Start / Katt / Koppel, Halsband & Sele / Katthalsband

Katthalsband

Katthalsband: Hos oss hittar du mängder av olika katthalsband i olika storlekar, material och färger! Vare sig du söker ett snyggt läderhalsband, katthalsband med strass eller ett katthalsband med reflex eller katthalsband med namn och Katthalsband med GPS. Så tror vi att du kommer att hitta något som passar dig och din kat. Vårt sortiment förändras och förbättras ständigt, hos oss hittar du katthalsband av alla olika typer. Nedan kan du förfina ditt urval utefter färg, storlek och om du önskar reflexer och andra viktiga egenskaper.

Läs mer om katthalsband

Katthalsband i korthet

När det kommer till att välja ett katthalsband eller kattungehalsband så finns det en del saker att tänka på, nedan har vi listat de vanligaste frågorna vi får om katthalsband. Vi hoppas att detta kan göra ditt val av katthalsband och kattungehalsband lättare. Har du fler frågor är du självklart varmt välkommen att höra av dig till oss!

Att tänka på vid köp av katthalsband

Nedan har vi samlat de viktigaste att tänka på vid köp av katthalsband. Givetvis är behoven olika beroende på storlek på katt, om du behöver reflex, plats för att skriva telefonnummer och så vidare. Tänk på att köpa ett katthalsband utan snabbspänne om du t.ex. har en kattlucka med magnet. Många magnetnycklar kan inte träs över snabbspännet utan då rekommenderar vi att du köper ett katthalsband med glidmetallspänne. 

 

Storlek på katthalsband

Att välja rätt storlek på katthalsbandet är givetvis viktigt. De flesta katthalsband har stor justerbarhet och kan anpassas nästan hur mycket som helst. Vi rekommenderar att du spänner katthalsbandet så pass mycket att du får in ca ett finger mellan kattens hals och katthalsbandet. Många gånger ramlar katthalsbandet av på grund av feljusterad storlek.

Katthalsband säkerhetsspänne

Att katthalsbandet har ett säkerhetsspänne i form av resårband, click safe eller något annat liknande system är väldigt viktigt. Om olyckan skulle vara framme och katten fastnar i något så är det väldigt viktigt att katthalsbandets säkerhetsfunktion utlöser och att katten kommer ur halsbandet.

Katthalsband reflex - Synlighet & Reflexer

Reflexer och synlighet är superviktigt när det kommer till valet av katthalsband, vi rekommenderar att du alltid väljer ett katthalsband med reflex. Tänk på att reflexer likt allt annat åldras och får sämre funktion med tiden, liksom försämrad funktion om det är smutsigt. Vi rekommenderar att du byter reflexhalsbandet till katten med jämna mellanrum (i alla fall var 24:e månad) beroende på slitage.


Katthalsband med Bjällra

Nästan alla katthalsband har bjällor som förhindrar eller försvårar kattens jagande. För dig som helst inte vill att katten kommer in med sina jakttrofeer så rekommenderar vi att du låter bjällran sitta kvar på katthalsbandet. Skulle du vilja ta bort bjällran så är det lätt gjort.


Katthalsband med namn

Att katter springer bort är inte så ovanligt som man kan tro. Även om din katt är chipmärkt eller tatuerad så är det en lång process för att hitta ägaren till upphittade katter. Då är ett katthalsband med namn eller namnhalsband, id-tub eller graverad namnbricka till katten en enkel och smart lösning för att kunna skriva namn och telefonnummer till ägaren och på å sätt förkortas och förenklas upphittande av bortsprunga katter. Söker du graverade namnbrickor för katt så hittar du det här. Oavsett om du köper ett katthalsband med namn eller inte så föreslår vi att du alltid skriver telefonnummer på insidan av katthalsbandet med en vattenfast penna. På så sätt kan du vara tryggare och vet att om din katt springer bort och blir upphittad så är du bara ett telefonsamtal bort.

Katthalsband GPS

Katthalsband med GPS är katthalsband med en liten gps-sändare. Denna GPSsändare kopplas ihop med en app till din telefon där du kan få live uppdateringar på vart din katt befinner sig eller ställa in Geo-fencing så att du får en notifikation när din katt går utanför förutbestämt område. På så sätt blir katten alltid lätt att hitta och ger dig en trygghet. 

 

Vanliga frågor om katthalsband

katthalsband eller kattsele?
Katthalsband eller kattsele? Har du tänk att gå promenader med din katt så rekommenderar vi att du använder en kattsele då i stort sett alla katthalsband har säkerhetsfunktionen som gör att katthalsbandet "utlöser" om det blir drag i halsbandet. Kattselar hittar du här. Varför sitter det en bjällra på katthalsbanden?
Bjällran på katthalsbanden är framtagna för att försvåra kattens jagande och framförallt för att skona vildfåglar. Bjällran gör det helt enkelt lättare för kattens naturliga bytesdjur att upptäcka en jagande katt. Bjällrorna är lätta att ta bort från katthalsbandet om du inte vill ha bjällran kvar. Vill du att vi tar bort bjällran åt dig så kan vi givetvis göra detta. Lämna ett meddelande i kassan så fixar vi det!


Hur fungerar säkerhetsspännen på katthalsband?
Det finns flera olika varianter på säkerhetsspännen på katthalsbanden. Nedan går vi igenom varianterna och deras för- och nackdelar.

Katthalsband med Resår

Resårets funktion är att expandera om katten fastnar i något och på så sätt kan katten komma ur halsbandet om olyckan skulle vara framme. Resårvarianten är oftast använd på katthalsband med metallglidfäste eller klassiska metallfästen.

Katthalsband med Cat safe - snabbfäste

Det finns flera olika varianter av snabbfästen på katthalsband men alla har samma funktion. Snabbfästet eller Cat safe som det också ofta benämns löser ut vid ett visst moment eller drag och förhindrar på så sätt katten att strypas om katten fastnar i något.

Kan man gå promenader med katthalsband?
Om du ska ta med katten ut på en promenad så fungerar inte vanliga katthalsband, utan då rekommenderar vi att du använder en kattsele. Kattselar hittar du här.

Katthalsband GPS? Katthalsband GPS är smarta katthalsband som tillåter dig att följa din katts utomhusvistelse. Du kan också ställa in Geofencing på GPS-halsbandet för katt. På så sätt får du en notifikation så snart din katt lämnar det förutbestämda området och också är lättare att hitta om katten skulle springa bort.. 
 
Bästa katthalsbandet?
Vilket katthalsband som är bäst är svårt att svara på och beror om du har en vuxen katt, kattunge, vilket typ av spänne du föredrar och om du tycker att reflex är nödvändigt. 
 
Populära katthalsband
Våra mest populära katthalsband är modeller idag är Dogmans Katthalsband med namn, med reflex och snabbfästen samt Trixies snygga kattungehalsband med reflex. Liksom de snygga katthalsband läder från Limex

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA KATTHALSBAND TILL DIN KATT?

Vet du inte vilken typ av katthalsband eller vilken storlek du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta ett katthalsband som har de funktioner och egenskaper som passar dig och din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut ett katthalsband! Hos oss kan du köpa bra, snygga, coola och balla katthalsband och katthalsband, billigt och prisvärt både Online och i butik!

Sortering:

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr