Stäng
Start / Katt / Hud & Pälsvård

Hud & Pälsvård för katt

Pälsvård katt: Att vårda kattens päls regelbundet tycker vi är självklart. Oavsett om du har en långhårig eller korthårig katt så vet vi att kattens päls behöver tas om hand om. Här har vi samlat alla pälsvårdsverktyg du kan tänkas behöva för din katt oavsett om den är korthårig eller långhårig. Allt från kardor, kammar, kattschampon, kattbalsam och trimverktyg för katt.

Underkategorier: Badtillbehör - Kattbalsam - Kattschampo - Kattkammar - Kattkardor & Borstar - Saxar - Styling - Trim & Maskin. 

Läs mer om Pälsvård för katt

Kort om pälsvård för katt 

De flesta katter klarar av att sköta pälsvården på egen hand så länge du hjälper till med en kattkarda eller borste några gånger i veckan och mer frekvent under fällperioder. Det är viktigt att inte använda humanprodukter, såpa eller diskmedel vid schamponering av katten då detta kan förvärra problem så mjäll, fet päls med mera. 


Att tänka på när du tar hand om kattens päls


Vårda kattens päls förebyggande

Regelbunden pälsvård bidrar inte bara till att hålla kattens päls i gott skick utan kommer också minska uppkomsten av hårbollar oavsett om du har en korthårig eller långhårig katt. Många katter uppskattar även när du tar hand om pälsen. 

 

Pälsvård för katt vid fällperioder 

Upplever du att katten fäller ovanligt mycket just nu? Då kanske det är så att katten är inne i en fällperiod, vanligtvis har katter två perioder per år då den fäller mer än vanligt. Fällperioderna för katter brukar normalt vara runt mars/tidig vår och runt augusti/tidig höst även om det kan vara individuellt. Under dessa perioder kan även katten vara mjällig och förekomsten av hårbollar mer frekvent. 

Att ta hand om pälsen kan både underlätta och förkorta dessa perioder av fällning. Regelbunden användning av karda kommer att göra kattens päls både renare och friskare. Framförallt under fällperioderna rekommenderar vi användning av en riktigt bra karda, typ FURminator eller en pälshandske som underlättar borttagning av döda hårstrån. Kosttillskott och kattmat kan även ha en stor positiv inverkan på mängden päls och mjällighet i kattens päls under dessa perioder. Prova gärna B-vitamintillskott, omega-3 eller ett torrfoder för hud & päls för katten.

 

Pälsvård för långhåriga katter.

Långhåriga katter behöver en mer regelbunden pälsvård för att hållas i gott skick. Borstning, användning av karda eller att klippa pälsen tillhör inte ovanligheterna för långhåriga katter. Vid utebliven pälsvård hos långhåriga katter är det stor risk för att katten får hårbollar som i värsta fall kan fastna i mag- och tarmkanal och orsaka akuta problem. Därför tycker vi att det är viktigt att gärna flera gånger i veckan borsta din långhåriga katts päls för att undvika hårbollar och tovor som kan ge katten smärta. För att effektivt borsta långhåriga katters päls rekommenderar vi en något styvare borste med längre piggar som även kommer ner på djupet. Avsluta gärna med en pälshandske för att få bort eventuellt döda hårstrån. 

 

Pälsvård för korthåriga katter.

Korthåriga katter kanske inte kräver fullt lika mycket pälsvård som långhåriga. Vi rekommenderar ändå att ta hand om din korthåriga katts päls regelbundet för att undvika uppkomsten av hårbollar eller andra hud & pälsproblem. Korthåriga katters päls borstas enkelt med en gummiborste, pälshandske eller karda liksom kan kammas med en kortare metallkam. Katten upplever ofta borstande som massage, vilket ofta både uppskattas och stärker ditt band med katten.

 

Vanliga frågor om Pälsvård för katt

Min katts päls är glanslös, vad beror det på?
Om du upplever att din katts päls har blivit glanslös plötsligt så kan det bero på flera olika saker. Nedan går vi igenom flera vanliga orsaker till att kattens päls tappar sin lyster och glans.

Vanliga orsaker till att katten har torr och glanslös päls
 • Katten har ont och klarar inte att tvätta sig själv.
 • Du ger katten fel foder.
 • Katten är stressad.
 • Fällperiod.
 • Utebliven pälsvård.
 • Övervikt.

 
Min katt fäller mycket päls, vad beror det på? Om du upplever att din katt fäller ovanligt mycket päls så kan det bero på flera saker. Först och främst så brukar katter fälla mer under två perioder per år. Ofta upplevs kattens päls även glanslös under perioder när katten fäller mycket. Nedan går vi igenom vanliga orsaker till att katten fäller mycket.

Vanliga orsaker till att katten fäller mycket:
 • Stress.
 • Fällperiod / vanligtvis två gånger per år. vår/höst.
 • Fel foder.
 • Övervikt.
 • Utebliven pälsvård.


 

Behöver du hjälp att välja prylarna till katten eller kattungens pälsvård?

Vet du inte vilket kam, karda, borste eller schampo du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt pälsvårdsprodukter till din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du pälsvårdsverktygen för katt billigt med snabb leverans både i butik & online.

Sortering:
K9 Schampo Aloe Vera
K9
från 149 kr
K9 Balsam Aloe Vera
K9
från 149 kr
K9 Nano Mist Spraybalsam
K9
från 149 kr
Andis AGCB 2 speed
1 985 kr
Slut
Espree Blueberry Schampo
från 149 kr
Douxo S3 Calm Schampo
från 189 kr
Slut
Douxo S3 Calm Mousse
289 kr
Slut
Douxo S3 Seb Mousse
259 kr
Slut
Ozami Sax Effilering Enkel
149,90 kr
Slut
Ozami Sax Rak
109 kr
Slut
1 2 3 4 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr