Stäng
Start / Hund / Hundens Apotek / Tand- & Munvård

Hundtandkräm, Hundtandborstar & Tandskrapor

Hundtandkräm, Hundtandborste & Tandskrapor: Ta hand om din hunds tänder! - Hundens liksom människors tänder behöver tas om hand om för ett långt och hälsosamt liv. Hos oss hittar du allt från vårdande kosttillskott för tänderna, tandkrämer, tandborstar och tandskrapor för hund. Läs gärna vår guide om hur du tar hand om hundens tänder och munhygien.

Läs mer om Hundtandkräm & Hundtandskrapor

Kort om hundars mun- & tandhälsa

Precis som våra egna tänder är hunden ständer och munhälsa vital för hundens överlevnad. Därför är det viktigt att ta hand om hundens tänder genom att borsta dem med hundtandkräm och tandborste avsedd för hundar för att förebygga uppkomsten av plack och tandsten. Tandsten kan orsaka inflammationer och infektioner i både tandkött och tänder hos hund som kan innebära smärta vid tuggande och generellt sänka livskvaliten. Detta kan vi enkelt förebygga genom att utfodra hunden med rätt kost samt vårda hundens tänder med tuggben och tandborstning.

 

Olika typer av tandvårdsprodukter för hund


Hundtandborstar

Hundtandborstar kommer i många olika former och typer. Allt från smidiga fingertandborstar till mikrofiberdukar och vanliga tandborstar. Det viktigaste att tänka på vid val av tandborste är att anpassa storleken på huvudet så att du kommer åt överallt i hundens mun. Vissa föredrar att använda fingertandborstar och andra traditionella hundtandborstar. För en effektiv tandborstning på din hund rekommenderar vi Petosans dubbeltandborste som gör det riktigt enkelt att borsta snabbt och effektivt.

 

Hundtandkräm

När du borstar din hunds eller valps tänder så är det givetvis också viktigt att använda sig av en bra hundtandkräm. I vårt sortiment hittar du flera olika typer av hundtandkrämer. Nedan går vi igenom olika typer av hundtandkram och hur de fungerar.

Enzymbaserade hundtandkrämer:
Bland enzymbaserade hundtandkrämer är Aptus Bucadog kanske den mest välkända. Aptus Bucadog och TropiClean Oral Gel fungerar genom en aktiv enzym som fäster på hunden tänder och löser upp plack och hämmar bakterierna som ge ruppkomst till dålig andedräkt. De enzymbaserade hundtandkrämerna smakar oftast dessutom riktigt smarrigt!

 

Smaksatta hundtandkrämer:
En smaksatt hundtandkräm underlättar tandborstningen avsevärt när du borstar din hunds tänder. Inte bara smakar den gott utan ger också en friskare andedräkt och rengör ordentligt. Hos oss hittar du hundtandkrämer smaksatta med bland annat lever och kött.

 

Kosttillskott för en bättre munhälsa hos hund

I förebyggande syfte kan även kosttillskott används så som Proden PlaqueOff eller Svenska Djurapotekets Antiplack. Dessa kosttillskott är bevisade att effektivt påverka och avlägsna munbakterier så att tandstenen blir porös, lossnar av sig själv eller vid tandborstning. Kosttillskoten för tandhälsan är utmärkt att använda i förebyggande syfte.

 

Tandskrapor för hund

Oavsett hur bra vi tar hand om våra hundars tänder så brukar tandsten bli ett problem med åldern. Även mindre hundar har en större tendens till att få mycket tandsten. Du behöver inte alltid gå till veterinären för att skrapa tandsten på din hund. Många gånger går det utmärkt att skrapa tandens hemma i lugn och ro. Hos oss hittar du tandskrapor för både höger- och vänsterhänta liksom grövre, dubbla och fina tandskrapor. Välj en tandskrapa som passar dig.

Vanliga frågor om att hundars mun- & tandhälsa.

Behöver jag borsta hundens tänder? Vi rekommenderar att alltid borsta hundens tänden med jämna mellanrum, gör det till en kul aktivitet. Oavsett om du ger ett toppenfoder och kombinerar detta med bra tuggben för hund så bör du borsta hundens tänder. Framförallt mindre hundar brukar få problem med tänderna. 


Hur borstar jag hundens tänder? Att borsta hundens tänder är enkelt! 

1: Använd en tandborste avsedd för hund eller mjuk fingertandborste om hunden är ovan.

2: Tandkräm är inte alltid nödvändigt men ofta är tandkrämen för hund smaksatt med t.ex. lever som gör att hunden tycker det är mumsigt att borsta änderna - vilkert underlättar hundtandborstningen.

3: Börja borsta tänderna längst fram för att succesivt gå längre bak. 

4: Borsta hundens tänder regelbundet så kommer tandborstningen gå fort och enkelt i framtiden.


Kan jag använda vanlig tandkräm på min hund? Vanlig människotandkräm ska inte användas på hund då i stort sett alla tandkrämer för oss människor innehåller flour. Flour är inget en hund bör få i sig. Då är det bättre att du borstar utan tandkräm.

Vad är enzymtandkräm för hund? Enzymbaserade hundtandkrämer är en tandkräm avsedd för hund med aktiva enzymer som du enkelt smetar på hundens tänder. Den enzymbaserade hundtandkrämen löser sedan effektivt upp tandsten och plack som sedan blir lättare att avlägsna.

Vilken hundtandborste är bäst? Vilken hundtandborste som är bäst beror helt på hur du vill borsta din hunds tänder och storlek på din hund. Större hundar är ofta lätta att borsta tänderna på då du kommer åt överallt. Ska du borsta tänderna på en mindre hund är det viktigt att du väljer en hundtandborste med ett litet huvud så du kommer åt överallt.

 

Behöver du hjälp att välja rätt hundtandborste & tandkräm till din hund eller valp?

Vet du inte vilken typ av hundtandkräm eller hundtandborste du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt typ av tandvårdsprodukt efter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! I vårt sortiment hittar du hundtandborstar, hundtandkrämer och tandskrapor från välkända varumärken så som Petosan, Tropiclean, Gibbon, Aptus och Trixie. Köp billigt i butik eller online med hemleverans.


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr