Stäng
Start / Hund / Träning & Bruks / Munkorgar

Munkorg för hund

I Sverige är det inte lag på att ha en munkorg på sin hund när man vistas på allmänna platser. Men munkorgen fyller så många andra syften än att skydda mot oavsiktliga bett. Letar du efter en munkorg till din hund? Då har du hittat rätt. Nedan kan du läsa mer om olika typer av munkorgar och vad de passar till för tillfällen.

Läs mer om Munkorgar till hund


Munkorgar för hund i korthet

Munkorg är en anordning som används för att förhindra hundar från att bita generellt. Munkorgen kan används som säkerhetsutrustning vid t.ex. veterinärbesök, pälsvård, kloklippning eller att förhindra att skadade hundar gnager eller biter vid drabbat område.

Det finns munkorgar för olika ändamål. Mer om dessa kan du läsa nedan. En hund måste dock alltid kunna öppna munnen för att reglera sin kroppstemperatur med tungan annars kan den i värsta fall avlida av överhettning.

Munkorgar kan kräva tillvänjning då många hundar upplever det obehagligt. Är din hund inte van vid att använda en munkorg kan det med fördel vara bra att vänja in den sakta genom att använda munkorg korta stunder för att sedan utöka till längre perioder.

För att munkorgen ska vara så behaglig som möjligt för hunden att bära bör du prova ut en storlek och modell på munkorg som passar din hund ordentligt. 

Munkorgar kan även användas för att träna och testa skyddshundar samt tjänstehundar. Dessa munkorgar skiljer sig dock markant från "vanliga" munkorgar för hund.

Att vänja hunden vid munkorg

Att vänja hunden i god tid före du behöver använda munkorgen. Börja med att hunden försiktigt får undersöka munkorgen på egen hand. Lägg gärna sedan hundgodis i munkorgen som hunden får äta upp. Låt sedan hunden bekanta sig med munkorgen ett par gånger innan du försöker sätta på den. Det är väldigt viktigt att du ser till att hunden associerar munkorgen med något positivt eller neutralt. 

Om hunden har svårt att vänja sig vid munkorg så kan ovanstående upprepas tills dess att hunden accepterar att bära munkorg. Använd gärna hundgodis som motivation för detta.  Olika typer av munkorgar


Olika modeller av munkorgar för hund

Munkorgar för hund finns det en uppsjö av. Nedan går vi igenom de vanligaste användningsområdena och modeller.

 

Bästa munkorgen för hund?

Vilken munkorg som är bäst beror helt på hur du vill använda munkorgen och vad den ska skydda. Har du en hund som äter allt den kan få tag på under promenaden kan en munkorg mot förgiftning vara att föredra. Däremot är det vid kloklippning, veterinärbesök och för att förhindra att hunden biter dig eller någon annan så är en hårdplastmunkorg att föredra. Så att säga att en munkorg är bäst går inte, utan detta beror helt på vilken situation du har tänkt att använda munkorgen.

Munkorg till hund som äter allt?

Har du en hund som äter allt? Vissa hundar tenderar till att vilja äta allt hunden kommer över på marken under promenaden. Vill då skydda din hund från att få i sig skadliga eller kanske till och med giftiga saker eller plast? Då kan en munkorg mot förgiftning vara att föredra.

Dessa munkorgar är tillverkade på ett sätt som tillåter hunden att kunna öppna munnen utan att få möjligheten att äta eller få i sig skadliga saker som kan finnas under promenaden. Dessa munkorgar är ofta mjuka och behagliga för hunden att bära även om det kan behövas en del tillvänjning för hunden att bli helt bekväm i detta. Dessa munkorgar finns i flera storlekar och prova noggrant ut storleken så hunden inte kan få av munkorgen själv.

 

Munkorg till valpar

Munkorg kan vara bra att vänja hunden vid tidigt om du är rädd för att ev. bli biten underkloklippning eller om valpen får i sig eller äter skadliga eller giftiga saker. Tänk på att vänja valpen vid att använda munkorg korta perioder till att börja med. Anpassa valet av munkorg utefter behov.
  

Munkorg till liten hund

Munkorgar finns i storlekar passandes de flesta hundar, även små hundar. Vi hjälper dig gärna att prova ut en munkorg för små hundar. De flesta av de munkorgar vi säljer passar utmärkt även till små hundar.

Behöver du hjälp att prova ut en munkorg för din hund?

Vet du inte vilken munkorg som passar dig och din hund? Lugn, vi hjälper dig! Du är varmt välkommen att höra av dig till oss men vi gillar också besök, så varför inte titta in i vår butik i Stockholm, Sickla? Hos oss kan du köpa munkorg till din hund, prisvärt både online & i butik.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr