Start / Katt / Kattleksaker

Kattleksaker för alla katter!

Kattleksaker: Katter och kattungar har ett stort behov av både fysisk och mental stimulans, kattleksaker kan ge din katt stimulans både mentalt och fysiskt beroende på vilken eller vilka leksaker du erbjuder din katt. En stimulerad katt är ofta både en lugnare och mer harmonisk. Med rätt kattleksaker slipper du kanske gnagandet på stolsbenet, soffan, mattkatnen eller någon annat i ditt hushåll. Hos oss hittar du ett stort urval av kattleksaker & leksaker till kattungar tåliga material med kattmynta, matatabi och klassiska kattleksak laser. Alla katter är individer och tycker därför om olika typer av leksaker. 

Underkategorier: Kattaktivering & Laserleksaker - Bollar - Kattmynta & Matatabi - Kattvippor - Möss & Tygleksaker

Läs mer om Kattleksaker

Kort om Kattleksaker

När det kommer till att välja ut de bästa leksakerna till katten så finns det en del att ta hänsyn till. Ålder och storlek på katten och kattungen är en viktig faktor när du väljer kattleksaker, en kattunge har ofta vassa men känsligare tänder och du bör därför unvika alltför hårda leksaker till kattungar och ta hänsyn till att ingen kattleksak håller för speciellt länge för en kattunge som gillar att gnaga med sina vassa kattungetänder.

Storlek och struktur är också viktigt att ta hänsyn till, en mindre katt har inte lika starka käkar eller storlek på bett som en större kattras, därför bör valet av kattleksak till en mindre katt anpassas efter just detta. Både kattungar och vuxna katter har ett behov av både mental och fysisk stimulans. En kattleksak är inte bara en kattleksak utan även ett redskap för att få din katt och kattunge i balans. 

Kanske har du en korg med kattleksaker din katt tröttnat på? Då kan det vara så att din katt behöver mer mental stimulans och kanske en svårare aktiveringsleksak kattpussel att lösa? Aktiveringsleksakerna ger din katt problem att lösa och bör ingå i varje kattägares "leksakskit" mer om aktiveringsleksaker kan du läsa nedan.

Vanliga frågor om kattleksaker

Varför leker katter?
Nästan alla däggdjur leker under tillväxten. Även om katter idag är sällskapsdjur så är katten ursprungligen ett rovdjur och likt andra rovdjur så är leken en viktig del i kattens utveckling för att bli en god jägare och för kattens överlevnad. Att leka innebär både mental och fysisk träning, vilket även ger en känsla av lycka och belöning. Leken håller även katten fysiskt aktiv och på så sätt stärker kattens och kattungens färdigheter och andra viktiga funktioner så som styrka, balans och snabbhet. 

Sätt gränser med katten. Relationen mellan dig och din katt utvecklas också av lek. Vanligtvis leker man mycket med kattungen, men katter i alla åldrar har behov av lek. Det behövs ofta bara korta stunder av lek för att kommunikationen mellan dig och katten skall utvecklas. Så ge dig och din katt tid för lek varje dag. Ibland kan man behöva lära katten att leka på en nivå som inte är för intensiv. Har du t.ex. en katt som tycker om att bitas är det viktigt att lära katten tidigt vart gränsen går. När du upplever att gränsen är nådd avbryter man leken och väntar tills katten har lugnat sig.  Utforska leken med din katt och vad den tycker är kul på en lagom nivå.
 


Tänk på säkerheten
Säkerheten är viktig när det kommer till att leka med sin katt. Katter och framförallt kattungar kan vara ganska klumpiga och oförsiktiga när de leker med kattleksaker, därför har du som ägare ansvar över att ha koll på vad kattungen eller den vuxna katten gör. Katter och kattungar har liksom barn inte lika bra koll på vad som är farligt eller onyttigt att äta eller göra. 

När det kommer till val av kattleksaker är storleken av stor betydelse då en större katt alldeles för lätt kan sätta en för liten kattleksak i halsen.  Gällande kattungar är det en god idé att se till att den inte har tillgång till kattleksaker med lösa delar. Om kattleksaken är på gång att gå sönder är det bättre att ta bort den i förväg än att låta katten få i sig eventuella lösa delar eller innehåll av en kattleksak.


Kattleksaker för kattungar?
När det kommer till val av leksaker till kattunge så bör du testa dig fram vad din katt tycker är kul att leka med. Tänk på att sätta gränser tidigt för oönskat beteénde eller när leken blir för intensiv. Ta då en paus och låt kattungen lugna ner sig innan du fortsätter leken. 

Kattungens tänder är ofta vassa och ömtåligare än den vuxna kattens tänder, tänkt därför på att inte välja alltför hårda kattleksaker. När tandbristningsperioden (vanligtvis mellan tre till nio månaders ålder) är över kommer kattungens käkar att vara tillräckligt starka för gummileksaker, dentalleksaker för katt samt matatabitugg. Varumärket Kong och Trixie är kända för att ha bra och roliga kattleksaker även för kattungar.


Garanti på kattleksaker?
Givetvis gäller fabrikationsgaranti på kattleksaker. Det dock många missar är att garantin inte gäller för en leksak som tuggats sönder av katten eller kattungen. Ingen kattleksak håller för evigt. Det många missar är att just välja en kattleksak som passar din katt och kattens beteende. 


Bästa kattleksaken?
Vi får ofta frågan om vilken kattleksak som är bäst, en fråga som är knepig att svara på. Katter och kattungar är individer, därför föredrar givetvis olika katter olika leksaker. Ett "säkert kort" som bör finnas i alla kattägares leksaslåda är givetvis en laserpekare till katt. Laserpekare för katt hittar du här.

Olika typer av kattleksaker?
Kattleksaker och kattungeleksaker finns det ett mycket stort urval av från många välkända varumärken som Kong, Trixie, Nobby, Beco, Skineez med flera. Nedan kan du läsa lite mer om olika typer av kattleksaker och vad de passar för typ av lekar.


Kattleksak Boll

Bollar kanske är a och o i kittet med kattleksakskittet. Det finns gummibollar, mjuka bollar, tennisbollar, pipbollar, pingisbollar med mera. Vissa är flytande vissa lyser i mörker. Bollar är helt enkelt en klassiker i leksakslådan för katt. När du väljer en boll till din katt eller kattunge så se till att den inte är för liten så katten eller kattungen för att undvika risken att katten sväljer den hel. Bollen engagerar även ofta dig som kattägare då även många katter älskar att apportera, springa och hämta bollar för att låta dig kasta iväg den igen. Kattleksak kattleksak boll

Aktiveringsleksaker katt

Aktiveringsleksaker för katt är roliga kattleksaker som stimulerar katten både mentalt och fysiskt och lämpar sig bättre för inomhusbruk. Aktiversleksaker för katt är ofta uppbygda och designade att ge katten ett eller flera problem att lösa och genom att lösa problemet eller pusslet belönas katten eller kattungen med godis. Har du en kattunge eller oerfaren hund kan det vara en god idé att börja med ett enklare aktiveringsspel. 

Att stimulera både vuxna katter och kattungar mentalt är väldigt viktigt. Genom mental stimulans får du generellt en mer lugn och harmonisk katt. Har du upplevt att hur mycket du än tröttar ut din katt fysiskt så är den fortfarande stissig eller inte riktigt avkopplad? Då kan det vara dags att prova en aktiveringsleksak tillsammans med din katt. Aktiveringslekakerna är en leksak du plockar någon eller några gånger i veckan och leker tillsammans med din katt. Aktiveringsleksaker för katt hittar du här.
 

Pipleksaker & Prasselleksaker för katt

Kattleksaker med pip och prassel bör vara en del av kattens leksakslåda. Även om vi många gånger kan tycka att både pipleksaker och prasselleksaker för katt kan vara jobbiga att höra i längden så fyller de en funktion för kattens stimulans för lek.  Pipleksaker för katt kan även vara kul att för hunden att leka med själv då katten ofta upplever pipljud och prassel som belöning samtidigt som pipleksaken kan trigga vidare lek och jakt. 

Dental- & Tuggleksaker

katter liksom hundar får ofta problem eller tandsten med tiden och detta kan leda till infektioner i tandköttet och till slut tandlossning eller tandsjukdomar. Vissa kattägare borstar tänder på katterna frekvent medan andra tycker att tanborstning är svårt och föredrar hellre ett besök hos veterinären för regelbunden rengöring. För att hålla kattens tänder och munhälsa i gott skick så är det en god idé att ge leksaker utformade för just att hålla kattens tänder i gott skick. Ofta är dessa katt tandborste leksak för katt tillverkade i gummi med små piggar eller mikrofiberleksaker som rengör tänder och tandköttet medan katten gnager och tuggar på det. Helt enkelt en mekanisk tandborstning. Tuggleksaker stimulerar även hunden samtidigt som de också har en mekanisk borstningseffekt. Tugg- och dentalleksaker passar även katter utmärkt.


Kattmynta & Matatabi leksaker för katt

Kattmynta har nog de flesta kattägare hört talas om idag. Kattmynta är en växt som är helt naturlig och något som katter reagerar starkt och positivt på. De flesta kattleksaker är försedda med kattmynta i någon form. Kattmynta kan även "fyllas på" i leksaker i både sprayform och i mald blad form. Vilket kan göra äldre och bortglömda kattleksaker roliga igen. 
Matatabi är det kanske inte lika många som känner till. Matatabi har en liknande effekt som kattmynta och är utmärkt att göra naturliga tuggpinnar av för katt. Dessa matatabileksaker och tuggpinnar för katt är både roliga att leka med för katten och bra för tandhygienen. Matatabi- och kattmynteleksaker för katt hittar du här.


Kattvippor & Kattspön

Kattvippor & kattspön är uppskattade av många katter. Vipporna ger dig en kul aktiv lekstund tillsammans med katten. Vipporna finns i en rad olika material, färger och längder. Vippor passar utmärkt både för inomhus- och utomhuslek med katten. Kattvippor & kattspön hittar du här.

Kattleksak Möss

Möss som leksak är helt klart de mest sålda kattleksakerna hos oss. De flesta katter uppskattar kattmyntefyllda möss för lek och stoj. Kattleksak mus uppmuntrar både till jakt och lek hos både vuxna katter och kattungar. Mössen finns i massor med olika material, strukturer och färger. Vi kan nästan garantera att du kommer att hitta en tygmus din katt kommer att älska!

DIY & Hemgjorda kattleksaker

Att komplettera kattleksakslådan med DIY kattleksaker och hemgjorda kattleksaker kan vara kul för både dig och katten. Tänk på att välja material som inte är farliga på något sätt om katten skulle bita sönder den eller svälja delar av den hemgjorda kattleksaken. Flätor av olika slag är lätta leksaker att göra själv. Använd alltid säkra material och knyt ändarna ordentligt så att katten inte får loss flätan.

Populära kattleksaker
Populära kattleksaker och varumärken hos oss är många av Kongs kattleksaker, Trixies roliga möss och kattvippor samt de klassiska yeowww kattmyntebanan och kattleksake fisk Simbis testpanel av kontorskatter älskar nästan alla Kong kattleksaker!


BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA KATTLEKSAKER TILL KATTEN ELLER KATTUNGEN?

Vet du inte vilken typ av kattleksak eller kattungeleksak du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta roliga kattleksaker en kul och stimulerande lekstund med din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra, tåliga och funktionella kattleksaker Online, billigt och prisvärt! Givetvis erbjuder vi en mängd roliga kattleksaker i vår fysiska butik också!

Sortering:
Dogman Pälsmus
PICK N' MIX: TAG 5 FÖR 4
12,90 kr
Slut
Dogman Boll
PICK N' MIX: TAG 5 FÖR 4
12,90 kr
Slut
Dogman Prasselboll
PICK N' MIX: TAG 5 FÖR 4
12,90 kr
Slut
Dogman Prickig mus
PICK N' MIX: TAG 5 FÖR 4
12,90 kr
Slut
Yeowww Catnip
69 kr
Slut
Dogman Pilboll
PICK N' MIX: TAG 5 FÖR 4
12,90 kr
Slut
Jr Farm Catnip-Marbles
79,90 kr
Slut
Dogman Gallerboll
PICK N' MIX: TAG 5 FÖR 4
12,90 kr
Slut
Dogman Spetspuff
PICK N' MIX: TAG 5 FÖR 4
12,90 kr
Slut
1 2 3 4 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr