Stäng
Start / Smådjur / Hamster / Burinredning / Hamsterhus

Hamsterhus, Guldhamsterhus & Grävlåda

Hamsterhus & Grävlådor: Ett mysigt hamsterhus bör finnas i alla hamsterburar. Enligt lag måste ett hamsterhus erbjudas, där även storleken regleras. Mer om detta kan du läsa nedan Hamsterhus kommer i alla möjliga former, storlekar och material. Vi gillar naturmaterual och trä. Därför har vi noggrant valt ut hamsterhussortimentet till att bestå av hus vi själva vill använda för våra hamstrar. Hos oss hittar du hamsterhus & grävlådor i klimatsmart trä från välkända varumärken så som Ozami, Trixie och JR farm. 

Läs mer om Hamsterhus

Kort om hamsterhus & grävlådor

Att erbjuda hamstern ett mysigt och roligt guldhamsterhus tycker vi är självklart. Att inreda buren med kul burinredning, hamsterhus, grävlådor och bohålor är en av de roligaste delarna med att köpa hamstergrejjer (förutom den mysiga hamstern så klart!). Visste du att det är lag på att hamstrar måste ha ett hus i sin bur?

 

Tips vid köp av hamsterhus


Hur stort hus behöver en hamster ha?

Något som många missar är att hamstrar enligt lag ska ha hus i sin bur. Lagen reglerar även storleken på hamsterhuset som ska vara minst 15x15x10 cm (LxBxH). Hur du utformar huset är helt fritt förutom att det måste vara tak på huset. Hus i ätbara och giftfria material är att föredra då hamstrar gärna gnager på saker (även sina hus).

Bästa placering av hamsterhus?
Beroende på vilken modell av hamsterhus du väljer så gäller det att placera huset så att hamstern erbjuds en större fri yta i buren. På så sätt är hörnhus och hörnyllorn för buren populära då de erbjuder både hus och hylla i ett utan att ta så mycket plats i buren. 

Hamsterns hus kan behöva bytas ut med jämna mellanrum. Dels gillar ju hamstrarna att gnaga på trä - så bli inte förvånad om huset får nya öppningar allt eftersom. Till slut blir även hamsterhuset så pass slitet och smutsigt att det inte går att hålla efter längre. Då är det dags att införskaffa ett nytt hus!

 

Vanliga frågor om Hamsterhus & Grävlådor

Behöver hamstrar ha flera hus? Vi rekommenderar att du erbjuder minst ett hus som alla hamstrar får plats i samtidigt (vid grupphållning) Ha gärna fler hus, lektorn eller grävlådor för aktivering.

Vad säger lagen om hamsterhus? Något som många missar är att hamstrar enligt lag ska ha hus i sin bur. Lagen reglerar även storleken på hamsterhuset som ska vara minst 15x15x10 cm (LxBxH). Hur du utformar huset är helt fritt förutom att det måste vara tak på huset. Hus i ätbara och giftfria material är att föredra då hamstrar gärna gnager på saker (även sina hus).


Hamsterhus i trä? När du köper hamsterhus så säkerställ att alla material så som trä och lim är helt fria från gifter. Hamstrar gnager gärna på sina hus och då gäller det att vara helt säker på att helt giftfria material används.

 

Behöver du hjälp att köpa ett bra guldhamster hus & hus till hamstern?

Vet du inte vilken typ av hamsterhus eller grävlåda som passar er? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt hamsterhus och bohåla för dig och dina hamstrar. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, billiga, giftfria hamsterhus både online med möjlighet till fri hemleverans eller hämta i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr