Stäng
Start / Hund / Godis & Tuggben

Hundgodis & Hundtuggben

Hundgodis & Tugg: Visst är det härligt när du hittat ett hundgodis eller hundtugg din hund verkligen inte kan motstå? Med en godisbit i fickan på promenaden så blir hundens uppmärksamhet mycket lättare att fånga! Är det dags för fredagsmys hemma? Självklart ska hunden få sitt egna tilltugg efter middagen. Vare sig du söker ett valpgodis, hundgodis, naturgodis, tuggben för sysselsättning så har vi det mesta din hund kan tänkas vilja ha. Nedan kan du göra urval efter typ av hundgodis, varumärken, spannmålsfritt, glutenfritt med mera. Nedan har vi även samlat många vanliga frågor vi får om hungodis och hundtugg.

Underkategorier: Hundtuggben - Hundgodis - Naturtugg - Sticks & Strips - Dentaltugg

Läs mer om Hundgodis & tuggben för hund
Läs mer om Hundgodis

Hundgodis i korthet

Godis gillar vi väl alla, eller hur? Även hunden vill ju ha sitt hundgodis på lördagar och till fredagsmyset. Hos oss hittar du mängder av hundgodis, vare sig det är mjukt i tub, knapriga hundgodisar eller mjukare hundgodisbitar som är lätta att bryta sönder.  

När det kommer till valet av hundgodis finns det en hel del saker att ta hänsyn till gällande valet av hundgodis. Beroende om du ska använda hundgodiset till belöning, sysselsättning eller till träningen. Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om hundgodis och tuggben till hund.

Vanliga frågor om hundgodis

Mjukt eller hårt hundgodis?
Mjukt eller hårt och knaprigt hundgodis? Alla hundar är individer precis som oss människor föredrar de olika typer av godis. När du väljer hundgodis för träning eller belöning där man ofta belönar många gånger kan ett mjukare hundgodis vara att föredra då dessa enklare kan brytas sönder i mindre bitar och smular sällan. Nackdelen med mjukare hundgodis är dock att hunden gärna sväljer dessa väldigt fort och inte behöver tugga.

Hårda och knapgria hundgodisar eller hundkex kan vara att föredra när hunden skall få en lite längre sysselsättning än vid endast belöning. Hårdare och knaprigare hundgodis kan dock smula och går att bryta sönder för dig som har starkare nypor.


Hundgodis för valpar (Valpgodis)
När det kommer till val av lämpligt hundgodis till valpen så brukar det bli så att husse och matte belönar mycket och ofta. Vissa använder torrfoder som belöningsgodis till valpen. Har du en mer kräsen valp kan ett valpgodis kanske vara mer intressant? När du väljer ett valpgodis så bör du tänka på storleken på godisbitar och att dessa inte är för stora.

Första veckorna i ett nytt hem är ofta stressande för valpen och då kan det vara en fördel att inte introducera nya källor av näring, då kan det vara bättre att använda torrfoder som valpgodis. Vill du ändå använda valpgodis så försök att använda så rena valpgodisar som möjligt utan onödiga tillsatser eller kanske torkade produkter så som nötlunga eller grisöron. Men ha uppsikt så att valpen inte försöker svälja alltför stora bitar.  Spannmålsfritt hundgodis?
Vissa hundar kan vara allergiska eller känsliga mot olika typer av spannmål som kan finnas i hundgodis, andra gillar helt enkelt inte smaken av hundgodis med spannmål. I vårt sortiment hittar du mängder av spannmålsfria hundgodisar från flera välkända varumärken. Vid val av proteinkälla i spannmålsfritt hundgodis så erbjuder vi flera olika proteinkällor i vårt sortiment. Vanliga proteinkällor som används i spannmålsfria hundgodisar är, nötkött, kycklingkött, fisk, lamm, anka och fasan. Letar du efter en specik smak eller proteinkälla kan du sortera ut detta nedan. 

Bra hundgodis till träning?
Ett bra hundgodis är a och o vid hundträningen. Se till att införskaffa ett hundgodis din hund verkligen gillar. Se till att alltid belöna hunden efter att hunden gjort ett önskvärt beteende. Om du tränar din hund mycket och på så vis även belönar hunden med mycket godis, är det bra om du eventuellt minskar mängden foder du ger din hund för att inte hunden ska bli överviktig.

Korv och köttbullar är det ibland vissa som anser är bra som hundgodis. Det är dock jätteviktigt att du kommer ihag vissa råvaror som vi människor äter är giftiga för hundar. Lök är ett sådant exempel, lök innehåller ämnet allicin vilket är skadligt för hundar och kan orsaka blodbrist och allvarliga sjukdomstillstånd.  Bästa hundgodiset?
En fråga vi ofta får är just vilket hundgodis som är det bästa hundgodis. En fråga som är svår att svara på utan ett gäng följdfrågor. När du funderar på vilket hundgodis som är bäst så fundera då på hur du har tänkt att använda hundgodiset, när och i vilka situationer.

Är hunden överviktig? Gillar hunden anka eller nötkött? Vill du ha ett hundgodis som är lätt att bryta i mindre bitar? Ska det vara mjuka bitar? Ska det vara hårt och knaprigt? Anpassa valet av hundgodis utefter dessa frågeställningar så kommer du hitta ett hundgodis som passar dig och din hund bäst!


Kriterier för ett bra hundgodis: 
Spannmålsfritt, lätt att hantera, smular eller kladdar inte, hunden gillar det.
Utforska gärna vårt sortiment av hundgodis mer under kategorin hundgodis.

Populära varumärken med hundgodis?
Populära hundgodismärken med hundgodis är  Orijen hundgodis är också ett populärt val då dessa är spannmålsfria och frystorkade bitar i mjukare format så lätt går att bryta i mindre bitar och kladdar ej. Söker du flytande hundgodis i tub? Då tycker vi Trixies tuber är ett utmärkt val. Låt hunden slicka på tuben för belöning.

- Carnilove hundgodis

Carnilove hundgodis är spannmållsfria och innehåller hälsofrämjande örter och spännande proteinkällor. Carnilove hundgodis passar utmärkt till hundar som är känsliga eller allergiska. 

- Orijen Hundgodis

Orijen Hundgodis är ett frystorkat hundgodis i mjuka bitar som inte smular. Orijen hundgodis finns i en mängd proteinkällor och är helt fria från spannmål. Vi på Simbi har inte stött på många hundar som inte uppskattar Orijen hundgodis.

- Trixie hundgodis

Trixie hundgodis finns i en mängd olika varianter, allt från Trainer snacks som är en spannmålsfri serie med mjukare bitar som inte smular speciellt mycket och är lätta att bryta i mindre bitar. I Trixies hundgodisserie hitar vi även torkade produkter så som torkat oxsnacks eller hel tjurmuskel.


- Frolic hundgodis

Frolic hundgodis är en gammal klassiker. Även om innehållet inte är det bästa så är det fortfarande ett uppskattat hundgodis.

- Four Friends hundgodis

Four Friends hundgodis som bland annat erbjuder små smidiga spannmålsfria godisbitar från flera olika proteinkällor. Populära produkter hos oss är Lamb Cube som är små köttkuber av torkat lammkött som fungerar utmärkt som belöningsgodis. Kuberna finns även i andra proteinkällor. FourFriends erbjuder även ett utmärkt spannmålsfritt träningsgodis som både är mjuk och lätt att bryta sönder. FourFriends Training treats finns i flera olika proteinkällor och passar även bra till känsliga eller allergiska hundar.

- Brit Hundgodis

Brit hundgodis finns i en uppsjö av olika sorter. Brit Functional snack är en serie hundgodis med olika proteinkällor och unika funktioner. Brit Functional snack hundgodis finns även speciellt för valpar och i valpgodis.

- Mush hundgodis

När det kommer till torkade hundgodisar så är Mush Vainu väldigt populära bland hundarna. Mush Vainuserien innehåller torkade produkter så som torkad nötlunga, torkade grisöron och torkad tjurmuskel med mera! Vill du kika närmare på vårt utbud av Mush hundgodis och torkat hundgodis så hittar du mer under kategorin naturtugg för hund.

Läs mer om Tuggben för hund

Tuggben i korthet

Hundtugg och tuggben fyller en viktig funktion för din hund. Många hundar lider av tandsten, inflammationer i tandköttet och tandlossning. Många problem kan förebyggas genom tandborstning på din hund, men handet på hjärtat, hur ofta borstar du din hunds tänder?

Varför då inte ge din hund tuggben regelbundet eller dagligen? Hundar älskar att bita och tugga på saker. Det är nästan lika naturligt för din hund att tugga som att vifta på svansen. Varför inte nyttja detta beteende och ge din hund tuggben eller dentaltugg som även förbättrar hundens tandhälsa? Nedan går vi igenom vanliga frågor vi får om tuggben för hund och valptugg.

Alla tuggben för hund hittar du under kategorin hundtuggben.

Vanliga frågor om tuggben för hund

Varför är tuggben och tuggpinnar viktiga? Precis som för oss människor är hundens tänder livsviktiga för deras överlevnad. Skillnaden mellan oss människor och hundar är att vi inte alltid är så duktiga på att borsta hundens tänder och förhoppningsvis bättre på att borsta våra egna.

Där kommer tuggbenen i bilden, tuggben ger hundar en mekanisk tandborstning och motverkar dålig andedräkt samt förebygger uppkomsten av tandsten, tandköttsinflammationer och dålig andedräkt. Tuggben hjälper helt enkelt din hund att hålla friskare och renare tänder. Tuggben fungerar även utmärkt som belöningar och är dessutom avstressande för både valpar och vuxna hundar.

Giftfria tuggben till hund? Alla tuggben vi säljer är garanterat fria från gifter. Alla råvaror kan spåras och kontrolleras under hela tillverkningsprocessen hos alla våra leverantörer. Alla tuggben som är importerade till sverige är dessutom veterinärsbesiktigade och kontrollerade både vid export från skickande land samt innan införandet i Sverige. 

Det många som tror att råhudstugg innehåller gifter eller rester från gifter eller kemikalier från läderproduktion till kläder, väskor m.m. Detta är ett felaktigt påstående, alla råhudstugg vi säljer är innerhud som separeras från skinnet innan eventuell process påbörjas för lädertillverkning. Därför kan du vara säker på att tuggben du köper hos oss alltid är fria från gifter.


Tuggben för valpar (Valptugg) I stort sett fungerar alla tuggben lika bra till vuxna hundar som till valpar. Det du dock ska tänka på vid val av tuggben till valpar är att välja ett tuggben i en lagom storlek och framförallt inte för litet.

Risken som finns när valpen tuggar på för små ben är att valpen försöker svälja tuggbenet helt eller rester av tuggbenet och då sätter i halsen. Övervaka därför alltid både vuxna hundar och valpar när du ger dem tuggben. En annan god idé är att välja ett tuggben som är något mildare för magen och att inte ge valpen för mycket åt gången då det kan påverka valpens mage. Så låt därför inte valptugget ligga framme hela tiden utan ta bort efter en stunds tuggande och ta fram det lite senare eller dagen efter igen.Min hund har svalt ett tuggben? Även om du har din hund under full uppsikt vid tuggandet så händer det ibland att hunden sväljer ett helt tuggben eller delar av ett stort tuggben. I de flesta fall går det bra för hunden eller valpen när den svalt ett tuggben men ha uppsikt över hunden och se till att den har tillgång till färskt vatten.

Är du väldigt orolig eller märker att hunden beteer sig annorlunda så bör du ringa en veterinär. Oftast går det som sagt bra och blir i värsta fall lite lös i magen.  


Tuggben till allergiska hundar? Tuggben för allergiska hundar finns det mänger av. Så länge du vet vad hunden är allergisk mot så är det inte speciellt svårt att hitta ett allergivänligt tuggben eller dentaltugg till din hund.

Misstänker du en viss proteinallergi så kan tuggben eller dentaltugg tillverkat på älghud eller vegetabiliska tugg vara att föredra. Däremot kan det vara en god ide att avvakta om du är mitt uppe i en allergiutredning med att ge något nytt tuggben även om det är hypoallergent tills dess att allergiutredningen är slutförd.

I vårt sortiment hittar du tuggben från nöt, älg, lamm, kanin, med mera. Bästa tuggbenet?
Vilket tuggben som är det bästa tuggbenet är en fråga som vi ofta får. Vad som är det bästa tuggbenet beror helt på din hund storlek, ras, eventuella känsligheter eller allergier. Även hundens ålder bör tas hänsyn till då valpars tänder är något känsligare i början liksom en äldre hunds tänder kan vara något ömtåligare och då kan ett mjukare tuggben eller mjukare dentaltugg vara att föredra.

Har du en väldigt kräsen hund som inte gillar att tugga på råhudstugg kan tuggben med älg eller smaksatta med kycklingfilé eller något annat smaksigt vara ett alternativ?
  Olika typer av tuggben?
Det finns en mängd olika tuggben, nedan kan du läsa mer om populära sorter av tuggben och deras egenskaper.

- Tuggpinnar

Tuggpinnar är generellt tillverkade av naturlig råhud från nöt och gris. Vita tuggpinnar är tillverkad av kokt råhud och blir därför lite segare samt något mildare för hundens mage. Tuggpinnar passar mindre hundar eller valpar.

- Tuggknutar

Tuggknutar är oftast tillverkade av råhud liksom tuggpinnar och finns både i naturella varianter liksom kokt (vita) råhud samt i flera olika storlekar passandes de flesta hundar. Det man kan tänka på gällande tuggknutar (liksom alla hundtugg) är att ta bort tuggknuten om det är risk för att hunden försöker resterna hela.

- Vita tuggben

Vita råhudstuggben för hundar är genrellt tillverkade av råhud från nöt och är kokta, därav den blekta färgen. De vita kokta råhudstuggen är oftast segare, vilket ger hunden en längre sysselsättning och mildare för hundens mage. Vet du att du har en hund med känslig mage, eller en valp för den delen kan de vita kokta råhudstuggen vara att föredra. De vita tuggbenen finns både i rullade och pressade varianter samt både i pinnar, ben och stänger.

- Naturella tuggben

Vad vi kallar naturella tuggben är torkad råhud från nöt, lamm, kanin, älg gris som är tuggben för hundar och valpar som tillverkade av olika inre råhudar utan att vara kokta.  

- Tuggben i storpack

Söker du hundtugg i storpack, har du hittat rätt. I vårt sortiment hittar du massor med tuggben i storpack.

- Pressat tuggben

Pressade tuggben är tuggben för hund tillverkad av råhud (oftast från nöt). De pressade tuggbenen håller oftast längre än vanliga tuggben för hund. De pressade tuggen finns både i vit (kokt) råhud och i naturell torkad råhud.  

- Tuggring

Tuggringar för hund är ett populärt val av hundtugg, dels ger tuggringarna hunden generellt en längre sysselsättning och är roliga för dig och hunden att leka med tillsammans. 

- Dentalstix

För många är hundtugg synonymt med dentalstix. Dentalstix för hund finns i flera olika märken så som Pedigree dentalstix, Dogman Dentalstix, Whimzees dentalstix. Dentalstixen är populärt val av hundtugg. Kika gärna mer på våra dentalstix & dentaltugg ben under kategorin dentaltugg för hund.

 


Olika råvaror för tuggben

- Älghud

Tuggben för hund tillverkad av älghud är idag ett mycket populärt val av tuggben. Älghuden håller generellt längre än råhudstugg från nöt och är också ett bra val om du har en känslig eller allergisk hund.

Älgtuggen anses vara hypoallergena. Hos oss hittar du älgtugg från Finska Rauh samt Ozami. Älgtuggen är även väldigt populära tuggben för valpar och finns i flera storlekar från klassiska älgchips upp till större tuggrullar för stora hundar.


- Nöt & kohudstuggben

Nöthud är idag den vanligaste råvaran i produktion av tuggben för hund. Råhudstugg i nöt och kohud finns både i vita (kokta) varianter samt naturella (bruna) varianter. 


- Grishud

Vissa föredrar att ge sina hundar grishud istället råhud från nöt eller älg. Grishuden är en utmärkt råvara till tuggben för hund och kan vara lämplig att använda till hundar som är känsliga mot nöt- och kohud. Grishuden är dock generellt fetare är nöthuden.

- Nylonben

Nylonben för hund är ett bra alternativ för hundar som är allergiska eller känsliga. Nylontuggbenen rengör effektivt tänder och motverkar tandstend samt är helt ofarliga. Benet innehåller inga animaliska protein och fungerar även till valpar. Vissa är smaksatta med vanilj. Nylonbenen håller generellt mycket längre än vanliga råhudstuggben.

Populära tuggben
Våra storsäljare i sortimentet för tuggben är Rauh's utmärkta tuggben, Dogmans stora urval av tuggben för hund och valp. Även 2Pets, Treateaters, Whimzees och smartbones är populära varmärken i sortimentet för tuggben.


BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA RÄTT TUGGBEN ELLER HUNGODIS TILL DIN HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilket typ av tuggben eller hundgodisn du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta både tuggben och hundgodis som passar dig och din hund.

Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta ett gott hundtugg eller hundgodis! Hos oss kan du köpa bra, giftfritt och spannmålsfritt huntugg och hundgodis, billigt och prisvärt både Online och i butik!

Sortering:
TreatEaters Christmas Cane S
-20%
TreatEaters Christmas Braided Ring
-20%
Ozami Älgsticks
22 kr
I lager
RAUH Älgtugg
från 75 kr
I lager
RAUH Älgtugg Powerstick
39 kr
I lager
Ozami Tuggrulle Älg
45 kr
I lager
Trixie PREMIO Lammpaté
39,90 kr
I lager
Four Friends Dog Lamb Cube
från 49 kr
I lager
RAUH Älgchips 15 cm
39 kr
I lager
Whimzees Puppy
69 kr
I lager
Whimzees Stix Storpack
149 kr
I lager
2pets Dogsnack Rabbit MiniCubes
från 49 kr
I lager
Mush VAINU Nötlunga
69 kr
I lager
2pets Dogsnack Horse MiniCubes
från 49 kr
I lager
Whimzees Tandborste
från 7,50 kr
I lager
Whimzees Tandborste Storpack
149 kr
I lager
Mush VAINU Nöt luftstrupe
79 kr
I lager
2pets Tugghorn hjort
från 129 kr
I lager
TreatEaters Märgben Torkad & Rökt
från 19,90 kr
I lager
2pets Tuggtwister lamm
från 39 kr
I lager
Trixie Denta Fun Kanelbulle
29,90 kr
I lager
RAUH Beef Toast
från 49,90 kr
I lager
Trixie Hundgodis Hink Soft Snack Bony Mix
KAMPANJ
TreatEaters Buffalo Horn
från 29 kr
I lager
Whimzees Stix
från 10 kr
I lager
Mush VAINU Grisknorr
109 kr
I lager
1 2 3 ... 7 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr