemleverans eller hämta i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr