Stäng
Start / Hund / Hundkläder

Hundkläder, Hundtäcke, Hundjacka & Hundskor

Hundkläder, hundjackor och hundtäcken fyller en viktigt funktion hos många hundar och är inte bara för utseendets skull! Många hundraser är framavlade för betydligt varmare klimat än vårt omväxlande Svenska klimat. Sverige är dessutom ett avlångt land med stora variationer när det gäller väder och temperaturer från norr till söder. Ibland behöver hunden ett värmande hundtäcke för de kalla höst och vinterdagarna eller så kanske du vill slippa få med dig halva skogen in efter en promenad i en blöt och lerig skog? Oavsett så tror vi att du kommer att hitta ett hundtäcke, hundjacka eller hundkläder som passar din hund hos oss. Vårt mål är att hjälpa dig rätt hundtäcke och att du och din pälskling ska vara förberedda för alla väderlekar. Läs gärna mer om vanliga frågor vi får om hundkläder och hundjackor.

Underkategorier: Hundoverall - Regntäcke - Vintertäcken & Värmetäcke - Hundtröjor & Stickat - Hundskor - Kyltäcken & Kylvästar

Läs mer om hundkläder

Kort om hundkläder & hundtäcken

När det kommer till att välja ett hundtäcke, hundkläder eller hundjacka så är det bra om du funderat ut på hur, när och vart du och din hund behöver hundkläder eller ett hundtäcke. Nedan går vi igenom vanliga frågor vi får om hundkläder och hundtäcken generellt. Hittar du inte svar på din fråga i denna text så är du varmt välkommen att höra av dig till oss så gör vi vårt bästa att svara på dina frågor!

Ett par saker att ta hänsyn när det gäller valet av hundkläder och hundtäcken är dels vilken ras din hund är och hur pass tjock och lång päls din hund har, blir din hund genomblöt, ska hundtäcket användas efter träningen, i bilen eller vill du slippa duscha av din hund efter varje promenad i vinterslask?

Att tänka på vid köp av hundkläder

Att tänka på vid köp av hundkläder & hundjackor


Rätt hundkläder till rätt tillfälle

Beroende på när, hur och var du har tänkt att använda hundtäcket eller hundjackan så bör du anpassa plagget efter detta. Olika raser, pälsar och temperaturer kräver olika lösningar. Det kan även vara en god idé att komplettera och använda flera olika hundtäcken för olika dagar och behov.

Rätt storlek

Rätt storlek är av yttersta vikt när det kommer till hundjackor och hundkläder. Vanligaste problemet vid köp av hundkläder är att det sitter för tight runt framben och bröst. Se därför till att prova ut hundtäcket ordentligt hemma eller i butiken innan köp för att säkerställa att din hund kan röra sig fritt och obehindrat. Är hunden ovan att använda hundkläder så kan det ta lite tid innan hunden slappnar av. 

Hur du mäter din hund och exempel på storlekar hittar du längre ner under vanliga frågor. 


Funktion

Beroende på hundras och dina behov så är olika funktioner viktiga. Alla hundar behöver inte ett värmande täcke, kanske räcker det med ett regnskyddande täcke? Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och din hund. Vanliga frågor om hundkläder & hundtäcken


Vanliga frågor om hundkläder & hundjackor
Varför behöver min hund hundkläder eller ett hundtäcke?
Många av våra pälsklingar är inte skapta för vårt svenska klimat och saknar därför både päls och underullen för att inte frysa på höst, vinter och vår. Har du en hund som vägrar att gå ut så fort det blåser lite kallt, regnar eller kanske när det snöar? Då kan ett hundtäcke vara en bra investering som både kommer att skydda din hund från kyla, regn, snö, slask och lera!

Brukar du klippa ner pälsen på din hund så kan ett hundtäcke eller hundjacka vara en god idé. Vissa hundraser så som t.ex. en ridgeback kan frysa redan vid plus 15 grader och lite lätt vind, då brukar t.ex. ett tunnare regntäcke passa utmärkt och andra betydligt mer pälsade hundar så som Huskys behöver sällan ett hundkläder över huvud taget. 


Äldre hundar precis som äldre människor blir ofta mer frusna med åren, anledningen till detta är ofta att blodcirkulationen blir sämre och att blokärlen drar ihop sig, detta gäller även för äldre hundar. Tänk på att ett värmande hundtäcke kan göra under för stelheten och hundens hälsa. Efter träningspasset, agilitypasset eller jakten kan ett hundtäcke också vara a och o för att hunden inte ska bli nerkyld och riskera att bli stel eller sjuk. Hundens återhämtning kan påverkas i stor grad av nedkylning.

Har du en långhårig hund som alltid blir skitig så fort det är regn, snö eller slask ute eller tillhör din hund de raser som samlar på sig stora snödrivor på bröst, mage och ben så fort snön kommer? Då kan hundkläder eller ett hundtäcke spara dig mycket tid på rengöring efter promenaden.   Bästa hundtäcket, värmetäcket och hundjackan?
Det händer att vi får frågan om vilket hundtäcke, värmetäcke eller regntäcke som är det absolut bästa. Det är en rolig fråga då det egentligen inte finns något rätt svar. Det bästa hundtäcket beror helt på dina önskemål och behov. Hur pass frusen din hund är, är det ett regntäcke du söker eller ett täcke för extremkyla eller efter träningen?

Smarta funktioner är något vi gillar när det kommer till alla prylar för hundar. Smarta funktioner på hundkläder och hundtäcken så som genomföring för koppel, eller möjligheten för genomföring av sele, dragskor rund hals, bröst, svansroten och helt enkelt på rätt ställe för att kunna finsjustera storlekarna tycker vi är supersmidigt. I vårt sortiment hittar du även smarta hundtäcken med löstagbara innerfoder, något som är uppskattat av många. Märken så som Hurtta har tänkt till när det gäller ovanstående funktioner och egenskaper, därför rekommenderar vi Hurtta som första val när det kommer till köp av hundtäcke.  


Oavsett behov så hittar du säkerligen något som passar dig och din hund i vårt sortiment. Vi hjälper dig självklart att hitta det bästa hundtäcket eller hundklädesplagget för dig och din hund!


Att välja rätt storlek på hundtäcket & hundkläderna
Att välja rätt storlek på hundtäcket, hundjackan och hundkläderna är viktigt, vi vill inte att hundtäcket riskerar att glida av eller sitta för tight så att hunden kan röra sig fritt i sitt täcke och overall oavsett situation. De flesta hundtäcken och hundkläder har ögglor eller resårband längst bak för att trä igenom hundens bakben. Detta förhindrar att täcket reser sig när hunden lutar sig framåt (framförallt på mindre hundar) samt förhindrar att hundtäcket inte glider i sidled. Tänk på att se till att resorbanden inte sitter för hårt så de skaver på hunden när den rör sig eller för löst då risken kan vara stor att hunden trasslar in sig. Resorbanden ser även till att hundkläderna sitter på plats när det blåser. 

De flesta tillverkarna av hundtäcken och hundkläder anger mått i centimeter och då syftas det generellt på hundens ryggmått. Ryggmåttet mäts från hundens nedre början av nacken till svansroten. 

Mät din hund såhär:

1: Rygglängd: Rygglängden mäts från nedersta delen i hundens nacke ända bak till svansroten. Det är viktigt att hunden står rakt och neutralt när du mäter rygglängden så du får ett korrekt mått på ryggen.

2: Halsomkrets: Halsomkretsen mäter du enkelt runt halsen där den är som tjockast (närmast bröstet).

3: Bröstomkrets: Bröstomkretsen mäts runt bröstet precis bakom frambenen där bröstet på hunden är som bredast.

Några exempel på storlekar på olika raser:
Typ av hund Rygglängd Bröst Ras Exempel
Små hundar 20 cm 25-50 cm Chihuahua, Russkiy Toy 
Små hundar 25 cm 30-55 cm Chhuahua, Toy Pudel, Papillon
Små & mellanstora 30 cm 30-55 cm Jack Russel, Dvärgpincher
Små & mellanstora 35 cm 35-65 cm Borderterrier, Bichon, Dvärgschnauser
Mellanstora hundar 40 cm 45-75 cm Setland Sheepdog, Cocker
Mellanstora hundar 45 cm 45-80 cm Tollare, Pumi
Stora hundar 50 cm 50-90 cm Bordercollie, Irish Softcoated
Stora hundar 55 cm 55-96 cm Australian Shepherd, Welsh Springer
Stora hundar 60 cm 55-100 cm Labrador, Golden, Bearded Collie
Stora hundar 65 cm 55-100 cm Rottweiler, RisenschnauzerHundtäcke och hundkläder till valp?
När du väljer ett hundtäcke eller hundkläder till din valp så tänk på att valpar ofta är mer frusna än vuxna hundar och därför kan det vara en god idé att både ha ett regntäcke och en tröja eller stickad tröja till valpen. De stickade tröjorna är ofta lagom varma för valpen att använda både vår, sommar och höst. Den stickade tröjan kan även användas som mellanlager de riktigt kalla dagarna. 


Kvalite på hundtäcken och hundkläder?
Precis som med allt annat så får du generellt det du betalar för, billiga hundtäcken och hundkläder håller generellt en sämre kvalité både på sömmar, materialval och reflexers tålighet. Söker du ett hundtäcke eller hundkläder som håller länge så kika gärna på de mer populära märkena så som Hurtta, Trixie eller Dogmans hundtäcken. Väljer du ett hundtäcke eller hundkläder från något av dessa varumärken så får du generellt ett hundtäcke som håller längre, tål att tvättas och att användas om och om igen i flera år framöver. Snåla inte!

Köpa Hundkläder & hundtäcke online?
Att köpa hundkläder och hundtäcke online kan vara knepigt då de flesta måtten som anges mäts lite annorlunda. Men a och o för att välja rätt storlek vid köp av hundtäcke och hundkläder online är att mäta din hund ordentligt. Kika gärna in hur du mäter din hund på rätt sätt längre upp i denna text. Är du fortfarande osäker på vilken storlek du ska välja på hundtäcket så får du gärna höra av dig till oss så hjälper vi dig. Givetvis är du varmt välkommen in i vår butik så hjälper vi dig att prova ut ett hundtäcke och hundkläder som passar.

Hundkläder för olika säsonger?
Precis som för oss människor så kräver olika säsonger och väder olika typer av kläder. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder eller hur var det nu igen...? 

Vinterkläder & Vintertäcke för hund - Värmande kläder för hund 

Vintern är ofta en rolig tid för hundar med massor av rolig snö ute att utforska, busa och leka i. Alla hundraser tycker dock inte att kylan är så rolig. Då är rätt val av vintertäcke och vinterkläder viktigt! När du väljer vinterkläder för din hund så fundera på hur frysen din hund är, hur lång päls den har, brukar du klippa din hund även på vintertid? Vissa hundraser är så pass frusna att ett mellanlager är att föredra under vintertäcket. Snö och slask smutsar även ner hunden en hel del, vill du slippa den långa avtorkningen efter promenaden så kan en hundoverall spara dig mycket tid och besvär. Hos oss hittar du flera hundtäcke för vinterbruk. Söker du ett hundtäcke på rea så håll utkik i vår outlet-sektion och fynda hundtäcke på rea! 

Sommarkläder för hund - Svalkande hundkläder

Är du på jakt efter svalkande kläder? Ja du läste rätt. Det finns en hel del lösningar för att kyla ner din hund varma sommardagar. Ta gärna en titt här om du söker kylande och svalkande hundkläder. Har du en nakenhund så kan det även vara en god idé att skydda hunden från solen. Då passar en stickad tröja eller varför inte en T-shirt alldeles ypperligt. Dessutom så är de snygga!

Vår & Höstkläder för hund - Regntäcke & Regnjacka 

Hösten är en härlig årstid som bjuder på många färger och roliga löv med samt långa sköna höstpromenader med din pälskling. Ibland är vädret dock lite sämre i form av regn, blåst eller något kyligt. När det kommer till höstkläder för hund är det många som föredrar ett bra och vattenavvisande regntäcke eller regnjacka till hunden. Ta gärna en extra titt på vilka material som används då många så kallade regntäcken och regnjackor för hund inte klarar av speciellt hög vattenpelare och hunden blir ändå blöt igenom regntäcket. Även vindavvisande egenskaper är att föredra på hösten och våren. Söker du ett varmt hundtäcke så ta en titt på vintertäcken istället. 
 Hundkläder för olika ändamål & behov?
Det viktigaste när det gäller valet av hundkläder, hundtäcken och jacka till din hund är hur du och din hund tänkt att använda dem. Nedan går vi igenom olika behov och vilka typer av hundkläder och hundtäcken som passar. 

Hundkläder & hundtäcken för äldre och stela hundar 

Att förhindra stela muskler och leder hos äldre hundar är viktigt. Detta kan göras genom dels bra kosthållning och kosttillskott. Men också genom värmande och vårdande hundtäcken och hundkläder. Back On Track är kända för sina speciella hundtäcken och hundkläder med insytt keramiskt värmereflekterande tyg. Dessa typer av hundtäcken kan göra underverk för skadade hundar, under rehab och för äldre hundar. Förutom Back on Track så erbjuder flera andra kända varumärken så som Hurtta och Trixie även värmande täcken med detta speciella keramiska värmereflekterande tyg.

Hundkläder & hundtäcken för rehabilitering

Att använda hundkläder eller hundtäcken i förebyggande syfte är en god idé men även att använda ett hundtäcke vid rehabilitering kan göra att läkprocessen underlättas och kan gå mycket fortare. Att förhindra stela muskler och leder hos äldre hundar är viktigt. Detta kan göras genom dels bra kosthållning och kosttillskott. Men också genom värmande och vårdande hundtäcken och hundkläder. Back On Track kända för sina speciella hundtäcken och hundkläder med insytt keramiskt reflekterande tyg. Dessa typer av hundtäcken kan göra underverk för skadade hundar, under rehab och för äldre hundar. Förutom Back on Track så erbjuder flera andra kända varumärken så som Hurtta och Trixie även värmande täcken med detta speciella keramiska värmereflekterande tyg.
 

Hundkläder för festligheter?
Söker du hundkläder för festligheter?
Att klä upp sig till festligheter är en självklarhet för många av oss. Varför inte även klä upp din pälskling med en härlig julkostym eller juloutfit? Eller varför inte en snygg fluga eller slips till din hund?  Populära varumärken med hundkläder!
Vår mest populära modeller av hundtäcken och hundkläder är Hurtta Extreme Warmer, Hurtta Summit Parka hundtäcke och Trixies värmande hundtäcken för de kalla vinterdagarna. Regniga höstdagar så är Jacson hundtäcke Pippi som finns i flera fräscha färger ett populärt val. Förvandringen eller riktigt höstruskiga dagar så passar Hurttas Monsoontäcke riktigt bra på i stort sett alla hundar, för äldre hundar med stela leder eller i muskeluppmjukande syfte rekommenderar vi Back on track hundtäcken!

BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA & PROVA UT HUNDKLÄDER, HUNDJACKA ELLER HUNDTÄCKE TILL DIN HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilken typ av hundkläder eller hundtäcke du behöver eller ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta hundkläder, hundtäcke och hundjackor som passar dig och din hund.
Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut hundkläder till din hund eller valp! Hos oss kan du köpa bra, tåliga, snygga, coola och häftiga hundkläder för hundar & valpar, billigt och prisvärt både Online och i butik!

Sortering:
Hurtta Downpour overall korp
från 599 kr
I lager
Hurtta Body Warmer overall carbon grå
KAMPANJ
Hurtta Expedition parka björnbär
från 699 kr
I lager
Dogman Reflextäcke Kenzo
från 299 kr
I lager
Hurtta Expedition parka blåbär
från 699 kr
I lager
Hurtta Expedition parka havtorn
från 699 kr
I lager
Trixie Hundskor Walker active 2-P
från 199 kr
I lager
Hurtta Expedition parka rödbeta
från 699 kr
I lager
Hurtta Monsoon regntäcke havtorn
från 599 kr
I lager
Dogman Hundtröja Gina Grå
från 99 kr
I lager
Hurtta Extreme hundoverall Björnbär
från 899 kr
I lager
Hurtta Monsoon regntäcke blåbär
från 599 kr
I lager
Hurtta Monsoon regntäcke björnbär
från 599 kr
I lager
Dogman Vintertäcke Isa Svart
-20%
från 231 kr
I lager
Dogman Regntäcke Petronella Grå
från 289 kr
I lager
Dogman Regntäcke Petronella Rosa
från 289 kr
I lager
Hurtta Monsoon Regntäcke Eco Nypon
från 599 kr
I lager
Hurtta Cooling Wrap Pink
KAMPANJ
från 339 kr
I lager
Dogman Vintertäcke Isa Rosa
-20%
från 231 kr
I lager
Back On Track Nättäcke hund
från 560 kr
I lager
Hurtta Extreme Warmer Vintertäcke Björnbär
NYHET 2020
Hurtta Casual quiltad jacka korp
KAMPANJ
från 489 kr
I lager
Dogman Reflextäcke Kenzo "Light"
från 279 kr
I lager
Trixie Hundtäcke Paris Svart
KAMPANJ
från 141,75 kr
I lager
Trixie BE NORDIC Hoodie Blå
från 179 kr
I lager
Dogman Vintertäcke Isa lila
-20%
från 231 kr
I lager
Dogman Hundtröja Gina svart
från 109 kr
I lager
Dogman Regntäcke Petronella Turkos
från 289 kr
I lager
1 2 3 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr