Start / Hund / Hundgodis & Tugg

Hundgodis & Tugg

Hundgodis & Tugg: Visst är det härligt när du hittat ett hundgodis eller tugget din hund verkligen inte kan motstå? Med en godisbit i fickan på promenaden så blir hundens uppmärksamhet mycket lättare att fånga! Är det dags för fredagsmys hemma? Självklart ska hunden få sitt egna tilltugg efter middagen. Vare sig du söker ett valpgodis, hundgodis, naturgodis, tuggben för sysselsättning så har vi det mesta din hund kan tänkas vilja ha. Nedan kan du göra urval efter typ av hundgodis, varumärken, spannmålsfritt, glutenfritt med mera samt även samlat många vanliga frågor vi får om hundgodis och hundtugg. Hos oss hittar du en noggrant handplockat sortiment av hundgodis & tugg från välkända varumärken så som Trixie, Four Friends Hundgodis, Carnilove, Dogman, Rauh med flera. Köp hundgodis enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Underkategorier: Hundtuggben - Belöningsgodis & Träningsgodis - Naturtugg - Sticks & Strips - Dentaltugg & Dentastix

Läs mer om Hundgodis

Kort om hundgodis

Godis gillar vi väl alla, eller hur? Även hunden vill ju ha sitt hundgodis på lördagar och till fredagsmyset. Hos oss hittar du mängder av hundgodis, vare sig det är mjukt i tub, knapriga hundgodisar eller mjukare hundgodisbitar som är lätta att bryta sönder. När det kommer till valet av hundgodis finns det en hel del saker att ta hänsyn till gällande valet av hundgodis. Beroende om du ska använda hundgodiset till belöning, sysselsättning eller till träningen. Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om hundgodis och tuggben till hund.

 

Vad är hundgodis? 

Hundgodis är ett brett begrepp av godsaker som hundar uppskattar och kan ge som belöning. Hundgodis kan vara naturligt hundgodis, dvs torkade produkter, hemmagjort hundgodis av t.ex. blodpudding hundgodis eller hundkex du själv bakat. Oavsett så gäller det att hitta vad som motiverar och skämmer bort din hund. Hundgodis finns idag i oändligt många olika varumärken och varianter, allt från rena torkade naturligt hundtugg till processat hundgodis som innehåller artificiella smakämnen, färgämnen eller rent dåligt innehåll. Nedan går vi igenom olika varianter av hundgodis, innehåll med mera. 

 

Hundgodis innehåll - Vad är ett nyttigt hundgodis? 

Så vad är ett nyttigt hundgodis? Den generella ståndpunkten idag är att ett nyttigt hundgodis är ett hundgodis som är så "rent" som möjligt. Det vill säga, ett hundgodis som är fritt från konstgjorda färgämnen och artificiella smakämnen. Därefter kan utgå efter hundgodis med specifika funktioner så som hundgodis som är bra för tänderna eller hundgodis som boostar immunförsvar och leder. Vissa hundar är även känsliga eller allergiska mot specifika ämnen eller proteinkällor och då rekommenderar vi gluten- och spannmålsfritt hundgodis. Dessa finns ofta dessutom i hypoallergena proteinkällor där du enkelt kan undvika innehåll som kan orsaka allergier. Tänk även på att variera vilket hundgodis du erbjuder din hund så att hunden inte tröttnar - precis som med hundleksaker.

Vi rekommenderar hundgodis som är:

 • Fritt från artificiella smakämnen & ingredienser.
 • Naturligt innehåll.
 • Luktar mycket.
 • Ej onödigt högt kalorivärde.
 • Närproducerat.

 

Rätt storlek på hundgodiset?

Vad som är rätt storlek på hundgodiset beror så klart på hundens storlek och i vilket syfte du vill erbjuda hundgodis. Har du en större hund och vill att godiset ska vara en stunds sysselsättning så rekommenderar vi generellt större hundgodis och tugg medan är det för små snabba belöningar så kan vi varmt rekommendera både Four Friends hundgodis i kuber samt 2Pets hundgodis i kuber. Båda med otroligt rena innehåll och bra proteinkällor samt utan spannmål och gluten!

 

Glutenfritt & Spannmålsfritt hundgodis

Vissa hundar kan vara allergiska eller känsliga mot olika typer av spannmål eller gluten som kan finnas i hundgodis eller i maten, andra gillar helt enkelt inte smaken av hundgodis med spannmål. I vårt sortiment hittar du mängder av spannmålsfritt hundgodis från flera välkända varumärken. Vid val av proteinkälla i spannmålsfritt hundgodis så erbjuder vi flera olika proteinkällor i vårt sortiment. Vanliga proteinkällor som används i spannmålsfria hundgodisar är, nötkött, kycklingkött, fisk, lamm, anka och fasan. Letar du efter en specik smak eller proteinkälla kan du sortera ut detta nedan. 

Funktionellt hundgodis - hundgodis med hälsofrämjande egenskaper

Lider din hund av sämre tandhygien, stela leder, torr och glanslös päls? Då är funktionellt godis något för din hund. Funktionellt hundgodis från Carnilove är ett av flera varumärken som erbjuder hundgodis med fokus på hälosområden. Allt från att boosta immunförsvaret, till hundgodis som innehåller grönläppad mussla för hundens ledhälsa. Dessa hälsofrämjande godisar har givetvis också ett fantastiskt innehåll utan tillsatser och endast naturliga ingredienser.

 

Vad gillar din hund? - Hundgodis för alla smaker

Precis som oss människor är alla hundar olika och individuella, vad den ena hunden tycker om när det kommer till hundgodis kanske den nästa ratar? Med många års erfarenhet så har vi lärt oss en hel del när det kommer till hundgodis och vad de flesta hundarna faktiskt uppskattar - vilket också gärna kombineras med ett nyttigt innehåll.

 • Mjukt hundgodis
  Mjukt eller hårt och knaprigt hundgodis? Alla hundar är individer precis som oss människor föredrar de olika typer av godis. När du väljer hundgodis för träning eller belöning där man ofta belönar många gånger kan ett mjukare hundgodis vara att föredra då dessa enklare kan brytas sönder i mindre bitar och smular sällan. Nackdelen med mjukare hundgodis är dock att hunden gärna sväljer dessa väldigt fort och inte behöver tugga, beroende på hundens storlek.

 • Knaprigt hundgodis
  Hårda och knapgria hundgodisar eller hundkex kan vara att föredra när hunden skall få en lite längre sysselsättning än vid endast belöning. Hårdare och knaprigare hundgodis kan dock smula och går att bryta sönder för dig som har starkare nypor. 

 • Hundgodis roll on
  Hundgodis roll on är ett populärt val för dig som vill träna och belöna hunden frekvent utan att behöva riskera att hunden blir överviktigt. Roll on godis för hunden ser ut som en deoflaska där rollern innehåller en god smak.

 • Hundgodis som luktar mycket
  Hundar till skillnad från människor luktar sig till smak i större utsträckning. Därför är det viktigt att hundgodis luktar (doftar för hunden) riktigt mycket. Det ger hunden en indikation på att hundgodiset är riktigt gott. 

 • Frystorkat hundgodis & Naturligt hundgodis
  Frystorkat hundgodis och naturligt hundgodis med innehåll från vilt från sverige eller de nordiska grannländerna är något som blivit mycket populärt senare år. Dessa frystorkade hundgodisar är inte bara otroligt smakrika och närproducerade utan också med ett riktigt bra innehåll utan tillsatser. Dessa frystorkade hundgodisar är dessutom lätta att hantera, göra minder bitar och uppskattas nästan alltid av alla hundar. 

 

Göra eget hundgodis & hemmagjort hundgodis?

Att göra eget hundgodis är något de flesta hundägare provar någon gång. Det är dock viktigt att du väljer rätt ingredienser och torkar på rätt sätt så att du inte riskerar att godiset möglar eller blir dåligt. Vanligaste och enklaste hemmagjorda hundgodiset består av blodpudding torkat i ugnen även om det finns mängder av bra hundgodis recept. Under vanliga frågor och svar så hittar du enkla recept på hemmagjort hundgodis och blodpudding hundgodis.

 

Hundgodis bäst i test - enligt kontorshundarna

En fråga vi ofta får är just vilket hundgodis som är det bästa hundgodis. En fråga som är svår att svara på utan ett gäng följdfrågor. Men ibland kan andras favoritgodis även bli en favorit hos din hund. Bland våra kontorshundar så står följande hundgodis riktigt bra till och är alltid uppskattade vare sig det kommer till som belöning eller bara för att erbjuda hunden en godbit.

 • Carnilove hundgodis - (framförallt det mjuka hundgodiset)

 • Four Friends hundgodis - Erbjuder stor variation med små torkade köttbitar i kuber.

 • Trixie hundgodis burk - uppskattat format med hundgodis i burk som gärna återanvänds flera gånger. Trixie erbjuder allt från spannmålsfritt och monoproteingodis till mixade sorter.

 • Hundgodis storpack - Något vi kanske inte alltid vill erkänna, att det går åt mycket hundgodis hemma... Då är det uppskattat att kunna köpa hundgodis i storpack. Hos oss hittar du hundgodis i storpack från välkända varumärken med ett tryggt innehåll.

 • Mush Vainu - Kungen av torkade naturligt hundgodis. Rena torkade produkter utan tillsatser från finska lokala gårdar. 

 

 

Vanliga frågor om hundgodis

Mjukt eller hårt hundgodis - Vad är bäst?
Mjukt eller hårt och knaprigt hundgodis? Alla hundar är individer precis som oss människor föredrar de olika typer av godis. När du väljer hundgodis för träning eller belöning där man ofta belönar många gånger kan ett mjukare hundgodis vara att föredra då dessa enklare kan brytas sönder i mindre bitar och smular sällan. Nackdelen med mjukare hundgodis är dock att hunden gärna sväljer dessa väldigt fort och inte behöver tugga.

Hårda och knapgria hundgodisar eller hundkex kan vara att föredra när hunden skall få en lite längre sysselsättning än vid endast belöning. Hårdare och knaprigare hundgodis kan dock smula och går att bryta sönder för dig som har starkare nypor.

Hundgodis för valpar (Valpgodis)
När det kommer till val av lämpligt hundgodis till valpen så brukar det bli så att husse och matte belönar mycket och ofta. Vissa använder torrfoder som belöningsgodis till valpen. Har du en mer kräsen valp kan ett valpgodis kanske vara mer intressant? När du väljer ett valpgodis så bör du tänka på storleken på godisbitar och att dessa inte är för stora.

Första veckorna i ett nytt hem är ofta stressande för valpen och då kan det vara en fördel att inte introducera nya källor av näring, då kan det vara bättre att använda torrfoder som valpgodis. Vill du ändå använda valpgodis så försök att använda så rena valpgodisar som möjligt utan onödiga tillsatser eller kanske torkade produkter så som nötlunga eller grisöron. Men ha uppsikt så att valpen inte försöker svälja alltför stora bitar. Kika in alla valpgodisar här.


Spannmålsfritt hundgodis?
Vissa hundar kan vara allergiska eller känsliga mot olika typer av spannmål som kan finnas i hundgodis, andra gillar helt enkelt inte smaken av hundgodis med spannmål. I vårt sortiment hittar du mängder av spannmålsfria hundgodisar från flera välkända varumärken. Vid val av proteinkälla i spannmålsfritt hundgodis så erbjuder vi flera olika proteinkällor i vårt sortiment. Vanliga proteinkällor som används i spannmålsfria hundgodisar är, nötkött, kycklingkött, fisk, lamm, anka och fasan. Letar du efter en specik smak eller proteinkälla kan du sortera ut detta genom filtrena.

Bra hundgodis till träning?
Ett bra hundgodis är a och o vid hundträningen. Se till att införskaffa ett hundgodis din hund verkligen gillar. Se till att alltid belöna hunden efter att hunden gjort ett önskvärt beteende. Om du tränar din hund mycket och på så vis även belönar hunden med mycket godis, är det bra om du eventuellt minskar mängden foder du ger din hund för att inte hunden ska bli överviktig.

Korv och köttbullar är det ibland vissa som anser är bra som hundgodis. Det är dock jätteviktigt att du kommer ihag vissa råvaror som vi människor äter är giftiga för hundar. Lök är ett sådant exempel, lök innehåller ämnet allicin vilket är skadligt för hundar och kan orsaka blodbrist och allvarliga sjukdomstillstånd. Du hittar alla träningsgodisar & belöningsgodis för hund här.


Bästa hundgodiset?
En fråga vi ofta får är just vilket hundgodis som är det bästa hundgodis. En fråga som är svår att svara på utan ett gäng följdfrågor. När du funderar på vilket hundgodis som är bäst så fundera då på hur du har tänkt att använda hundgodiset, när och i vilka situationer.

Är hunden överviktig? Gillar hunden anka eller nötkött? Vill du ha ett hundgodis som är lätt att bryta i mindre bitar? Ska det vara mjuka bitar? Ska det vara hårt och knaprigt? Anpassa valet av hundgodis utefter dessa frågeställningar så kommer du hitta ett hundgodis som passar dig och din hund bäst!


Kriterier för ett bra hundgodis:
 • Spannmålsfritt.
 • Lätt att hantera.
 • Smular eller kladdar inte.
 • Hunden gillar det. (Så klart).
 • Luktar mycket.
 • Naturligt innehåll.

Utforska gärna vårt sortiment av hundgodis mer

Hundgodis Recept

Hundgodis Recept

Ett av de mest populära recepten på hemmagjort hundgodis är klassiska torkade blodpuddingen. 

 • Sätt på ugnen på 100 grader.
 • Tärna blodpuddingen eller gör roliga figurer.
 • Lägg bitarna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
 • Låt torka i ca 40 minuter (beroende på bitstorlek)

Lägg sedan bitarna i en påse och förvara i kylskåpet eller frysen.


Populära varumärken med hundgodis?
Populära hundgodismärken med hundgodis är  Orijen hundgodis är också ett populärt val då dessa är spannmålsfria och frystorkade bitar i mjukare format så lätt går att bryta i mindre bitar och kladdar ej. Söker du flytande hundgodis i tub? Då tycker vi Trixies tuber är ett utmärkt val. Låt hunden slicka på tuben för belöning.

- Carnilove hundgodis

Carnilove hundgodis är spannmållsfria och innehåller hälsofrämjande örter och spännande proteinkällor. Carnilove hundgodis passar utmärkt till hundar som är känsliga eller allergiska. 

- Orijen Hundgodis

Orijen Hundgodis är ett frystorkat hundgodis i mjuka bitar som inte smular. Orijen hundgodis finns i en mängd proteinkällor och är helt fria från spannmål. Vi på Simbi har inte stött på många hundar som inte uppskattar Orijen hundgodis.

- Trixie hundgodis

Trixie hundgodis finns i en mängd olika varianter, allt från Trainer snacks som är en spannmålsfri serie med mjukare bitar som inte smular speciellt mycket och är lätta att bryta i mindre bitar. I Trixies hundgodisserie hitar vi även torkade produkter så som torkat oxsnacks eller hel tjurmuskel.


- Frolic hundgodis

Frolic hundgodis är en gammal klassiker. Även om innehållet inte är det bästa så är det fortfarande ett uppskattat hundgodis.

- Four Friends hundgodis

Four Friends hundgodis som bland annat erbjuder små smidiga spannmålsfria godisbitar från flera olika proteinkällor. Populära produkter hos oss är Lamb Cube som är små köttkuber av torkat lammkött som fungerar utmärkt som belöningsgodis. Kuberna finns även i andra proteinkällor. FourFriends erbjuder även ett utmärkt spannmålsfritt träningsgodis som både är mjuk och lätt att bryta sönder. FourFriends Training treats finns i flera olika proteinkällor och passar även bra till känsliga eller allergiska hundar.

- Brit Hundgodis

Brit hundgodis finns i en uppsjö av olika sorter. Brit Functional snack är en serie hundgodis med olika proteinkällor och unika funktioner. Brit Functional snack hundgodis finns även speciellt för valpar och i valpgodis.

- Mush hundgodis

När det kommer till torkade hundgodisar så är Mush Vainu väldigt populära bland hundarna. Mush Vainuserien innehåller torkade produkter så som torkad nötlunga, torkade grisöron och torkad tjurmuskel med mera! Vill du kika närmare på vårt utbud av Mush hundgodis och torkat hundgodis så hittar du mer under kategorin naturtugg för hund.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA RÄTT TUGG ELLER HUNDGODIS TILL DIN HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilket typ av tugg eller hundgodis du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta både goda och nyttiga tugg och hundgodis som passar dig och din hund. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta ett riktigt mumsigt tugg eller hundgodis! Hos oss kan du köpa bra, giftfritt och spannmålsfritt tugg och hundgodis, billigt och prisvärt både Online och i butik!

Sortering:
Ozami Älgsticks
22 kr
Slut
RAUH Älgtugg
från 75 kr
Slut
RAUH Levergodis Torkat
49 kr
Slut
RAUH Vomgodis
49 kr
Slut
Simbi's Tuggrulle Pressad Naturell 10-Pack
MULTIPRIS: 2 FÖR 219 KR
RAUH Laxgodis
49 kr
Slut
Whimzees Tandborste
PICK 'N MIX: TAG 5 FÖR 4
från 10 kr
Slut
Ozami Tuggrulle Älg
59 kr
Slut
2pets Dogsnack Rabbit MiniCubes
från 59 kr
Slut
RAUH Nötgodis
49 kr
Slut
Ozami Hästtick
49 kr
Slut
Purina Dentalife Large
från 12 kr
Slut
Dogman Favoritgodis
från 49 kr
Whimzees Stix
PICK 'N MIX: TAG 5 FÖR 4
från 10 kr
Slut
Whimzees Puppy
69 kr
Slut
Purina Dentalife Medium
från 12 kr
Slut
Simbi's Tuggrulle Pressad Vit 10-Pack
MULTIPRIS: 2 FÖR 219 KR
Mush VAINU Grisknorr
109 kr
Slut
RAUH Kalkongodis
49 kr
Slut
Mush VAINU Nötlunga
69 kr
Slut
1 2 ... 6 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr