Start / Hund / Hundens Apotek / Ohyrebekämpning / Löss hund

Loppor hund & löss hund

Löss hund & Loppor hund: Att skydda dig och din hund från ohyra så som löss och loppor är inte alltid så lätt. Vi främjar naturliga lösningar för att hålla lössen & loppor på tryggt avstånd från oss själva och våra hundar! Hos oss hittar du effektiva lösningar för att bekämpa både löss och loppor hos hund, givetvis både recept- och giftfritt. Alltid till bra pris och snabb leverans. Från välkända varumärken som Exner och Beaphar med flera. Köp medel mot loppor och löss enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om hur du behandlar löss & loppor hos hund

Kort om loppor hund

Det finns en många olika preparat för hund mot ohyra så som loppor och löss på marknaden. Gemensamt för många av dem är att de är baserade på bekämpningsmedel. Dessa gifter eller bekämpningsmedel är nästan alltid skadliga för våra djur, natur och miljö. Vi förstår att många upplever loppor och löss hos hund som ett stort problem. I denna kortare köpguide och tips för effektiv behandling mot löss och loppor för hund kommer vi att ge svar på många av de frågor som vanligtvis dyker upp i samband med köp och behandling.

 

Loppor hund & Löss hund

Vilken metod fungerar bäst mot löss på hund?

Att välja rätt behandling eller förebyggande produkt till sin hund är inte alltid så lätt. Vi hoppas att du genom denna snabbguide kan underlätta vilken eller vilka produkter och preparat som passar dig och din hund bäst.


Halsband mot löss & loppor för hund

Vi rekommenderar endast giftfria halsband mot löss och loppor. Vissa ohyrehalsband så som Petwise, står det på förpackningen att de innehåller en kemikalie samt en varningstext. Vilket inte är fel, men denna aktiva ingrediens eller olja återfinns i naturen i bladen hos Eucalyptus Citriodraträdet. Dessa naturliga oljor kan ge en reaktion hos känsliga djur, därför måste denna varningstext finnas. Dock är det enligt vår erfarenhet väldigt ovanligt jämfört med halsband mot ohyra för hund med gifter i. Vet du att du har en mycket känslig hund så undvik att använda halsband mot löss och loppor med gifter och prova istället Ozami dofthalsband för hund som endast innehåller oljor från eucalyptus och citrus. Tänk på att alltid ta av hunden halsbandet om den badar i och med att effekten försvagas vid bad. (Ohyrehalsband för katt baserade på miljögifter ska absolut inte användas i vatten då det riskerar att skada mikroorganismer m.m. i vattnet).

Löss och lopphalsbanden fungerar genom att en doft/ämne lägger sig i pälsen som på så sätt agerar som en skyddande barriär då löss undviker att hoppa på katter.

 

Tic-clips mot löss & insekter

Tic clip är en unik produkt som fungerar utmärkt mot både fästingar, loppor och löss hos hund. Det vill säga genom att bygga upp ett magnetfält i pälsen och på så sätt skyddar mot fästingar, loppor och andra insekter i upp till två år. Tic Clips effekt påverkas inte av vatten. Tic-clip och andra magnetfältsprodukter mot fästingar kräver dock att de sitter på katten dygnet runt och kan ta upp till 14-20 dagar innan full effekt fås. 

 

Lopp & Lusmedel för hund

Givetvis erbjuder vi också droppar och sprayer för hund mot löss och loppor. Framförallt är det Beaphars Dimethicare som fungerar utmärkt mot löss, loppor och annan ohyra. Det som skiljer Dimethicare från många andra produkter är att de är baserade Dimethicone. Dimethicone är ett organiskt silikon som används i både spray och droppform och bildar ett skyddande organiskt silikonlager i hundens päls. Detta skyddande lager förhindrar inte att löss och loppor hoppar på hunden men gör att de inte kan röra sig och så snart de kommer i kontakt med behandlad päls. Vilket i sin tur leder till att ohyran som löss och loppor hos hund ramlar av eller dör innan de hinner föröka sig i pälsen. Dessa produkter finns både som spray och droppar som fungerar utmärkt som lusmedel och loppmedel för hund.

 

Vanliga frågor om Löss & loppor hos hund

Hur behandla löss & loppor hos valpar? Alla ohyrepreparat baserade på Dimethicone är säkra att använda på valpar från 12 veckors ålder. Även Ozami Dofthalsband är säker att använda på valpar. 

Var alltid uppmärksam på om valpen uppvisar något tecken på allergi i samband med användning. Vissa djur kan vara känsliga.


Hur länge räcker ett ohyrehalsband mot löss för hund? Hur länge ett ohyrehalsband räcker beror på en rad olika faktorer så som om katten badar eller vistas ute i kraftigt regn, sitter på det på katten hela tiden? 

Generellt brukar halsbandet vara aktivt så länge det doftar - ofta varar de ca 3 månader.


Hur fungerar lusspray för hund? Löss och loppspray för hund fungerar ofta på samma sätt som fästinghalsband. Dock kan de vara baserade på olika aktiva ingredienser. Fördelen med sprayen är att det är lätt att spraya fästing eller ohyresprayer direkt i pälsen och på så sätt mer direktverkande jämfört med andra alternativ.

Vi rekommenderar Dimethicare spray och Renons mygg & fästinspray.


Vad är symptomen på löss hos hund?

Symptom löss hund

Löss hos hund ger klåda, oftast på huvudet, halsen och ryggen. Mjällexem och hudinflammationer förekommer också vid löss. Ibland kan det se ut som att hunden har peppar utstrött på ryggen.


Om du använder en tät luskam eller liknande i hundens päls brukar du kunna se loppor och löss med blotta ögat.


Hur behandlar hunden mot löss?

Hur behandlar man löss på hund?

Det är relativt enkelt att behandla löss och loppor hos hund även om det kräver en smula tålamod. Oavsett vilket medel du väljer att behandla löss hos hund med så är det viktigt att du även sanerar ditt hem ordentligt. Tänk på att städa platser där hunden ofta sover så som filtar, bäddar, soffor m.m. Tvätta i hög temperatur eller frys i flera dygn för att säkerställa att lössen är döda. Det är vanligt att behandligen behöver upprepas flera gånger för att få bort alla löss helt och hållet från hund och hem.


 

Behöver du hjälp att välja rätt behandling mot loppor & löss hos hund eller valp?

Vet du inte vilken produkt du ska välja i djungeln av anti-ohyrepreparat eller för hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt produkt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du bra, prisvärda, funktionella och giftfria ohyrepreparat för hund, lusspray hund och ohyrebekämpning. Hos oss hittar du löss & loppmedel från Ekholms Prob, Beaphar, Dogman, Tic-Clip, Petwise med flera både online och i butik.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr