Start / Hund / Hundbur & Transport / Canvasburar

Canvasbur hund & hundbur tyg

Canvasbur hund & hundbur tyg: Är det dags att ut och åka med hunden? Beroende på hur du ska resa med din hund så gäller det att köpa en tygbur hund eller hundbur canvas som passar era behov. Att välja en Canvasbur till hund är inte alltid så lätt. Nedan går vi igenom vanliga frågor & vad du bör tänka på när du ska köpa en hundbur tyg. I vårt sortiment hittar du noggrant utvalda tygburar & canvasburar till hund från välkända varumärken så som Ozami och Dogman. Köp Canvasbur till hunden online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm och prova ut en passande tygbur till hunden. Varmt Välkommen in!

Läs mer om Canvasbur & Tygbur till hund

Kort om Tygbur hund & Canvasbur hund

En bra bur eller tygbur är a och o i ditt hundägande, en canvasbur kan användas till så mycket mer än att bara transportera din hund. Tygburarna till hund är även utmärkta hjälpmedel när du ska träna din hund eller valp att vara ensam. Om du har planer på att använda tygburen i bilen så rekommenderar vi att du läser igenom vad som gäller vid transport av hund i bil innan du köper en canvasbur till hunden.

 

Varför bör man ha en Canvasbur till hunden?

En tygbur kan behövas av många olika anledningar. Även om den främsta anledningen troligtvis är för transport i bil, båt, flyg, buss eller tåg. En tygbur kan många gånger även erbjuda en trygg och säker plats för hunden att dra sig undan och vila på. När du köper en hundbur tyg rekommenderar vi att du tänker till ordentligt på både nuvaranda liksom framtida behov när det kommer till burar. Buren är troligtvis något du och din hund kommer att använda i många år framöver.

 

Att tänka på när du köper en Canvasbur hund

Att köpa en hundbur tyg till hunden innebär säkert över 100 olika typer av val. Därför tycker vi det är viktigt att fundera på hur du kommer använda den, hur ofta och framförallt att du väljer rätt storlek. Även om en tygbur anpassad till den vuxna hunden kan kännas gigantisk till valpen så rekommenderar vi att du köper en bur som passar hunden även som fullvuxen. Nedan går vi igenom olika typer av fördelarna med canvasburar, materialval och egenskaper som är tänkvärda innan du slår till på en Canvasbur till hunden.

 

Canvasbur hund - Smarta funktioner & lättanvänd

Innan du kikar vidare på tygburar till hunden så är först och främst viktigt att fasttälla hur du har tänkt att använda tygburen. Nedan går vi igenom vad vi tycker är viktiga funktioner och egenskaper på Canvasburar till hund.

 • Hopfällbar tygbur - I vårt sortiment erbjuder vi endast hopfällbara canvasburar med stålstommar. Efter att ha provat många olika tygburar under många år så är det få tygburar som slår de hopfällbara tygburarna för hund. 

 • God ventilation - Canvasburar erbjuder god ventilation, vilket är viktigt när det kommer till tygburar. Canvasburarna är lätta att justera till en lämplig ventilation.

 • Bärhandtag - Även om bärhantagen på canvasburar till hund inte är ämnade för att bära tygburen med hund i så är det mycket praktiskt för att flytta canvasburen på.

 • Plastbotten - Plastbotten tycker vi är a och o när det kommer till canvasburar. Ibland händer det olyckor i buren och då är det en stor fördel att ha en plastbotten som är lätt att skölja och tvätta.

 

Vad säger lagen om om canvasburar till hunden?

I stort sett är det endast om du använder canvasburen till hund i bilen som regleras i L80-lagen. Lagen är tydlig gällande transport i bil och innebär att hunden får inte riskera att utsättas för skada eller lidanden i samband med transport. Tygburen för hund skall vara lämplig för ändamålet. 
Du ansvarar över att hunden skyddas mot värme och kyla, samt mot stötar, skavning eller liknande. Om hunden transportas i Canvasbur så ska den vara utformad och placerad på ett sätt som gör att hunden får skugga och god ventilation. Hundar får endast transporteras i en personbils bagageutrymme om du kan se hunden från körposition. Åtgärder ska vidtas för att hunden skall vara säker vid inbromsning (läs gärna mer om hur tung din hund blir vid en krock nedan). Därför bör hunden transporteras i särskild hundbur canvas eller bilsele.

Vid transport av hund gäller följande:

 • Hundar får inte lämnas utan tillsyn i bil om temperaturen i bil eller lastutrymme riskerar att överstiga +25°C eller -5°C.
 • Hundar får inte förvaras permanent i en hundbur.
 • Vid hundtransport måste hunden rastas och erbjudas vatten minst var 6:e timme och utfodras högst med 24 timmars intervall.
 • Hundburen eller behållaren måste ha minst följande utrymme:

  • Längd på canvasbur: Hundens längd från nosspets till sittbensknöl när hunden står i normal ställning måste vara minst gånger 1.10.

  • Bredd på canvasbur: Hundens bröstbredd minst gånger 2,5. Samt att hunden måste kunna ligga ned och vända sig obehindrat.

  • Höjd på canvasbur: Hundens höjd över hjässan i den ställning hunden är högst i. Takets höjd får vara högst 5% lägre än ovanstående höjd.

  • Transport av flera hundar: Om flera hundar transporteras i samma bur ska bredden för varje hund ökas med den största hundens bröstbredd. 

 

Storlek på canvasbur - hur hittar jag rätt storlek på tygburen för min hund?

Att köpa rätt storlek på canvasburen är viktigt för hundens välbefinnande. Beroende på hur länge hunden ska sitta i buren så rekommenderar vi att du köper en större canvasbur än minsta möjliga. Framförallt om hunden ska sitta i buren en längre stund.

 

Burträna hunden - Hur vänjer jag min hund vid en Canvasbur?

Åksjuka hos hundar är vanligare än man tror och framförallt är det valpar som drabbas. En hundbur canvas kan minska åksjukan avsevärt, läs mer om detta under kategorin bilburar. Här tar vi upp några enkla tips och råd hur du kan träna din valp och hund att vara bekväm och stressfri i sin hundbur i tyg.

Börja med att vänja hunden eller valpen vid tygburen genom att ha den ståendes öppen inomhus så hunden får undersöka tygburen i lugn och ro. Lägg gärna hundens favoritpläd eller mysfilt i buren och locka försiktigt in hunden med hjälp av hundgodis om det behövs. Pröva sedan att låta hunden sitta i buren korta stunder tills dess att hunden är bekväm och finner ro, ibland kan det även hjälpa att täcka över buren med en filt eller handduk. Undvik att första gången hunden eller valpen ser buren, att trycka in hunden. Detta kommer göra mer skada än nytta. Det är a och o att du skapar en positiv upplevelse för hunden att vistas i buren för framtiden. Är hunden mycket stressad i transportburen så rekommenderar vi att du provar Adaptil Transport Spray som ofta fungerar mycket bra inför och under transporter.


 

Vanliga frågor om tygbur hund & canvasburar

Kan man använda en canvasbur i bilen? Självklart går det bra att använda en Canvasbur i som hundtransport i bilen. Tänk dock på att anpassa måtten på buren så att de är lämpliga för transport i bilen, samt att surra fast canvasburen ordentligt. Söker du en krocktestad bilbur så rekommenderar vi att du tar en kik på bilburar för hund istället.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA & PROVA UT EN CANVASBUR ELLER TYGBUR TILL HUND?

Vet du inte vilken typ av bur eller vilken storlek du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi guidar dig bland alla olika typer av burar oavesett behov. I vårt sortiment har vi noggrant utvalda tygburar för stora som små hundar. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en canvasbur som passar er! Hos oss kan du köpa bra, säkra, smidiga tygburar och canvasburar, billigt och prisvärt både Online och i butik!


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr