Start / Katt / Kattsand / Pellets & Kristallsand

Kristallsand & Pellets för katt

Kristallkattsand katt & Kattsand Pellets: Kristallkattsand tillverkad av silica är uppskattad av många kattägare. Kristallkattsand är lätt att underhålla och absorberar effektivt upp kattens urin liksom är utmärkt för att eliminera oönskade odörer i kattlådan. Pellets Kattsand: Träpellets och pelletskattsand är miljövänliga & komposterbara alternativ till kattsand. Hos oss hittar du kristallsand, träpellets och papperspellets från välkända varumärken så som PeeWee, Toa-Lätt, Dogman och Cat's Best.

Läs mer om Pellets & Kristallkattsand

Kort om Kristallkattsand & Pellets kattsand

Kristallkattsand, träpellets och papperspellets är utmärkta alternativ för dig som inte vill använda klumpande sand för t.ex. kattungar, vid allergi eller för dig som värnar om miljön. 

 

Fördelar med kristallsand & kattsand pellets

 

Kattsand Pellets

Kattsand pellets är ett urmärkt alternativ till traditionell sand och ofta både miljövänliga och komposterbara. Pellets kattsand fungerar genom att antingen absorbera kattens urin och löses sedan upp. (PeeWee). Cat's Best öko plus är också ett bra alternativ som istället för att lösa upp sig klumpar sig och blir på så sätt enkelt att hålla rent.

 

Kristallsand katt

Kristallsand för katt är tillverkade av Silica gel som dammar betydligt mindre än vanlig sand. Kristallsanden är ett utmärkt alternativ för dig som är känslig eller allergisk mot vanlig sand. Kristallsand absorberar effektivt upp kattens urin, kapslar in dålig lukt och dammar i stort sett ingenting. 

 

FAQ - Vanliga frågor om Kristallsand & Pellets

Byta från kattsand till pellets? Att byta från sand till pellets behöver inte vara speciellt svårt. Ofta fungerar det bra att byta från kattsand till pellets utan någon övergång. Men om din katt har svårt för bytet till pellet så kan du göra detta stegvis.

Byta från kattsand till pellets:
  • Börja med att lägga ner träpellets i kattens vanliga kattlåda.
  • Öka sedan succesivt mängden träpellets i lådan till dess att du endast har träpellets i lådan.
  • Ha inte dubbla lådor under övergångsfasen.

Om du trots en snäll övergång till träpellets inte får katten att gå på lådan med träpellets så kan det vara så att din katt inte tycker om att gå på träpelletsen och då är det svårt att byta från kattsand till träpellets.

Hur använder man kristallsand? Kristallsand består av små silica kristaller som suger upp vätska, så du behöver bara ta bort avföringen dagligen. Däremot så behöver du med jämna mellanrum göra rent hela kattlådan från kristallsand och fylla på ny för att det ska hålla sig fräscht. Oavsett vilken typ av kristallsand du använder så är det viktigt att du håller lådan fräsch, ren och fri från odörer då katten annars riskerar att göra sina behov någon annanstans.


Kattsand eller pellets? Kattsand eller pellets: Omdiskuterad fråga. Vi tycker att du ska välja det du och din katt trivs bäst med och fungerar bäst för er. 

 

Behöver du hjälp att kristallsand eller kattsand pellets?

Vet du inte vilken kristallsand eller pellets du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa kristallsand och träpellets från välkända varumärken som Dogman, Toa-lätt och Peewee billigt online eller i butik med hemleverans.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr