Start / Hund / Hundmat / Färskfoder

Fryst Färskfoder Hund & BARF

B.A.R.F & Färskfoder hund: Färskt hundfoder kommer ofta i fryst format och kallas ibland för BARF. BARF står för Biologically Appropriate Raw Food (Biologiskt Anpassad Rå Föda) och kan jämföras lite med människans stenålderskost. BARF innebär att din hund serveras naturlig kost i form av ben, kött, inälvor, frukt, grönsaker, ägg- och mjölkprodukter. Hos oss kan du välja mellan flera populära märken så som Mush, Nordic Hundfoder, Pondus och Vom og Hundemat. Besök vår fysiska butik eller köp online och hämta ut i vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om färskfoder för hund

Kort om färskfoder för hund

Färskfoder är något som vuxit i populäritet senare år och anses ofta vara närmare hundens ursprungliga näringinstag och kost jämfört med andra alternativ. Färskfoder för hund kan vara bökigt för den oerfarne att börja med men kan också göra underverk för hundars hälsa. Färskfoder är dessutom i stort sett alltid spannmålsfria, fria från tillsatser samt från Svenskt eller Nordiskt ursprung - vilket gör innehållet tryggt och säkert.

Fördelar med BARF & Färskfoder

 • Inga tillsatta färgämnen, konserveringsmedel eller andra onaturliga ämnen
 • Alla nyttiga näringsämnen och enzymer bevaras i sin naturliga form eftersom fodret inte hettas upp vid tillagningen
 • 100% spannmålsfritt
 • Aptitlig doft och hög smaklighet
 • Bättre tarmfunktion och mindre avföring
 • Fodret ger mer energi

Vi erbjuder idag följande varumärken av färskfoder i vår fysiska butik.

Nordic Hundfoder är ett svensktillverkat prisvärt alternativ när det kommer till färskfoder för hund, ingredienserna är av svenskt ursprung. Nordic färskfoder erbjuds både i spannmålsfria alternativ liksom med ångkok havre. Ett tryggt och säkert val.

Vom og Hundemat är ett Norskt alternativ på färskfoder till hund. Vom erbjuder flertalet proteinkällor liksom spannmålsfria alternativ. Du kan dessutom välja att köpa helfoder eller halvfoder för komplettering till torrfoder.

Mush hundmat är ett Finsktillverkat färskfoder för hund som erbjuder kompletta helfoder som är enkla att hantera liksom ett utmärkt B.A.R.F sortiment för dig som vill B.A.R.F.A. Alla ingredienser tas från lokala gårdar och håller mycket hög kvalitet.

Pondus färskfoder är vårt nyaste tillskott i fäskfoderfrysarna. Svensktillverkat helfoder med ett stor urval både för känsliga hundar och normalaktiva. Ingredienserna är av Svenskt ursprung med korta transporter.

 

Kan min hund äta bara färskt foder?

Vissa foder, som Mush Vaisto, är helfoder och ger din hund alla de näringsämnen den behöver. Andra fäskfoder och märken finns som kompletteringsfoder och ska antingen blandas ut med kosttillskott eller kompletteras med andra typer av foder. 

Vill du övergå till färskfoder, börja "Barfa", är det bra att konsultera oss innan. Övergången mellan foder påverkar ofta hundens mage, initialt kan den bli lös eller hård, men det brukar stabilisera sig på några dagar. Stressa inte med övergången utan arbeta tillsammans med din hund. 

 

Färksfoder Hund & B.A.R.F vid specifika behov

Färskfoder hund känslig mage

I vårt sortiment erbjuder vi flera frysta färskfoder för hundar med känslig mage. I stort sett så är alla färskfoder i vårt sortiment bra ur känslig mage synpunkt för hundar. Däremot har vi vissa produkter som är extra bra för hundar som har känslig mage, där du vill utfodra med färskfoder. Mush Vaisto Grön t.ex. är ett färskfoder som lämpar sig mycket bra för känslig mage. Även Nordic Special +, samt Pondus Mild har mycket bra egenskaper och är lämpliga för hundar med känslig mage.

 

Färskfoder hund allergi

Allergier kan uppstå av många olika anledningar, sällan visar sig en allergi ensamt utan allergier syns oftast när immunförsvaret är försvagat eller flera allergier pågår samtidigt. Att ge hunden färskfoder vid allergi kan vara ett bra sätt att utesluta t.ex. foderallgier. Det absolut viktigaste vid allergier hos hund som du misstänker komma från födointag är att eliminera allt "extra" du ger utöver det nödvändigaste, dvs färskfodret i detta fall. Gör detta under en period om minst 4-6 veckor för att se resultat. Vet du att din hund är allergisk mot ett specifikt ämne så tror vi att du enkelt kan hitta något som passar dig och din hund i vårt sortiment av BARF allergi hund & färskfoder för hund.Vanliga frågor om B.A.R.F & Färskfoder för hund

Hund hård i magen av färskfoder?

Hund hård i magen av färskfoder?

Hunden blir hård i magen av färskfoder? Det är inte ovanligt att hunden blir hård i magen (eller lös) vid byte av foder. Framförallt så är det viktigt att övergå succesivt till något nytt. Det kan finnas många orsaker till att hundar blir hårda i magen. Vanligtvis är det så enkelt som att hunden får i sig för lite vatten. Vilket så klart är ett vanligare problem på sommaren. Det är dock ovanligt att hundar blir hårda i magen av att specifikt äta färskfoder.


Vad kan man då göra om hunden är hård i magen?

Först och främst så säkerställer du att hunden får i sig ordentligt med vatten. Därefter kan det vara en god idé att utfodra med ett färskfoder som då innehåller en större mängd vätska jämfört med torrt foder. Om du är säker på att hunden får i sig rätt mängd med vatten och du ändå upplever att hunden är fortsatt hård i magen så kan det vara så att du bör utfodra med ett färskfoder som innehåller mindre mängd ben eller helt enkelt övergå till ett benfritt färskfoder för hund.Färskfoder bäst i test?

Vilket färskfoder till hund är bäst?

Vi får ofta frågan om vilket färskfoder som är det bästa eller vilket som är ett bra BARF-foder för hund. En fråga som inte på något sätt kan generera ett kort svar. Skulle du få ett kort svar när du ställer denna fråga så får du troligen inte ett ärligt svar eller ett bra svar.

För att reda ut vilket färskfoder som är det bästa för dig och din hund så behöver vi ställa en del frågor. Utefter svaren på dessa frågor nedan så tror vi att du på egen hand kan komma fram till vilket färskfoder som är bäst för dig och din hund. Har du fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss, så hjälper vi självklart till!

ATT FUNDERA PÅ VID VAL AV FÄRSKFODER FÖR HUND

Ålder på din hund
Hur gammal din hund har stor betydelse vid valet av färskfoder, har du en valp bör du först och främst utgå från din valps behov som skiljer sig från vuxna och seniora hundar och därför välja ett färskfoder för hund som är anpassat efter valpars behov. 


Storlek & Vikt på hunden (vuxenvikt)
Hundens vuxenvikt har stor betydelse vid val av färskfoder också. Små hundar har helt andra näringsbehov och ofta högre ämnesomsättning än medelstora och stora hundar. Liksom att små hundar generellt når vuxen ålder snabbare än en större ras. T.ex. en Yorkshire Terrier valp räknas generellt som vuxen redan vid 10 månaders ålder medan en Grand danois inte räknas som vuxen före 24 månaders ålder. 


Färskfoder vid känslig mage, allergier & andra känsligheter? 
Har din hund eller valp några kända allergier eller känslig mot någon specifik ingrediens eller protein? I så fall ska du ta hänsyn till detta vid valet av färskfoder  och i största möjliga mån utesluta detta ur hundens diet. Hos oss hittar du ett stort urval av färskfoder för hund med olika proteinkällor, kycklingfria eller monoproteiner.

Speciella behov - individanpassat färskfoder?
Har du en hårt arbetande hund eller en hund som är kastrerad, steriliserad eller tenderar till övervikt. Oavsett behov så ska detta också tas hänsyn till vid valet av  färskfoder till hunden. En hårt arbetande hund har helt andra näringsbehov kontra en hund med tendens till övervikt eller en äldre hund som kanske är mindre rörlig.


Svensktillverkade färskfoder för hund 
Är det viktigt för dig att färskfodret du väljer är Svensktillverkat? Då har vi ett par alternativ att erbjuda - Hos oss hittar du bland annat Pondus färskfoder som är ett svensktillverkat färskfoder för hund med svenska ingredienser. Likaså erbjuder Nordic Hundfoder ett umärkt svenskttillverkat färskfoder som finns tillgängligt både som spannmålsfritt och med ångkokt korn.


Spannmålsfritt färskfoder för hund?
Är det viktigt för dig att färskfodret är spannmålsfritt? Många frågar idag efter spannmålsfria alternativ, vilket det finns en uppsjö av. De flesta alternativen när det kommer till färskfoder är i dag spannmålsfria.Färskfoder hund bakterier Det florerar både studier och rykten där det finns statistisk signifikans att färskfoder innehåller mer bakterier. Bland annat E-coli med flera. Det som inte framgår enkelt att läsa i studien är att fäskfodrena som är testade inte är av svenskt ursprung och inte har svenska ingredienser. I Sverige har vi generellt väldigt strikta krav på hur kedjan från kött till färdig produkt skall vara. Hos de varumärken vi har valt att arbeta med så arbetar det med en "Sluten kylkedja" bland annat som innebär att ingredienern alltid är under strikt kontroll när det kommer till temperatur. Likaså förekommer dessa bakterier i mycket mindre omfattning i svenskt kött jämfört med andra Europeiska länder så som Danmark och Tyskland med flera. Därför har vi valt att uteslutande erbjuda Färskfoder för hund av nordiskt ursprung med låg användning av antibiotika m.m.


Vad är B.A.R.F?

Vad är BARF?

B.A.R.F Står för Biologiskt anpassad rå föda och är precis vad det låter som. Den kost som hundar naturligt skulle äta i det vilda. I dag finns det även flera hundfoder i torr form som efterliknar BARF-kost om du vill utfodra enligt BARF-konceptet utan att behöva hantera färsk- och frysfoder.
 

FÖRDELAR MED BARF 

 • Naturligt hundfoder som stärker och stödjer hundens immunförsvar.
 • Mindre benägna att bli sjuka.
 • Råkost stärker brosk, senor & leder.
 • Hundarna får ofta mindre tandsten.
 • Inga tillsatser.
 • Du har 100% kontroll på vad din hund får i sig.

NACKDELAR MED BARF

 • Svårare att hantera.
 • Kräver generellt stora frysutrymmen.
 • Kan vara svårt att se till att hunden får i sig allt den behöver.
 • Tar mer tid.

Oavsett om du väljer att utfodra din hund med en BARF-kost så försök att inte mixa för mycket med torrfoder. Enligt nyare studier så finns det risk för att balansen i magen och pH-värdena hos hundar kan sättas ur spel vid fel förhållande av torrfoder kontra färsk eller barffoder.

Har du vant in din hund vid BARF-kost så bör du hålla BARF-utfodringen över 70-75% per dag i och med att magsyran hos hunden har anpassats till att bryta ner och smälta råkost. Blandar du då in för mycket torrfoder så riskerar det surare pH-värdet i magen att ge irritationer och kan leda till magkatarr. 

Samma gäller även åt andra hållet, om din hund utfodras till störst del med torrfoder så anpassas magsyran i magsäcken efter detta. Vilket leder till att det blir svårare för hunden att ta till vara på all näring i en BARF-utfodring. 

En korrekt BARF-utfodring består generellt av 70-80% kött, 10-15% ätbara ben och ca 10% inälvor.

 

Fryst foder säljs endast i vår butik i Sickla Köpkvarter, Nacka. - Beställ gärna online & hämta i butik.

Behöver du hjälp att välja ut ett passande färskfoder eller B.A.R.F-foder till din hund eller valp?

Då är du givetvis varmt välkommen in till oss. Vi hjälper dig att hitta rätt färskfoder för din hund och din hunds behov. Hos oss kan du köpa färskfoder och barffoder från välkända varumärken. Köp smidigt online och hämta i butiken när det passar dig! Varmt välkommen in till oss i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm!

Sortering:
Nordic Hundfoder Spannmålsfri Korv
från 41,90 kr
Slut
Pondus Mild Korv
27 kr
Slut
Mush B.A.R.F. Basic® Kycklinghjärta hel
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Pondus Junior Korv
25 kr
Slut
Pondus 3xP Småblock
179 kr
Slut
Pondus 3xP Korv
25 kr
Slut
Pondus NGL Korv
25 kr
Slut
Pondus Junior Småblock
179 kr
Slut
Mush B.A.R.F. Basic® Gris-Nöt Korv 500 g
PICK'N MIX: 10% RABATT >10ST
Pondus Original Korv
25 kr
Slut
Pondus NGK Korv
25 kr
Slut
Mush B.A.R.F. Basic® Kyckling muskelmage
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush Vaisto® WILD (Ren-Lamm-Älg) 3 kg
OBS! LEVERERAS MED NÖT I STÄLLET FÖR ÄLG FÖR TILLFÄLLET
Mush B.A.R.F. Basic® Lax
PICK'N MIX: 10% RABATT >10ST
24,50 kr
Slut
Nordic Hundfoder Bas Fryst platta 15 kg
BESTÄLLNINGSVARA
Vom Og Hundemat Organic Kalkon köttbullar
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush B.A.R.F. Basic® Nötvom korv
PICK'N MIX: 10% RABATT >10ST
Vom Og Hundemat Active Helfoder Big Pack 2,5 kg
PICK'N MIX: 10% RABATT >3ST
Vom Og Hundemat Taste Anka Korv
PICK'N MIX: 10% RABATT >10ST
Mush B.A.R.F. Basic® Kyckling utan ben Köttbullar
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush B.A.R.F. Basic® Grönsaker
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush HELLÄ Nöt
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
99 kr
Slut
Nordic Hundfoder Special + i klump 15 kg
BESTÄLLNINGSVARA
Mush B.A.R.F. Basic® Gris-nöt Köttbullar
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
Mush B.A.R.F. Basic® Kycklingorgan Köttbullar
PICK'N MIX: 10% RABATT >5ST
1 2 3 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr