Start / Hund / Hundkläder / Hundtäcke

Hundtäcke & Hundjacka

Hundtäcken & Hundjackor fyller en viktigt funktion hos många hundar och är inte bara för utseendets skull! Många hundraser är framavlade för betydligt varmare klimat än vårt omväxlande Svenska klimat. Sverige är också ett land med stora variationer i temperatur från norr till söder. Ibland behöver hunden ett värmande hundtäcke för de kalla höst och vinterdagarna eller så kanske du vill slippa få med dig halva skogen in efter en promenad i en blöt och lerig skog? Oavsett så tror vi att du kommer att hitta ett hundtäcke eller hundjacka som passar din hund hos oss. Vårt mål är att hjälpa dig rätt hundtäcke och att du och din pälskling ska vara förberedda för alla väderlekar. Hos oss hittar du noggrant utvalda hundtäcken till stor och liten hund från välkända varumärken till bra priser och snabb leverans. Köp Hundtäcke & Hundjackor online eller besök vår fysiska butik och få hjälp att prova ut ett passande täcke. Varmt välkommen in!

Underkategorier: Regntäcke & Regnjackor - Vintertäcke & Värmetäcke

Läs mer om hundtäcken & hundjackor

Kort om hundtäcke & hundjacka

När det kommer till att välja ett hundtäcke eller en jacka till hunden så är det bra om du funderat ut på hur, när och vart du och din hund behöver ett täcke. Nedan går vi igenom vanliga frågor vi får om hundtäcken & hundjackor generellt. Hittar du inte svar på din fråga så är du varmt välkommen att höra av dig till oss så gör vi vårt bästa att svara på dina frågor, så snabbt som möjligt! Hos oss hittar du noggrant utvalda hundtäcke fleece, liksom reflextäcke reflex hund - som alltid hos oss - noggrant testade av kontorshundarna med goda omdömen och testresultat.

 

Varför behöver hundar hundtäcken & hundjackor?

Många av våra pälsklingar är inte skapta för vårt svenska klimat och saknar därför både päls och underullen för att inte frysa på höst, vinter och vår. Har du en hund som vägrar att gå ut så fort det blåser lite kallt, regnar eller kanske när det snöar? Då kan ett hundtäcke vara en bra investering som både kommer att skydda din hund från kyla, regn, snö, slask och lera!

Brukar du klippa ner pälsen på din hund så kan ett hundtäcke eller hundjacka vara en god idé. Vissa hundraser så som t.ex. en ridgeback kan frysa redan vid plus 15 grader och lite lätt vind, då brukar t.ex. ett tunnare regntäcke passa utmärkt och andra betydligt mer pälsade hundar så som Huskys behöver sällan ett hundtäcke över huvud taget.  Äldre hundar precis som äldre människor blir ofta mer frusna med åren, anledningen till detta är ofta att blodcirkulationen blir sämre och att blokärlen drar ihop sig, detta gäller även för äldre hundar. Tänk på att ett värmande hundtäcke kan göra under för stelheten och hundens hälsa. Efter träningspasset, agilitypasset eller jakten kan ett hundtäcke också vara a och o för att hunden inte ska bli nerkyld och riskera att bli stel eller sjuk. Hundens återhämtning kan påverkas i stor grad av nedkylning.

Har du en långhårig hund som alltid blir skitig så fort det är regn, snö eller slask ute eller tillhör din hund de raser som samlar på sig stora snödrivor på bröst, mage och ben så fort snön kommer? Då kan hundtäcke spara dig mycket tid på rengöring efter promenaden.   

 

Att tänka på vid köp av hundtäcke & hundjackor


Rätt hundtäcke till rätt tillfälle

Beroende på när, hur och var du har tänkt att använda hundtäcket eller hundjackan så bör du anpassa plagget efter detta. Olika raser, pälsar och temperaturer kräver olika lösningar. Det kan även vara en god idé att komplettera och använda flera olika hundtäcken för olika dagar och behov.

Köp rätt storlek på hundtäcket

Rätt storlek är av yttersta vikt när det kommer till hundjackor & täcken hund. Vanligaste orsaker till att hundar inte trivs i ett hundtäcke är att det sitter för tight runt framben och bröst och på så sett hindrar hundens naturliga rörelse. Detta kan leda till att hunden inte är bekväm i sin hundjacka. Se därför till att prova ut hundtäcket ordentligt hemma eller i butiken innan köp för att säkerställa att din hund kan röra sig fritt och obehindrat. Är hunden inte van att använda ett täcke så kan det ta lite tid innan hunden slappnar av. . Hur du mäter din hund och exempel på storlekar hittar du längre ner under vanliga frågor. 

Hundtäcken små hundar - Att köpa ett hundtäcke till mindre hundar kräver lite extra utprovning. Ofta är mindre och billigare hundtäcken betydligt stelare i sin helhet tack vare billigare materialval. Detta gör ofta att hundtäcket reser sig på små hundar, så snart de böjer sig fram och nosar eller glider i sidled. Därför är det extra viktigt att prova ut ett hundtäcke för små hundar som är mjuk och följsamt för att göra det hundtäcket ska göra - skydda hunden.


Uppskattade funktioner & egenskaper på hundtäcken

Beroende på hundras och dina behov så är olika funktioner viktiga. Alla hundar behöver inte ett värmande täcke, kanske räcker det med ett regntäcke? Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och din hund. 

Funktioner vi tycker hundtäcke för hund bör ha:

 • Reflexer
  Väl synliga reflexer är jätteviktigt under årets mörkare månadern. Både du och din hund syns bättre och risken för olyckor minskar!

 • Uttag för halsband eller sele på ryggen 
  En smidig funktion som alltid är uppskattad är smarta öppningar för selen och halsbandet. Bra och genomtänkta hunjackor erbjuder detta! 

 • Öglor för bakbenen
  Om du köper en jacka till hund eller hundtäcke så tycker vi att öglorna för bakbenen är riktigt smidiga att använda. Framförallt på mindre hundar då hundtäcket gärna glider i sidled eller reser sig när hunden böjer sig framåt för att nosa.
 • Hundjacka med sele
  Hundjackor med sele är praktiskt för mindre hundar. Mindre storlekar på utvalda hundjackor från hurtta har insydd sele. Dock är det många som normalt sett använder sele på hunden och då blir det ju kaka på kaka. Vi rekommenderar i första hand att köpa en hundjacka utan sele och köpa en riktigt bra sele att använda under hundjackan.

 • Hundjacka med luva
  Hunjacka med luva kan många tycka är en snygg och mysig detalj - tyvärr kan hundjackor med luvor öka risken för att hunden fastnar i något och är sällan så praktiska som man först tänkt. Framförallt vintertid så rekommenderar vi hellre ett vintertäcke med hög krage.

 

Olika typer av hundtäcken & när de passar bäst

Regntäcke hund

Hösten är en härlig årstid som bjuder på många färger och roliga löv med samt långa sköna höstpromenader med din pälskling. Ibland är vädret dock lite sämre i form av regn, blåst eller något kyligt. När det kommer till höstkläder för hund är det många som föredrar ett bra och vattenavvisande regntäcke eller regnjacka till hunden. Ta gärna en extra titt på vilka material som används då många så kallade regntäcken och regnjackor för hund inte klarar av speciellt hög vattenpelare och hunden blir ändå blöt igenom regntäcket. Även vindavvisande egenskaper är att föredra på hösten och våren. Alla regntäcken för hund hittar du här.

Vintertäcke för hund

Vintern är ofta en rolig tid för hundar med massor av rolig snö ute att utforska, busa och leka i. Alla hundraser tycker dock inte att kylan är så rolig. Då är rätt val av vintertäcke och vinterkläder viktigt! När du väljer vinterkläder för din hund så fundera på hur frysen din hund är, hur lång päls den har, brukar du klippa din hund även på vintertid? Vissa hundraser är så pass frusna att ett mellanlager är att föredra under vintertäcket. Snö och slask smutsar även ner hunden en hel del, vill du slippa den långa avtorkningen efter promenaden så kan en hundoverall spara dig mycket tid och besvär. Hos oss hittar du ett stort urval av hundtäcken för vinterbruk. Söker du ett hundtäcke på rea så håll utkik i vår outlet-sektion och fynda hundtäcke på rea! Alla vintertäcken & värmetäcken hittar du här. 

Hundtäcke Rea & Billiga hundjackor

Givetvis har vi regeltbundet rea på hundtäcken - utgående modeller m.m. Hos oss hittar du Hurttatäcken, Dogmantäcken och Jacson hundjackor. Håll utkik - hundtäcken på rea säljer slut fort!

 

Vanliga frågor om hundtäcken

Bästa hundtäcket, värmetäcket och hundjackan?
Det händer att vi får frågan om vilket hundtäcke, värmetäcke eller regntäcke som är det absolut bästa. Det är en rolig fråga då det egentligen inte finns något rätt svar. Det bästa hundtäcket beror helt på dina önskemål och behov. Hur pass frusen din hund är, är det ett regntäcke du söker eller ett täcke för extremkyla eller efter träningen?

Smarta funktioner är något vi gillar när det kommer till alla prylar för hundar. Smarta funktioner på hundkläder och hundtäcken så som genomföring för koppel, eller möjligheten för genomföring av sele, dragskor rund hals, bröst, svansroten och helt enkelt på rätt ställe för att kunna finsjustera storlekarna tycker vi är supersmidigt. I vårt sortiment hittar du även smarta hundtäcken med löstagbara innerfoder, något som är uppskattat av många. Märken så som Hurtta har tänkt till när det gäller ovanstående funktioner och egenskaper, därför rekommenderar vi Hurtta som första val när det kommer till köp av hundtäcke.  


Oavsett behov så hittar du säkerligen något som passar dig och din hund i vårt sortiment. Vi hjälper dig självklart att hitta det bästa hundtäcket för dig och din hund!

Att välja rätt storlek på hundtäcket Att välja rätt storlek på hundtäcket & hundjackan såklart viktigt, vi vill inte att hundtäcket riskerar att glida av eller sitta för tight så att hunden kan röra sig fritt i sitt täcke oavsett situation. De flesta hundtäcken har öglor eller resårband längst bak för att trä igenom hundens bakben. Detta förhindrar att täcket reser sig när hunden lutar sig framåt (framförallt på mindre hundar) samt förhindrar att hundtäcket inte glider i sidled. Tänk på att se till att resårbanden inte sitter för hårt så de skaver på hunden när den rör sig eller för löst då risken kan vara stor att hunden trasslar in sig. Resårbanden ser även till att hundkläderna sitter på plats när det blåser. 

De flesta tillverkarna av hundtäcken anger mått i centimeter och då syftas det generellt på hundens ryggmått. Ryggmåttet mäts från hundens nedre början av nacken till svansroten. 

Mät din hund såhär:

1: Rygglängd: Rygglängden mäts från nedersta delen i hundens nacke ända bak till svansroten. Det är viktigt att hunden står rakt och neutralt när du mäter rygglängden så du får ett korrekt mått på ryggen.

2: Halsomkrets: Halsomkretsen mäter du enkelt runt halsen där den är som tjockast (närmast bröstet).

3: Bröstomkrets: Bröstomkretsen mäts runt bröstet precis bakom frambenen där bröstet på hunden är som bredast.

Exempel på storlekar på olika raser:
Typ av hund Rygglängd Bröst Ras Exempel
Små hundar 20 cm 25-50 cm Chihuahua, Russkiy Toy 
Små hundar 25 cm 30-55 cm Chhuahua, Toy Pudel, Papillon
Små & mellanstora 30 cm 30-55 cm Jack Russel, Dvärgpincher
Små & mellanstora 35 cm 35-65 cm Borderterrier, Bichon, Dvärgschnauser
Mellanstora hundar 40 cm 45-75 cm Setland Sheepdog, Cocker
Mellanstora hundar 45 cm 45-80 cm Tollare, Pumi
Stora hundar 50 cm 50-90 cm Bordercollie, Irish Softcoated
Stora hundar 55 cm 55-96 cm Australian Shepherd, Welsh Springer
Stora hundar 60 cm 55-100 cm Labrador, Golden, Bearded Collie
Stora hundar 65 cm 55-100 cm Rottweiler, Risenschnauzer
Hundtäcke till valp?
När du väljer ett hundtäcke valpen, så tänk på att valpar ofta är mer frusna än vuxna hundar och därför kan det vara en god idé att både ha ett regntäcke och en hundtröja eller stickad tröja till valpen. De stickade tröjorna är ofta lagom varma för valpen att använda både vår, sommar och höst. Den stickade tröjan kan även användas som mellanlager de riktigt kalla dagarna. 

Kvalite på hundtäcken? Som med mycket annat så får du generellt det du betalar för, billiga hundtäcken håller generellt en sämre kvalité både på sömmar, materialval och reflexers tålighet. Söker du ett hundtäcke som håller länge så kika gärna på de mer populära märkena så som Hurtta, Trixie eller Dogmans hundtäcken. Väljer du ett hundtäcke från något av dessa varumärken så får du generellt ett hundtäcke som håller längre, tål att tvättas och att användas om och om igen i flera år framöver. Snåla inte!

Köpa hundtäcke online? Att köpa hundtäcke online kan vara knepigt då de flesta måtten från olika märken av hundtäcke anges och mäts lite annorlunda. Men a och o för att välja rätt storlek vid köp av hundtäcke online är att mäta din hund ordentligt. Kika gärna in hur du mäter din hund på rätt sätt längre upp i denna text. Är du fortfarande osäker på vilken storlek du ska välja på hundtäcket så får du gärna höra av dig till oss så hjälper vi dig. Givetvis är du varmt välkommen in i vår butik så hjälper vi dig att prova ut ett hundtäcke och hundkläder som passar.

Hundtäcken & Hundjackor för olika säsonger? Precis som för oss människor så kräver olika säsonger och väder olika typer av kläder. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder eller hur var det nu igen...? 

Vintertäcke för hund - Värmande kläder för hund 

Vintern är ofta en rolig tid för hundar med massor av rolig snö ute att utforska, busa och leka i. Alla hundraser tycker dock inte att kylan är så rolig. Då är rätt val av vintertäcke och vinterkläder viktigt! När du väljer vintertäcke för din hund så fundera på hur frysen din hund är, hur lång päls den har, brukar du klippa din hund även på vintertid? Vissa hundraser är så pass frusna att ett mellanlager är att föredra under vintertäcket. Snö och slask smutsar även ner hunden en hel del, vill du slippa den långa avtorkningen efter promenaden så kan en hundoverall spara dig mycket tid och besvär. Hos oss hittar du flera hundtäcke för vinterbruk. Söker du ett hundtäcke på rea så håll utkik i vår outlet-sektion och fynda hundtäcke på rea! 

Vår & Höstkläder för hund - Regntäcke & Regnjacka 

Hösten är en härlig årstid som bjuder på många färger och roliga löv med samt långa sköna höstpromenader med din pälskling. Ibland är vädret dock lite sämre i form av regn, blåst eller något kyligt. När det kommer till höstkläder för hund är det många som föredrar ett bra och vattenavvisande regntäcke eller regnjacka till hunden. Ta gärna en extra titt på vilka material som används då många så kallade regntäcken och regnjackor för hund inte klarar av speciellt hög vattenpelare och hunden blir ändå blöt igenom regntäcket. Även vindavvisande egenskaper är att föredra på hösten och våren. Söker du ett varmt hundtäcke så ta en titt på vintertäcken istället. 
 

Hundtäcken för olika ändamål & behov? Det viktigaste när det gäller valet av hundkläder, hundtäcken och jacka till din hund är hur du och din hund tänkt att använda dem. Nedan går vi igenom olika behov och vilka typer av hundkläder och hundtäcken som passar. 

Hundkläder & hundtäcken för äldre och stela hundar 

Att förhindra stela muskler och leder hos äldre hundar är viktigt. Detta kan göras genom dels bra kosthållning och kosttillskott. Men också genom värmande och vårdande hundtäcken och hundkläder. Back On Track är kända för sina speciella hundtäcken och hundkläder med insytt keramiskt värmereflekterande tyg. Dessa typer av hundtäcken kan göra underverk för skadade hundar, under rehab och för äldre hundar. Förutom Back on Track så erbjuder flera andra kända varumärken så som Hurtta och Trixie även värmande täcken med detta speciella keramiska värmereflekterande tyg.

Hundkläder & hundtäcken för rehabilitering

Att använda hundkläder eller hundtäcken i förebyggande syfte är en god idé men även att använda ett hundtäcke vid rehabilitering kan göra att läkprocessen underlättas och kan gå mycket fortare. Att förhindra stela muskler och leder hos äldre hundar är viktigt. Detta kan göras genom dels bra kosthållning och kosttillskott. Men också genom värmande och vårdande hundtäcken och hundkläder. Back On Track kända för sina speciella hundtäcken och hundkläder med insytt keramiskt reflekterande tyg. Dessa typer av hundtäcken kan göra underverk för skadade hundar, under rehab och för äldre hundar. Förutom Back on Track så erbjuder flera andra kända varumärken så som Hurtta och Trixie även värmande täcken med detta speciella keramiska värmereflekterande tyg.
 
Populära varumärken med hundkläder!
Vår mest populära modeller av hundtäcken är hundjacka hurtta, Hurtta Extreme Warmer, Hurtta Summit Parka hundtäcke och Trixies värmande hundtäcken för de kalla vinterdagarna. Regniga höstdagar så är Jacson hundtäcke Pippi som finns i flera fräscha färger ett populärt val. Förvandringen eller riktigt höstruskiga dagar så passar Hurttas Monsoontäcke riktigt bra på i stort sett alla hundar, för äldre hundar med stela leder eller i muskeluppmjukande syfte rekommenderar vi Back on track hundtäcken!

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA ELLER PROVA UT ETT HUNDTÄCKE ELLER HUNDJACKA DIN HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilken typ av hundtäcke eller jacka som passar er? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta ett passande hundtäcke och hundjacka för dig och din hund.
Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut ett hundtäcke till din hund eller valp! Hos oss kan du köpa bra, tåliga, snygga, coola och billiga hundjackor till både stora och små hundar & valpar. Köp online med snabb leverans eller besök vår fysiska butik när det passar dig!

Sortering:
Dogman Vintertäcke Pom turkos
från 499 kr
Slut
Dogman Vintertäcke Pom grå
från 499 kr
Slut
Dogman Vintertäcke Pom orange
från 499 kr
Slut
Dogman Vintertäcke Pom vinröd
från 499 kr
Slut
Hurtta Expedition parka havtorn
från 899 kr
Slut
Hurtta Expedition parka blåbär
från 699 kr
Slut
Hurtta Casual quiltad jacka korp
från 599 kr
Slut
Back On Track Hundtäcke
från 560 kr
Slut
Back On Track Nättäcke hund
från 560 kr
Slut
Back On Track Hundtäcke Fleece
från 560 kr
Slut
1 2 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr