Start / Hund / Hundens Apotek / Ohyrebekämpning / Fästing hund

Fästinghalsband hund & Fästing hund preparat

Fästing hund: Något vi hundägare ofta stöter på, framförallt i skärgården eller på skogspromenaderna vår, sommar och höst är fästingen. Fästingen kan orsaka sjukdomar och problem både på hund och människa. Därför tycker vi att ett bra fästingskydd hund så som fästinghalsband hund eller giftfria fästinghalsband & preparat är att föredra. Hos oss hittar du noggrant utvalda naturliga & giftfria fästinghalsband för hund och fästingpreparat från välkända varumärken så som Beaphar, Ozami, Fixodida och Petwise. Köp fästinghalsband till hunden online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkomna in!

Läs mer om Fästinghalsband & fästingskydd hund

Kort om Fästinghalsband hund & fästingskydd hund

Det finns en mängd olika fästingpreparat och tabletter för hundar mot fästingar och ohyra på marknaden. Gemensamt för många av dem är att de är baserade på bekämpningsmedel. Dessa gifter eller bekämpningsmedel är nästan alltid skadliga för våra djur, natur och miljö. Vi förstår att många upplever fästingar som ett stort problem för våra hundar och oss som hundägare. I denna kortare köpguide för fästingprodukter för hund kommer vi att ge svar på många av de frågor som vanligtvis dyker upp i samband med köp av fästingprodukter för hund. Se även vår Fästinguide Under våra Tips & Råd.

 

Vilken fästingprodukt fungerar bäst mot fästingar för min hund?

Att välja rätt fästingprodukt till sin hund är inte alltid så lätt. Vi hoppas att du genom denna snabbguide kan underlätta vilken eller vilka produkter som passar dig och din hund bäst. 


Fästinghalsband för hund

Vad är fästinghalsband för hund?

Fästinghalsband för hund är enkla halsband som är "laddade" med kemiska föreningar eller naturligt förekommande ämnen som motverkar fästingar. Fästinghalsband fungerar ofta över hela säsongen och kan skilja stort i funktion mellan olika varianter av fästinghalsband. Vissa fästinghalsband, framförallt kemiska kan ge hud- och pälsbesvär, allergier samt påverkar miljö negativt medan andra fästinghalsband hund giftfritt är baserade på naturligt förekommande ämnen som motverkar fästingar.

 

Hur fungerar fästinghalsband hund?

Fästinghalsbanden fungerar genom att en doft/ämne lägger sig i pälsen som på så sätt agerar som en skyddande barriär då fästingar undviker att hoppa på hunden. Vet du att du har en mycket känslig hund så undvik att använda fästinghalsband med gifter och prova istället Ozami dofthalsband som endast innehåller oljor från eucalyptus och citrus. Tänk på att alltid ta av hunden halsbandet när den badar i och med att effekten försvagas vid bad. (Fästinghalsband baserade på miljögifter ska absolut inte användas i vatten då det riskerar att skada mikroorganismer m.m. i vattnet).

Vi rekommenderar giftfria fästinghalsband för hund. Vissa fästinghalsband så som Petwise står det på förpackningen att de innehåller en kemikalie samt en varningstext, vilket inte är fel men denna aktiva ingrediens eller olja återfinns i naturen i bladen hos Eucalyptus Citriodraträdet. Dessa naturliga oljor kan ge en reaktion hos känsliga djur. Dock är det enligt vår erfarenhet väldigt ovanligt jämfört mot fästinghalsband med gifter i. 

 


Andra alternativ till fästinghalsband för hund

 

Fästing hund tablett - kosttillskott mot ohyra och fästingar för hund

Det finns en rad olika kosttillskott som sägs ha en god funktion mot fästingar för hund. Ett av våra storsäljande kosttillskott är ZX Fixodida som är en naturprodukt som har en bevisad effekt mot fästingar. Kosttillskotten så som Fixodida är utmärkta att använda i kombination med ett fästinghalsband eller fästingdroppar. 

Tänk på att vissa huskurer innehållandes vitlök eller andra ätbara saker kan vara skadliga för din hund eller valp. 

 

Elektronisk fästingvakt hund

Givetvis så finns det även en rad olika elektroniska fästingvakter på marknaden så som Dogmans Fästingvakt. Dessa fungerar genom att avge ett högfrekvent ultraljud som verkar avskräckande mot fästingar men också mot annan typ av ohyra och insekter. Dessa är med andra ord helt fria från gifter och kemikalier. Fästingvakter tål generellt inte vatten och bör därför inte användas när hunden badar. Fästingvakten går givetvis utmärkt att kombinera med andra produkter så som fästinghalsband, spray eller droppar för en dubbelverkande effekt.De elektroniska fästingvakterna förhindrar att fästingen går på hunden helt och hållet. 

 

Bärnsten & Fästingbricka hund

Fästingbrickan Tic clip och bärnsten fungerar i princip likadant. Det vill säga genom att bygga upp ett magnetfält i pälsen och på så sätt skyddar mot fästingar, loppor och andra insekter i upp till två år. Tic Clips effekt påverkas inte av vatten och är därför lämplig för hundar som älskar att bada. Tic-clip och andra magnetfältsprodukter mot fästingar kräver dock att de sitter på hunden dygnet runt och kan ta upp till 14-20 dagar innan full effekt fås. Fästingbricka hund kan också med fördel kombineras med fästinghalsband eller kosttillskott mot fästingar.

 

Fästingspray & Fästingdroppar hund

Givetvis erbjuder vi också droppar och sprayer mot fästingar. Framförallt är det Beaphars Dimethicare som fungerar utmärkt mot fästingar och annan ohyra. Det som skiljer Dimethicare från många andra produkter är att de är baserade Dimethicone. Dimethicone är ett organiskt silikon som används i både spray och droppform och bildar ett skyddande organiskt silikonlager i hundens päls.

Detta skyddande lager förhindrar inte att fästingar eller ohyra hoppar på hunden men gör att de inte kan röra sig och så snart de kommer i kontakt med behandlad päls. Vilket i sin tur leder till att ohyran och fästingarna ramlar av eller dör innan de hinner bita hunden. Dessa produkter finns både som spray och droppar.

 

Bästa fästinghalsband hund & fästingskydd - enligt kontorshundarna

Vilken typ av fästingprodukt som uppskattas varierar stort mellan kontorshundarna. En del föredrar klart ett smidigt fästinghalsband med naturliga örter tillsammans med en fästingbricka eller elektronisk fästingvakt. 

 

Vanliga frågor om fästinghalsband & fästingskydd hund

Vilka fästinghalsband för hund är säkra för valpar? Alla antifästingpreparat baserade på Dimethicone är säkra att använda på valpar och kattungar från 12 veckors ålder. Även Ozami Dofthalsband är säker att använda på valpar och kattungar. 

Var alltid uppmärksam på om valpen eller kattungen uppvisar något tecken på allergi i samband med användning av antifästingpreparat. Vissa djur kan vara känsliga.


Hur länge räcker ett fästinghalsband? Hur länge ett fästinghalsband räcker beror på en rad olika faktorer så som hur ofta hunden badar om fästinghalsbandet blivit blött, sitter på det på hunden hela tiden? Generellt brukar ett fästinghalsband vara aktivt så länge det doftar - ofta varar de ca 3 månader.


Hur fungerar fästingspray hund? Fästingsprayer fungerar ofta på samma sätt som fästinghalsband. Dock kan de vara baserade på olika aktiva ingredienser. Fördelen med sprayen är att det är lätt att spraya fästing eller ohyresprayer direkt i pälsen och på så sätt mer direktverkande jämfört med andra alternativ.

Vi rekommenderar Dimethicare spray och Renons mygg & fästinspray.


Kan jag kombinera flera olika fästingpreparat? Självklart kan du kombinera flera olika fästingpreparat för en bättre effekt. Vi rekommenderar ofta att använda kosttillskott så som ZX Fixodida tillsammans med fästinghalsband eller andra antifästing/ohyrepreparat.


Hur tar jag bort en fästing på min hund på bästa sätt?

Fästing hund - vad gör jag?

Det finns en mängd olika metoder för att plocka bort fästingar och lättast är det att kika på en video för exempel. Här nedan har flera videos som visar hur du enkelt tar bort en fästing från din hund med antingen en fästingpenna eller den populära kofoten från O'Tom.

 

Behöver du hjälp att köpa fästinghalsband hund eller ett bra fästingskydd till din hund eller valp?

Vet du inte vilken produkt du ska välja i djungeln av anti-fästingpreparat eller fästinghalsband? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt produkt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du bra, prisvärda, funktionella och giftfria fästinghalsband, fästingsprayer och ohyrebekämpning för hund och valp. Vi är stolta återförsäljare för Ekholms Prob, Beaphar, Dogman, Tic-Clip, Fixodida, Petwise & O'Tom Tick twister.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr