Stäng
Start / Smådjur / Bur & Transport / Smådjursburar / Tamråtta & Gerbilbur

Gerbil bur & Tamråtta bur

Tamråtta bur & Gerbil bur: Oavsett om du söker en rymlig bur till din gerbil eller tamråtta så har du hittat rätt. I vårt sortiment hittar du kvalitativa, billiga, kompletta råttburar och gerbilburar i flera former, varianter och storlekar. Hos oss hittar du Gerbil bur och Råttburar från välkända varumärken som Sunnypet, Trixie och Ferplast. Vi har över 25 års erfarenhet av gnagare - Besök gärna vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Välkommen in!

Läs mer om Tamråtta & Gerbilbur

Kort om Gerbil burar & Tamråtta bur

Att köpa rätt bur tycker vi är viktigt, därför har vi försökt att göra valet lättare. Nedan har vi samlat matnyttig information som kan vara bra att tänka på vid val av bur till gerbiler och tamråttor. Buren är trots allt en stor del av gnagarens liv, då tycker vi att buren ska vara stor, erbjuda utrymme att röra sig på och trivas i. 
  

 

Att köpa en Gerbilbur & Bur till tamråtta


Hur stor ska buren vara?

Beroende djurslag så ska buren givetvis anpassas efter detta. Lagen som styr storlek på burstorleken kallas L80. Nedanstående mått och ytor är det som gäller att erbjuda din råtta och gerbil som minsta mått. Vi tycker att du ska erbjuda din gnagare större ytor än så för att trivas ordentligt. Nedanstående information är hämtad från Jordbruksverkets hemsida 2021.

 

Minsta mått på bur till tamråtta & gerbil enligt L80

Djurart

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Marsvin

0,3 m²

0,15 m²

0,4 m

0,25 m

Guldhamster

0,12 m²

0,06 m²

0,25 m

0,2 m

Dvärghamster

0,09 m²

0,045 m²

0,2 m

0,2 m

Chinchilla

0,5 m²

0,25 m²

0,5 m

1,0 m

Degu

0,3 m²

0,15 m²

0,4 m

0,4 m

Brun råtta

0,18 m²

0,06 m²

0,3 m

0,3 m

Gerbil

0,12 m²

0,06 m²

0,25 m

0,2 m

Husmus

0,09 m²

0,018 m²

0,2 m

0,2 m

Gräsmus och Taggmus

0,09 m²

0,03 m²

0,2 m

0,2 m

 

Att tänka på vid köp av Gerbil bur

Många gånger är en bur avsedd för hamstrar också passande för gerbiler och ökenråttor. Bur till ökenråtta bör vara utrustad med hus, motionshjul, tunnel och en bolåda liksom tillräckligt djupt strö att gräva i. Tänk även på att hjulet ska vara tillräckligt stort för att gerbilens rygg inte ska ta skada när den springer. Burens innerhörn bör också vara rundade utan kanter - Gerbiler älskar att gnaga och tugga. Erbjuds kanter inne i gerbilburen så kommer du snart ha en gerbil på rymmen! Många föredrar även glasburar eller akvarium till gerbiler då de är "tuggsäkra".

 

Att tänka på vid köp av bur till tamråtta

En tamråtta är ett mycket intelligent djur som kräver sysselsättning och engagemang från dig som djurägare. När det kommer till en bur till tamråtta så gäller det att välja en stor bur med väl tilltagen höjd och bredd. De flesta tamråttor tycker att det är kul att klättra runt och behöver utrymme för detta. Givetvis ska du följa minsta tillåtna burmått enligt L80 som du kan se här ovan. Vi rekommenderar dock att du köper en större bur än så. Råttorna vill gärna ha roliga aktiviteter i sin bur, se därför till att ha roliga leksaker, tunnlar m.m. i buren för tamråttor. Burinredning för tamråtta hittar du här.

 

Vanliga frågor om bur till tamråttor & gerbil

Hur ska man inreda en buren? Buren ska inredas på ett sätt som gör att djuret trivs, får utlopp för sina behov och möjlighet att röra sig.

Lämplig inredning i en gerbilbur & tamråtta bur:
  • Matkskål.
  • Vattenskål.
  • Hus att gömma sig i.
  • Toalett.
  • Bekvämt bottenmaterial.
  • Leksak.


Jag behöver en reservdel, hur löser jag det? Om du söker reservdelar så kan vi givetvis beställa hem åt dig. De flesta delar, gångjärn och skruvar kan beställas separat vid behov. Kontakta oss på 08-7020304 eller kundservice@simbi.nu så hjälper vi dig!

 

Behöver du hjälp att köpa en bur till tamråtta eller gerbil?

Vet du inte vilken typ eller storlek av bur som passar dig och din gerbil eller tamråtta bäst? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek och typ av bur. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta en bra bur, billigt. Köp Online med fri hemleverans eller i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr