Stäng
Start / Hund / Koppel, Halsband & Sele / Hundhalsband

Hundhalsband & Läderhalsband

Tänk på att du kan förfina ditt urval av produkter genom att välja produkttyp. Hos oss hittar du mängder av hundhalsband i olika storlekar, material och färger!

Vare sig du söker ett snyggt läderhalsband, hundhalsband med nitar eller ett halvstryphalsband till hund så är det viktigt att tänka på hur och när du ska använda hundhalsbandet på hunden och vilka kriterier du vill ha. Vårt sortiment förändras och förbättras ständigt, hos oss hittar du hundhalsband av alla olika typer. Nedan kan du förfina ditt urval utefter material, om du önskar reflexer och andra viktiga egenskaper. Söker du rosa hundhalsband, lila hundhalsband eller ett brett hundhalsband så har vi troligtvis något som passar dig och din hund.

Läs mer om Hundhalsband...

Hundhalsband i korthet

Att välja rätt hundhalsband eller valphalsband är ingen enkel uppgift, nedan har vi listat de vanligaste frågorna vi får om hundhalsband. Vi hoppas att detta kan göra ditt val av valphalsband och hundhalsband enklare.

Idag finns det en uppsjö av olika märken på hundhalsband, allt från Hurtta som består av, venturhalsbandet, Hurtta Weekend Warrior halsband till något enklare halsband så som Dogmans Iris ställbara hundhalsband som även passar utmärkt till valpar. Söker du snygga hundhalsband och coola hundhalsband kanske vi har något som passar dig?

Vanliga frågor om hundhalsband

Hundhalsband eller hundsele?
Hundhalsband eller hundsele? Välj det som passar dig och din hund bäst. Ämnet är ofta känsloladdat när det diskuteras i forum. Vad som är bäst för dig och din hund kan ingen annan svara på.

Detta beror helt på hur ditt liv med hund ser ut. Med andra ord spelar det ingen roll om du använder hundhalsband eller hundsele. Det är inte genom utrustningn du skall styra din hund utan det görs bäst genom en bra och tydlig kommunikation med din hund. Sedan kan viss utrustning i form av hundhalsband göra kommunikationen och träningen av din hund enklare.

Värt att nämna är att vissa typer av hundhalsband är förbjudna i Sverige. Hundhalsband för valpar (Valphalsband)
När det kommer till att välja ett halsband till din valp så rekommenderar vi att du köper ett valphalsband som passar din valp nu och då gärna ett valphalsband som har så stor justerbarhet som möjligt. Vanliga valphalsband är små enkla halsband med större justerbarhet eller läderhalsband med traditionellt spänne. Vi har flera modeller som passar valpar av alla olika typer av storlekar och raser. Välj gärna ett med reflex så syns du och hunden även i kvällsmörkret.

Att tänka på när du promenerar med din valp i valphalsband är att ta korta promenader då valpens kropp fortfarande är under tillväxt. Ta även hänsyn till temperaturer och hur ofta. Vi rekommenderar att du tar fler och kortare promenader med din valp.


Ergonomiskt hundhalsband?
Ergonomin är viktig när du väljer ett hundhalsband, så prova gärna hundhalsbandet ordentligt inomhus eller i butiken. När det gäller ergonomi och hundhalsband så bör du fundera på hur du skall använda halsbandet, om det är för träning, vardags, promenader eller om du ska ut och springa? Då olika situationer kräver olika utrustning och lösningar. 

När du provar hundhalsbandet hemma eller i butiken så koppla upp hunden och ta ett provvarv för att se att storleken sitter bra och att bredden är optimal för just din hund. Många förerdrar idag ställbara breda och vadderade hundhalsband, dels för att de ofta är mycket bekväma för hunden att bära och att ett bredare hundhalsband oftast belastar hundens hals mindre. Bredare halvstryphalsband för hund är också ett populärt val då dom är mycket enkla att sätta på och att ta av hunden. Hurtta, Metizo och Dog Copenhagen har flera varianter av både ställbara hundhalsband och halvstryphalsband för hund.

Mer om olika typer av hundhalsband kan du läsa nedan.


Vad är ett Antidraghalsband för hund?
Vad är ett antidraghalsband för hund? Precis som det låter är det ett halsband för att träna din hund att dra mindre. Det finns flera hundhalsband som passar för att träna bort dragbetéendet hos din hund, men att tänka på är att det är du som styr och kommunicerar med hunden. Det finns egentligen inget "quick fix" för att få en hund att dra mindre. När det kommer till val av hundhalsband för att träna bort dragandet så kan ett dressyrstryp med stop vara ett alternativ eller varför inte ett halvstryp eller helstryphalsband. Vanligaste vägen att gå för att träna bort ett oönskat dragbetéende hos hund är idag är dock att välja en sele för ändamålet eller att använda "Stanna metoden".


Bästa hundhalsbandet?
Att säga vilket hundhalsband som är bäst är omöjligt då inget halsband är optimal eller bäst för alla hundar. Utan att välja hundhalsband handlar om att hitta rätt halsband för rätt ändamål och passform. Hundhalsband som ligger oss varmt om hjärtat är Metizos hundhalsband, tack vare deras passform och så är det trevligt att de är Svensktillverkade, Hurttas olika ställbara hundhalsband och halvstryphalsband i och med prisvärdhet och att de faktiskt passar de flesta hundarna samt ger god ergonomi och dessutom är riktigt snygga hundhalsband. 


Olika modeller av hundhalsband?
Hundhalsband finns i alla möjliga olika modeller, färger och material. Nedan går vi igenom många vanliga modeller av hundhalsband och varför dem är bra.

- Ställbara hundhalsband

Ställbara hundhalsband finns i modeller passande allt från den växande valpen till den seniora hunden som är mindre aktiv.  

Det som gör ställbara hundhalsband är att de precis som det låter, generellt är väldigt justerbara. Ställbara halsband är ofta utmärkta att använda som valphalsband. De flesta ställbara hundhalsband är även vadderade med mjuk och bekväm neopren, har enkla snabbfästen för enkel på och avtagning. Flera av våra ställbara hundhalsband är både vadderade, har enkla spännen, är dragtestade och bekväma för hunden att bära.

- Halvstryphalsband för hund

Halvstryphalsband för hund är det många som väljer tack vare att de är så bekväma och lätta att ta på och av hunden. Halvstryphalsbanden för hund kan ha en antidrageffekt då halsbandet drar åt tills dess att "stoppet" slår in. Halvstryphalsband finns dels med tyg- och läderstopp eller med kedja. Exempel på halvstryp halsband hund är Hurttas halvstryp som är både vadderade, har inbyggd stop samt insydda reflextrådar. Hundhalsband halvstryp kedja är vanligare att hitta i halvstryphalsband tillverkade av läder och vissa fall textil. 

Att välja rätt storlek på halvstryp beror lite på om du önskar få en alättare antidragfunktion eller inte. För att uppnå antidragfunktion på halvstryphalsbandet är det viktigt att halvstrypet i stängt läge sitter tight på hunden. Det viktigaste vid val av storlek på halvstryphalsband är att hundhalsbandet i stängt läge inte kan dras över huvudet.  

- Helstryp för hund

Vad är ett helstryphalsband för hund? Precis som det låter är det ett hundhalsband som helt kan dras åt hundens hals. Det är dock viktigt att när du väljer ett helstryphalsband att du vet hur du ska hantera det, då risken för skador på hunden finns.

Idag är det mindre vanligt att helstryphalsband används på hundar. Vanliga modeller av helstryp är idag så kallade kedjestryp, kättingstryp och dressyrstryp. Helstryphalsband används oftast för lydnadsträning och IGP (IPO).  Dressystrypet löper lätt och fastnar sällan samt har oftast ett inbyggt stop.


- Hundhalsband läder

Hundhalsband i läder finns det mängder av kombinationer av. Vanliga typer är halvstryphalsband i lader, helstryphalsband, rundsydda läderhalsband och klassiska läderhalsband för hund med typ skärpknäppe. Vanliga läderhalsband för hund passar ofta även som valphalsband och kan enkelt göras lite större och mycket mindre genom att göra nya hål. Hos oss hittar du broderade, dubbelsydda, snygga hundhalsband i läder.

Att tänka på med läderhalsband är precis som med alla läderprodukter. Läder är ett levande material och bör tas om hand för att få maximal livslängd och hållbarhet. Ett läderhalsband som blir blött och torkar många gånger kan tappa sin dragfasthet och bli skört. Fetta därför in läderhalsbandet för hund regelbundet så kommer du att ha ett hundhalsband i läder som håller länge. Läderhalsband finns i flera färger och kombinationer. Vanliga färger är brunt och svart. Läderhalsband finns även i rundsydda varianter. 

- Hundhalsband med reflex

Reflexer tycker vi är bra! Hunhalsband med reflexer är att föredra då många promenader sker dels på årets mörkare månader och dels på kvällen. För att synas bra är ett hundhalsband med reflex riktigt bra. Reflex på hundhalsbandet kan uppnås på flera sätt. Vanligtvis är reflexerna antingen utanpåliggande och tryckta eller insydd reflextråd. Att tänka på generellt med reflexer är att de tappar sin effekt efter ett par års användande och bör bytas ut.

- Hundhalsband med nitar

Hur coolt är det inte med nitar på hundhalsbandet? Vi tycker hundhalsband med nitar är snyggt. Hundhalsband med nitar är vanligtvis tillverkade av läder och bör skötas därefter. Tänk på att nitarna på hundhalsbandet bör vara utformade så att hunden inte kan skada sig.  

- Paracord hundhalsband

Paracord hundhalsband är för dig som vill göra ett eget hundhalsband i paracord-snöre. Det finns mängder med DIY-guider på hur du gör ett eget hundhalsband.  

- Hundhalsband med bling & strass

Hundhalsband med strass och bling är ofta exklusiva hundhalsband i snygga färger så som rosa, lila eller svart. Strasshalbanden för hund finns i flera storlekar och modeller och strasshalsbanden är ofta tillverkade i dubbelsytt läder för att vara bekväma för hunden att bära. Varumärken som har fina strasshalsband är ofta hunter eller karlie.Populära hundhalsband
Våra mest populära modeller idag är Hurtta Casual, Hurtta Weekend Warrior, Metizo halsband och Alac hundhalsband.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT HITTA RÄTT HUNDHALSBAND & VALPHALSBAND TILL DIN HUND?

Vet du inte vilken typ av hundhalsband eller vilken storlek du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta ett hundhalsband som sitter rätt på din hund utifrån din hunds ergonomiska förutsättningar. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut ett hundhalsband på plats! Hos oss kan du köpa bra, snygga, coola och balla hundhalsband och valphalsband, billigt och prisvärt både Online och i butik!

Sortering:
Dogman Kylhalsband Simba Rosa
-31%
från 38 kr
I lager
Jacson Halsvstryp Asti
-25%
126,75 kr
I lager
Dogman Kylhalsband Simba Turkos
-31%
från 45 kr
I lager
Alac Helstryp Läder Svart Rundsytt
-31%
Ozami Halvstryp Läder Cognac
från 169 kr
I lager
Hurtta Casual halvstryp halsband korp
från 199 kr
I lager
Dog Copenhagen Urban Explorer™ Collar Wild Rose
KAMPANJ
Hurtta Casual vadderat halsband korp
från 199 kr
I lager
Hurtta Casual halvstryp halsband aska
KAMPANJ
från 139 kr
I lager
Hurtta Weekend Warrior halsband korp
från 269 kr
I lager
Dog Copenhagen Urban Style™ Collar Black
KAMPANJ
Ozami Halvstryp Rundsytt Läder Svart
från 159 kr
I lager
Metizo Dezign Halsband Röd
249 kr
I lager
Hurtta Venture halsband forell
från 249 kr
I lager
Alac Helstryp Läder Brun Rundsytt
KAMPANJ
från 118 kr
I lager
Hurtta Venture halsband park
från 249 kr
I lager
Hurtta Venture halsband aska
från 249 kr
I lager
Hurtta Venture halsband Apelsin
från 249 kr
I lager
1 2 3 4 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg & Personlig service
Brett Sortiment
Snabb leverans
Över 25 års erfarenhet
Fri frakt från 500kr
Fri hemleverans från 1000kr